directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camats: ”Si Mas convoca les eleccions el 27-S estem a punt per fer-lo fora"

ICV avisa Mas de cara al 27-S que el que ha funcionat a Barcelona també ho pot fer a Catalunya

Comentaris 65  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Eufòria ecosocialista després de la victòria de Colau a Bacelona. Segons informa l'ACN,  ICV ha assegurat aquest dilluns que amb la confluència de partits de Barcelona en Comú han trobat "la formula" per derrotar Artur Mas de cara al 27-S. "El que ha funcionat a Barcelona també ho pot fer a Catalunya", ha avisat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. "No hi ha arguments polítics que diguin que el que serveix per a Barcelona no serveixi per a Catalunya. Trias no és pitjor que Mas", ha continuat Herrera. "El resultat a Barcelona és un avís per a navegants. Si Mas convoca les eleccions el 27-S estem a punt per fer-lo fora", ha reblat per la seva banda la colíder d'ICV, Dolors Camats, que també ha negat rotundament que un govern d'Ada Colau a Barcelona pugui debilitar el procés.


Comparteix
   


Etiquetes

"Un govern de Colau estarà a costat de la gent i al costat del dret a decidir", ha continuat Camats. "I una alcaldia com la de Colau a Barcelona entenc que posi nerviós al senyor Mas però no el procés ni el dret a decidir", ha reflexionat en veu alta la coordinadora general d'ICV. "El president de la Generalitat és l'únic que pot convocar eleccions i ells les ha anunciades pel 27-S. Nosaltres el que li diem és que ara sabem què hem de fer perquè no torni a governar", ha llençat Camats. "Sabem com derrotar-lo i utilitzant les mateixes prioritats que en aquestes municipals: amb el dret a decidir com a bandera i que no és patrimoni de ningú, amb el rescat social i amb la lluita contra la corrupció", ha enumerat la coordinadora general d'ICV.
 
"El 24-M no ha estat una primera volta del 27-S"
 
Camats també ha volgut recordar que la idea que aquestes eleccions municipals eren la primera volta d'unes plebiscitàries ha fracassat. "Qui va plantejar aquest 24-M com una primera volta, avui no pot fer aquesta lectura", ha afirmat Camats. "Qui no ha de patir és el dret a decidir perquè hi continua havent un 80% del vot a favor del dret a decidir que s'expressa de diferents maneres", ha puntualitzat la coordinadora general ecosocialista. "Qui ha de patir és qui governa perquè la possibilitat de canvi i l'estratègia de confluència ha demostrat que es poden fer coses excepcionals com s'ha vist a Barcelona, a Madrid i a València", ha conclòs Camats.
 
Camats i Herrera també han valorat positivament haver aconseguit passar de ser cinquena força en el conjunt de Catalunya a ser-ne la quarta aconseguint 366.008 vots i 358 regidors, malgrat haver tingut resultats diversos en funció de les localitats que "caldrà mirar lloc per lloc". "L'espai polític d'ICV és sòlid i allà on ens hem presentat com a ICV i com a coalició és positiu", ha comentat la coordinadora general d'ICV, que també ha celebrat haver mantingut alcaldies com les del Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda o Montornès del Vallès. "Hem demostrat que es pot governar diferent i que la gent ho aplaudeix", ha afegit Camats.
 
'Línies vermelles' per a pactes
 
Herrera, per la seva banda, ha posat al damunt de la taula les 'línies vermelles' de la coalició per prioritzar pactes de govern amb d'altres formacions: "el rescat social perquè les persones estiguin al centre de les polítiques municipals, el suport al dret a decidir i tolerància zero a la corrupció", ha enumerat el coordinador general d'ICV. Pel que fa a Barcelona ciutat, des d'Iniciativa reconeixen que la gran fragmentació al consistori farà difícil la governabilitat. "L'escenari històric no amaga que la situació serà complexa i lluny d'una majoria còmoda", ha valorat Camats, que també ha aventurat una "hostilitat externa" cap a Colau. Per tot plegat, des d'ICV han aplanat el camí perquè les forces d'esquerra facin possible l'elecció de la líder de Barcelona en Comú.
 
"Els electors d'esquerra no entendrien que havent-hi una possibilitat de canvi a Barcelona -amb la figura d'Ada Colau- no ho avalessin", han finalitzat des d'Iniciativa.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#65
BEJ0TA fletxa bcn
5 de juny de 2015, 18.32 h

"Donges advierte a Mas de que su plan secesionista es "irresponsable" y que dejaría a Cataluña fuera de la UE y del euro.
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
27 de maig de 2015, 21.46 h

Iniciativa treu pit??? Han pujat al carro de la marca "en Comú" i l'han encertat... però als municipis on s' han presentat per lliure, rien de rien... No crec que estiguin en condicions de fer el pinxo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
BEJ0TA fletxa bcn
27 de maig de 2015, 13.34 h

E.EUROPEES.Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

24-M :1. 398. 099 VOTS ENTRE CIU , ERC I CUP TOT I 8 PUNTS MÉS DE PARTICIPACIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
pengyu fletxa tarragona
26 de maig de 2015, 23.31 h

Duran aquestes eleccions ICV và desapareixe del mapa, hi are aquesta malasombra de Camats sort no mes dient animaladas com per ejemple aquesta ben forte contra el President, veurem que pasa aquestos mesos ha a questes tres coalisions i com se repartiran les cadires, esperem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Joan fletxa València
26 de maig de 2015, 23.25 h

Iniciativa por España, ha parlat,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
ENRIC fletxa Barcelona
26 de maig de 2015, 19.46 h

Les vostres paraules i els vostres comentaris destil·len ràbia i frustració. No arribeu ni a la sola de la sabata de l'actual president. Volem la independència igual que la vol ERC i Convergència. Vosaltres només heu demostrat que voleu el lloc de l'actual president de Catalunya però us puc avançar que no la tindreu mai, us falta categoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Gentil fletxa Osona
26 de maig de 2015, 17.12 h

CAMATS NO JUSTIFIQUIS COLAU PERQUÈ TOT AIXÒ QUE DIUS SONA QUE US VOLEU JUSTIFICAR icv PERQUÈ NO SOU CAPAÇOS D'ACLARIR-VOS I ESTEU FENT EL RIDÍCUL. NO ESTEU A L'ALÇADA., PERÒ POTSER TINDRÀS ÈXIT JA QUE LA GENT VOTA A QUI CRIDA I FA MITTINGS DE FA 30 ANYS. ESTEU PROMOVEN UN PAÍS RETRASSAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Comansegarra fletxa Vilanova
26 de maig de 2015, 16.51 h

Ai, Camats, Camats. Vigila millor la teva cadireta de fireta. Diuen que els peixos moren per una boca massa gran ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
26 de maig de 2015, 14.25 h

Dolors Camats proposa tornar a la mateixa formula per les plebiscitàries del 27S, però el seu únic argument es per derrotar en Mas, quin argument mes poc il•lusionant i tenint en conte que ICV ja han mal governat a la generalitat, i que si no haguessin fet aquesta coalició la seva formació seria residual , quines ganes de continuar a la cadira amb uns arguments tan pobres i tant vils , espero sra. Camats que els votants del 27S que son unes eleccions molt diferents de les municipal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
J.M. Nogués fletxa Vinyols i els Arcs
26 de maig de 2015, 14.04 h

Quina baixesa de mires i mala educació. Es denota ràbia i menyspreu. No feu més el ridícul, feu-ho per dignitat democràtica i pels vostres antecessors al partit, ara feu pena. Heu desaparegut del mapa polític per culpa de les vostres indefinicions i manca d'un programa propi, no se us te en compte per res i ho voleu amagar amb la victòria d'una persona que fins i tot a anat contra vostre en el passat. No tenieu altre opció pero dir ara que els vots de la Colau son també vots vostres; e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.