directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els independentistes d’ICV qüestionen l’estratègia de Camats i Herrera

El corrent CxI reclama a la direcció que retorni "nítidament" al discurs sobiranista i lamenta que se situï els ecosocialistes entre l'ambigüitat i "la solució dependentista"

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El corrent crític d'ICV, Compromís per la Independència (CxI), ha alertat que les polítiques de confluència i la proposta nacional d'encaix ha deixat "una ICV menys nacional, amb menys implantació" a Girona, Lleida, Tarragona i la Catalunya Central el 24-M. En una declaració, els sobiranistes, que han celebrat els resultats a l'Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, han avisat la direcció que ICV "és percebuda com una força entre la ambigüitat i, el que encara és pitjor, l'espai que com el PSC i altres es decanta per una solució dependentista espanyola". Per això li reclamen que "retorni nítidament" a l'eix sobiranista per influir en la Constitució d'una república catalana.

© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

En una declaració, la Permanent de Compromís per la Independència (CxI) ha felicitat els resultats a Barcelona i ha encoratjat l'esquerra nacional a emmirallar-se en l'ajuntament de Barcelona per trobar "l'acord i la confluència que no ha estat possible abans de les eleccions".
 
En aquest sentit, apunten que l'estratègia política del partit s'ha centrat en guanyar la capital i consolidar alcaldies a l'Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. "Ha consistit en l'aplicació de polítiques de confluència i en la formulació de propostes en l'àmbit nacional com la de l'estat propi en el marc d'una Espanya plural", detallen. "Cal reconèixer, encara que amb alts i baixos, que ha estat una estratègia d'èxit segons els objectius pretesos".
 
Ara bé, el sector crític, amb els diputats Jaume Bosch i Sara Vilà com a cares més visibles, han advertit també que aquesta política ha tingut "costos", tant per concretar candidatures d'independents sota el paraigües d'Entesa com pels resultats obtinguts en zona com Girona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central. "Ens deixen una ICV menys nacional, amb menys implantació", adverteixen a la formació de Joan Herrera i Dolors Camats.

Lluny d'una "solució dependentista espanyola"

El sector sobiranista ha alertat, així, que ICV "ha de deixat de ser un instrument útil" per bona part del territori català on el vot de l'esquerra ha optat per altres propostes, "cap a solucions molt majoritàriament independentistes". "ICV és percebuda com una força política que està entre l'ambigüitat i, el que encara és pitjor, l'espai que, com el PSC i altres formacions polítiques, es decanta per una solució dependentista espanyola".

Ara, insten a formular tants governs sobiranistes i d'esquerres com permetin els resultats electorals del 24-M per "impulsar polítiques de rescat social i avançar cap a un procés constituent de la república catalana" també de cara les eleccions del 27-S.
 
En aquest sentit, veuen "imprescindible" que ICV "retorni nítidament al costat de les forces sobiranistes" per tal d'influir en la concreció d'una futura constitució catalana. "No la podem deixar en mans de la dreta nacionalista", exclama el text. I conclou: "La implantació i extensió territorial no la farem amb documents de bones intencions, sinó amb propostes que facin d'ICV una eina útil per a la transformació social i l'alliberament nacional arreu del territori".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Emili fletxa Terrassa
1 de juny de 2015, 22.38 h

Si a ca l`Herrrera hi aguessin dos waters, ell sempre s'ho faria al damunt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
1 de juny de 2015, 16.09 h

CAT IS NOT SPAIN

NEITHER BCN


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
1 de juny de 2015, 14.37 h

QUERIDO MASS, LOS SIMPATIZANTES Y VOTANTES DE CIU AGRADECEN TUS CHARLOTADAS CON MENOS VOTOS EN CADA NUEVA ELECCION.

Hay que retroceder decadas para ver un escenario similar. CIU sin ningun concejal en poblaciones catalanas de casi 100 mil habitantes como Cornella,Santa Coloma de Gramanet o Viladecans y con un solitario representante en El Prat o L´Hospitalet. CIU ha vencido en las comarcar rurales del interior (payeses paletos) pero ha sufrido un DEMOLEDORA debacle en la Cataluña mas urba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de juny de 2015, 12.41 h


COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Bocaccio fletxa Barcelona
1 de juny de 2015, 09.05 h

Que els indepdentistes que reclamen a la coalició el retorn al independentisme no s'enganyin: no ho aconseguiràn. L'Herrera i la Camats han trovat la pedra filosofal: arrivar a la batllia de Barcelona embolicts en un pollastre de partits, cosa que mai havien aconsegit per si mateixos. I ara ho intentaràn amb la Generalitat. La ambigüitat els ha donat rédits polítics. Aquesta gent son una vergonya per Catalunya: per tenir poder son capaós de vendre a sa mare. Espero que la gent sigui cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rcomamala fletxa penedès
1 de juny de 2015, 08.39 h

A l´Herrera i la camats se´ls ha descobert la jugada. Cobrar sens fotre brot. La cançó de sempre !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de juny de 2015, 07.39 h

Podemos sense la Colau del kola-kao i la llufa d'ICV haguet tret16 regidors.
COLAU resta pobra senyoreta i el el duo de parasits Herrera-Camats son la llufa que porten penjada la classe obrera


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
1 de juny de 2015, 00.46 h

Aquells que passem algun any de la cinquentena i hem voltat diverses militàncies de l´espectre de l´esquerra del nostre País, ja erem conscients que la transició, va ser exactament una "transacció", doncs es va tractar que els oprimits oblidessin el mal que els havien fet els repressors. Tancament en fals, d´una època fosquíssima de la major part del segle XX a España.
Precisament per això, sempre hem expressat que el règim que es va instaurar, va ser el d´una democràcia de baixa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
31 de maig de 2015, 23.00 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.