directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Junqueras busca l'aval de la militància d'ERC a la seva nova executiva

10.000 persones estan cridades a les urnes arreu del país per decidir si accepten els noms designats pel president

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Oriol Junqueras serà reescollit aquest dissabte president d'ERC fins el 2019. Els 10.000 militants del partit estan cridats a les urnes arreu del país per mesurar el grau de suport a la proposta d'executiva que ha fet el líder republicà. Una proposta que inclou 22 noms entre els quals destaquen el de la secretària general, Marta Rovira, i el del número 3 del partit, Lluís Salvadó. Anna Simó serà l'adjunta a la presidència per a les relacions institucionals i deixarà de ser la portaveu, càrrec que desenvoluparà Sergi Sabrià. La jornada d'aquest dissabte és la primera part del Congrés Nacional que el 25 de juliol aprovarà els documents que han de marcar la línia política d'ERC pels propers 4 anys.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Entre les 10 i les 19 hores, 56 seus electorals situades majoritàriament a Catalunya, però també al País Valencià, a les Illes i a la Catalunya Nord estaran obertes perquè els militants dipositin el seu vot. La de Junqueras és l'única candidatura presentada i, per tant, l'únic dubte a resoldre és el del percentatge d'acceptació de la militància a la seva proposta. Aquest dissabte també es renoven 30 dels llocs del consell nacional. Per això, a cada seu electoral hi haurà dues urnes, una per votar a l'executiva i una altra per escollir els consellers nacionals.
 
Fins a vuit novetats ha inclòs el president republicà en la direcció que assumirà les funcions després del Congrés convocat per al proper 25 de juliol. La més destacada és la substitució d'Anna Simó com a portaveu, càrrec que passarà a desenvolupar el diputat Sergi Sabrià. Junqueras votarà a les 13h a Martorell i Marta Rovira ho farà a les 11h a Vic.
 
Els aproximadament 10.000 militants d'Esquerra votaran de forma individual els 22 membres de la candidatura presentada per Junqueras. No hi ha cap candidatura alternativa i es preveu un procés de validació fàcil per al president, que ha aportat 1.600 avals. Serà una votació en urnes situades arreu del territori català en la què els candidats hauran d'obtenir, almenys, el 50% dels vots emesos. Un cop escollida, la nova executiva tindrà l'encàrrec de redactar el projecte de ponència política que se sotmetrà a votació -després d'un procés territorial d'esmenes- en el Congrés del 25 de juliol. Abans, un Consell Nacional extraordinari haurà ratificat els membres de la nova direcció del partit.
 
ERC també renovarà el seu Consell Nacional i les seves executives locals i territorials en un procés que comença aquest dissabte i es completarà el dia del Congrés. La direcció encara no ha fet públic l'espai que acollirà l'esdeveniment. Fa 4 anys, a Girona, Junqueras va ser escollit president d'Esquerra.
 
La nova executiva
 
22 persones formaran part de l'executiva liderada, quatre anys més, per Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general. Lluís Salvadó continuarà sent el número 3 del partit ocupant el càrrec de secretari general adjunt. De la seva banda, Anna Simó deixarà de ser la portaveu i ocuparà un nou càrrec fet a mida, el d'adjunta a la presidència per a les relacions institucionals.
 
Enlloc de quatre, hi haurà cinc vicesecretaries generals, en crear-se la vicesecretaria general d'Entorn, Gestió del Coneixement i Dones, que encapçalarà la fins ara portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Figueres, Mireia Mata. Per sota d'ella hi haurà dues cares noves més, Eva Baró, d'ERC Barcelona i la diputada al Parlament Marta Vilalta que s'encarregaran de la secretaria gestió del coneixement i la secretaria d'entorn respectivament.
 
Cesc Iglésies seguirà sent el vicesecretari general d'Acció Política. En aquesta àrea s'incorporen tres persones noves a l'executiva. Pere Aragonès serà el nou secretari de Política Econòmica i Coneixement en substitució d'Albert Castellanos, que ha deixat les seves responsabilitat polítiques al partit. També s'incorporen la diputada Alba Vergés com a secretaria de Salut, Benestar i Ciutadania en substitució de Pere Cullell, candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa, i el recentment nomenat assessor del Govern Josep Ginesta, que serà el secretari d'Emprenedoria, Treball i Funció Pública. David Agustí com a secretari de Política Cultural, Educació i Esports, i Ricard Martínez, com a secretari de Política Territorial, continuen en el càrrec.
 
La vicesecretaria general de Coordinació Interna i Territori tampoc tindrà gaires canvis. Eduard López serà el vicesecretari general i estaran per sota seu a l'organigrama Jordi Roig, secretari de Finances i Administració, Isaac Peraire, secretari d'organització i Marc Sanglas, secretari de Política Municipal. L'única incorporació és la de l'alcalde de Moià i diputat al Parlament, Dionís Guiteras, que serà el secretari d'Ens Locals Supramunicipals, càrrec de nova creació.
 
El diputat Oriol Amorós continuarà liderant la vicesecretaria general d'Imatge i Comunicació i comptarà amb Guillem Clapés com a secretari d'Imatge, Comunicació i 2.0. Per últim, el diputat i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, serà el vicesecretari general de relacions internacionals, càrrec que ocupa des del 2011.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
1 de juny de 2015, 13.30 h



COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
31 de maig de 2015, 13.15 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PEPET fletxa El Vendrell
31 de maig de 2015, 13.09 h

#12 tu ets tonto o que???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Gentil fletxa Osona
31 de maig de 2015, 11.47 h

NO PATIU LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA L'ACONSEGUIREM A PESAR DE JUNQUERAS I D'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
31 de maig de 2015, 10.50 h



#11 Be, tu mateix, veig que no em vols creure i que segueixes queixant-te d'aquestes pestilències que t'atabalen.


El consell que jo et donava era pel teu bé, però si et penses que en realitat pretenc enverinar-te amb l'aigua i el sabó, és problema teu, jo no hi puc fer res.

Sé que encara que mil persones et juressin que l'aigua i el sabó no enverinen ni fan cap mal, tu, desconfiat com ets, no t'ho creuries.


De manera que, tu mateix, segueix patint es teus pestilents efluvis, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
30 de maig de 2015, 21.12 h



#7 No entenc com pots ser tan totxo i tan incrèdul, Anacleto-Flatulencio Cagarroneses.


Tu ho dius, ho repeteixes, i torna-hi i torna-hi . . . "HEDORES" "ASCOS" . . .


Creu-me, recony, d'una p... vegada !!!!



AIGUA I SABÓ, FREGANT-TE BÉ LES AIXELLES, L'ENTRECUIX, EL CUL I ELS PEUS, I VEURÀS QUE LA PESTILÈNCIA DESAPAREIX I QUE LA GENT JA O FUIG DE TU QUAN CAMINES PEL CARRER.



ESTIGUES-EN SEGUR !! ESTÀ GARANTIT !! CREU-ME ! ! ! ! ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
30 de maig de 2015, 17.54 h

http://dbalears.cat/politica/2015/05/28/286104/haura-mes-trenta-batles-sobiranistes-mallorca.html

El sobiranisme illenc ha fet els millors resultats de la seva història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
30 de maig de 2015, 15.20 h

#7 rata


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
30 de maig de 2015, 14.15 h

EL HEDOR NAZI DE TVEN3 ES TAN FUERTE QUE PROVOCA QUE LA ORGANIZACION NAZI CAC ACTUE DE OFICIO CONTRA LA CADENA

DENUNCIADO POR PSC, ICV, PP Y C'S

El CAC abre una actuación de oficio sobre la emisión de este jueves del programa '.CAT' de TV-3
El espacio invitó solo a representantes de los partidos soberanistas para debatir sobre las elecciones del 27-S

http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/cac-abre-una-actuacion-oficio-sobre-ultima-emision-del-programa-cat-tv3-4231086


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.