directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras enlluerna amb la independència als empresaris del Cercle d’Economia

Avisa que no prendre decisions té un "cost d'oportunitat altíssim" i creu que la corrupció "genera incertesa"

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Sitges (ACN).- "Les oportunitats no són eternes i les decisions que prenem o no avui tenen un cost d'oportunitat altíssim". Són paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras a la reunió del Cercle d'Economia sobre posicions -"no haurien de ser ideològiques"- que afecten societat i empreses, com el Corredor del Mediterrani. Junqueras, que veu "indestriable" independentisme de democràcia i polítiques socials, ha afirmat que "fa mal" a un país qui té "ganes d'enriquir-se ràpid". És la corrupció el que "fa mal i incertesa". 






Comparteix
   


Etiquetes

Malgrat els silencis la independència guanya adeptes davant una Espanya que no aporta solucions

En clau molt irònica, Junqueras ha afirmat que coincideixen amb el conservadorisme de David Cameron sobre el dret a decidir. "Els que trenquen lleis sistemàticament segur que no són moderats", ha dit

El president dels republicans, Oriol Junqueras, ha pronunciat una conferència en clau molt econòmica a la reunió del Cercle d'Economia, a Sitges, i només a petició de les preguntes ha parlat del perfil independentista d'ERC i del dret a decidir de Catalunya. 

El cost "altíssim" de no prendre decisions

Amb la mirada posada a l'economia de futur, Junqueras ha assegurat que l'economia catalana i europea tindrà un paper cabdal com a mediterrània en la connexió Euorpa-Àsia. "També és cert que les oportunitats no són eternes, apareixen i desapareixen i les finestres d'oportunitats s'obren i es tanquen, les decisions que no prenem avui tenen un cost d'oportunitat, segur, i a vegades pot ser molt alt". "Altíssim", ha matisat després, per la societat i per les empreses, ha advertit als que l'escoltaven a primera hora aquest dissabte. Ha estat l'element més polític de la seva intervenció, amb el focus centrat en inversions, singularment el Corredor del Mediterrani i a la pèrdua de competències que pot generar no tirar-lo endavant respecte d'altres economies. 

Junqueras, que ha avisat que "difícilment hi ha futur" si es pretén guanyar competitivitat amb "estrangulament de la massa salarial i contracció dels marges de benefici", ha defensat el rol públic en grans inversions i ha advertit del fre per a l'economia dels costos del transport o de l'energia. "Seat és cabdal a la nostra economia i exporta gran part dels automòbils per una via estreta, 'El Carrilet', per on passen trens de passatgers cada sis minuts i comparteixen línia amb el cotxes de Seat i la potassa d'Iberpotash. No té cap sentit amb la línia d'ampla europeu a pocs mestres de Seat", ha assegurat Junqueras. 

"Aquestes decisions o manca de decisions són del tot irracionals, no és qüestió ideològica o no ho haurien de ser", ha dit respecte al tercer fil. "La bona fe pot ser infinita però no garanteix que els coses es facin com s'han de fer", ha etzibat hores abans que intervingui al mateix fòrum el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. 

Corrupció i David Cameron

I precisament cap a Rajoy i els governs del PP ha llençat dos missatges. El primer sobre corrupció. "El que fa mal a la societat són les ganes d'alguns d'enriquir-se molt ràpid", ha etzibat just l'endemà que el govern espanyol hagi cessat el seu delegat a València, Serafín Castellano, després que la UDEF el detingués per presumptes adjudicacions irregulars per quan va ser conseller de Governació a una empresa d'extinció d'incendis. "El que genera i fa mal", ha afegit, són els partits amb "centenars de dirigents acusats d'enriquiments il·lícits", ha sentenciat. "El que genera incertesa" són els expedients d'incompliments de competències comunitàries, o "canviar les regles del joc al mig de la partida". "Preguntin-ho al sector energètic", ha afegit. 

En aquest sentit, ha insistit que els republicans estan "nets com una patena". "Som complidors de tot, especialment de la democràcia". I aquí ha aprofitat per apel·lar al conservadorisme del dirigent britànic David Cameron. "Els sembla conservador? Nosaltres coincidim amb ell, moderats per definició", ha dit respecte la posició del govern britànic per a la celebració del referèndum a Escòcia. "Els que confien en la democràcia per resoldre les qüestions amb el vot dels ciutadans com se'ls ha de qualificar si no de moderats?", ha interpel·lat als empresaris. "Els que trenquen lleis sistemàticament per enriquir-se o per afavorir alguns contra la majoria aquests segur que no són moderats", ha etzibat. 

Així, i sense parlar explícitament d'independència de Catalunya, ha assegurat que "l'objectiu" del seu partit és "normal i habitual" com ho van fer Irlanda, Noruega o Islàndia. Casos que, al parer de Junqueras, no difereixen del català i que si se n'allunyen és pel rol "fora de l'habitual del govern espanyol i singularment del PP". "Tots els que sigueu moderats i conservadors fins i tot us heu de sentir molt més còmodes en una posició tant moderada i prudent i conservadora com la nostra", ha resolt irònicament Junqueras, amb el president del Cercle, Antón Costas, al costat. 

El "cert enamorament" de Junqueras i el Cercle

A les preguntes, de fet, Junqueras ha matisat les paraules de Costas, que ha "imaginat" que hi hauria eleccions al setembre. "Sens dubte" que se'n convocaran al 27-S, ha assegurat el líder dels republicans. Així Junqueras, que ha definit ERC com a partir que "està" independentista però que "és" demòcrata i socialdemòcrata, ha defensat que és "indestriable" el perfil social de l'independentisme. "Com podria justificar el meu independentisme si no tinguessin els ciutadans el convenciment que fem tot el possible per millorar la seva vida? És absolutament indestriable". 

"Si no guanyem, respectarem els resultats, serem respectuosos amb la voluntat democràtica. La qüestió és què faran els altres, tinc el convenciment que respectaran els resultats com nosaltres, no pot ser de cap altra manera", ha advertit. "Crec que la intervenció és molt agradable a les orelles", ha dit Costas a Junqueras per tancar la conferència. "No és un comiat, és el principi d'una gran amistat que podem cultivar", ha afegit. "I tant, gairebé d'un cert enamorament", li ha respost Junqueras entre aplaudiments i rialles. 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
1 de juny de 2015, 13.09 h



COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
31 de maig de 2015, 20.53 h






#17 El aroma que Heno de Pravia dejaria en tus manos (si te les rentessis) te recuerda años vividos con ilusión. El aroma del heno fresco recién cortado, el recuerdo del niño oliendo a jabón. El olor que entre la sábanas guardaba el armario, mil recuerdos de limpia y fragante felicidad. El aroma que te dejaba tu culo ya limpio y el olor limpio y fresco en la piel de un bebé. Heno de Pravia es el aroma de mi hogar però no pas del teu, cotxino !!."


huah huAHHUAH HUUAAH HHUUUAAAHH... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Never Ending Story fletxa Neverlandia
31 de maig de 2015, 20.12 h

#17 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
31 de maig de 2015, 18.53 h

EL HEDOR NAZI DE TVEN3 ES TAN FUERTE QUE PROVOCA QUE LA ORGANIZACION NAZI CAC ACTUE DE OFICIO CONTRA LA CADENA

DENUNCIADO POR PSC, ICV, PP Y C'S

El CAC abre una actuación de oficio sobre la emisión de este jueves del programa '.CAT' de TV-3
El espacio invitó solo a representantes de los partidos soberanistas para debatir sobre las elecciones del 27-S

http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/cac-abre-una-actuacion-oficio-sobre-ultima-emision-del-programa-cat-tv3-4231086


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
jorbet fletxa Figaró
31 de maig de 2015, 13.26 h

#12 No se si son 95% però el que tinc molt clar que una gran majoria d’empresaris de debò - emprenedors que lluiten per tirar endavant el seu projecte contra multitud d’adversitats- estan per l’independència. Només aquells que van fer empresa sota el mantell de franquisme, llepant culs i subornant, son els que en son contraris perquè en el fons no son emprenedors ni saben allò de "renovar-se constantment per avançar "


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
31 de maig de 2015, 12.50 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
31 de maig de 2015, 02.24 h

http://dbalears.cat/politica/2015/05/28/286104/haura-mes-trenta-batles-sobiranistes-mallorca.html

El sobiranisme illenc ha fet els millors resultats de la seva història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
30 de maig de 2015, 21.17 h




#2 No entenc com pots ser tan totxo i tan incrèdul, Anacleto-Flatulencio Cagarroneses.


Tu ho dius, ho repeteixes, i torna-hi i torna-hi . . . "HEDORES" "ASCOS" . . .


Creu-me, recony, d'una p... vegada !!!!



AIGUA I SABÓ, FREGANT-TE BÉ LES AIXELLES, L'ENTRECUIX, EL CUL I ELS PEUS, I VEURÀS QUE LA PESTILÈNCIA DESAPAREIX I QUE LA GENT JA O FUIG DE TU QUAN CAMINES PEL CARRER.



ESTIGUES-EN SEGUR !! ESTÀ GARANTIT !! CREU-ME ! ! ! ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi Maimó fletxa Badalona
30 de maig de 2015, 20.53 h

La gran majoria dels empresaris són independentistes (95%). Només quatre empresaris que viuen del que ens roba Madrid estan contra la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
30 de maig de 2015, 20.48 h

Avui és el dia de la gran xiulada!

Com disfrutaré!

No veuen encare els burros que no acceptem ni acceptarem mai reis ni himnes imposats?


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.