directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch descarta entrar al govern de Colau de forma immediata

Els gestos de Colau amb el full de ruta no són suficients per compartir l'executiu en el futur, els republicans asseguren que necessitaran "molta més complicitat"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- ERC i BComú continuen negociant a només dos dies de la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa. Ho fan conscients que no compartiran govern, almenys de forma immediata. El líder dels republicans, Alfred Bosch, ha deixat clar aquest dijous que el seu partit no es planteja, ara per ara, entrar a l'executiu de Colau. "La possibilitat que nosaltres entrem al govern de la ciutat no és immediata", ha explicat als periodistes des del Raval, on s'ha reunit amb els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya. "En el cas de la investidura estem molt a prop", ha afegit poc després. La posició definitiva no la comunicaran fins aquest divendres, un cop hagin llimat els serrells encara pendents.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Bosch, el fet que ERC hagi descartat incorporar-se "de forma immediata" a l'executiu que encapçalarà Ada Colau no té res a veure amb les eleccions del proper 27 de setembre. "El fet que ara mateix no entrem al govern de la ciutat té a veure amb què necessitem tenir molta més complicitat amb Bcomú", ha explicat.
 
La independència és un dels temes que separa els republicans de Barcelona En Comú. Bosch ha demanat en repetides ocasions que Colau es pronunciï a favor de l'estat català independent, fet que no ha aconseguit. Colau ha defensat clarament el dret a decidir i fins i tot va votar 'sí-sí' en el procés participatiu del passat 9 de novembre, però no ha volgut pronunciar-se a favor de la independència.
 
Bosch ha valorat de forma positiva els gestos que darrerament ha fet Colau en favor del procés sobiranista, especialment dilluns passat quan va anunciar que participaria en la manifestació del proper 11 de Setembre i que plantejaria un pacte pel dret a decidir a la ciutat de Barcelona. Declaracions, però, que no han estat suficients per trobar la "complicitat" que buscaven els republicans.
 
La investidura és un tema diferent. ERC vol contribuir a la governabilitat de la ciutat, segons ha explicat Bosch, i per això continua negociant amb BComú per acordar qüestions que contribueixin a la "prosperitat" de Barcelona. "En el cas de la investidura també estem molt a prop. La relació és molt bona", ha indicat. "Demà podrem donar una resposta molt clara", ha afegit tot pensant en les reunions previstes per aquest mateix dijous.
 
El salari mínim de ciutat, les condicions laborals dels barcelonins i la lluita contra l'atur són algunes de les qüestions que resten sobre la taula de negociació. Les posicions dels dos partits no són excessivament divergents, fet que fa ser optimista al líder republicà. La reunió d'aquest dijous entre Bosch i els secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, també ha servit per apropar-los la posició d'ERC sobre aquestes qüestions laborals. El futur president del grup municipal d'ERC ha explicat que tant els sindicats com les patronals -amb les què també s'ha reunit- han valorat positivament les propostes.
 
Aquest divendres tant Bosch com Colau -i probablement el líder del PSC, Jaume Collboni- explicaran els resultats de les negociacions per investir la nova alcaldessa de la ciutat. Sigui amb el suport d'aquests dos grups i de la CUP o sigui en solitari, Colau serà escollida dissabte la primera alcaldessa de la ciutat de Barcelona.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
15 de juny de 2015, 19.29 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de juny de 2015, 19.34 h

Vull aclarir el meu punt, primer afegir que sóc independentista i vull una Catalunya lliure a morir, segurament el meu punt de vista no està ben explicat, però al que vull dir es que no sé a quin polític català he de donar suport, CiU és un desastre d'incoherència, amb un president independentista i quatre consellers botiflers, ERC fa riure les pedres, un lider sense carisma, dia si i altre també acceptant imposicións infumables de Duran/Mas/CiU, que han fet perdre a ERC tants de vot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 de juny de 2015, 18.51 h

"Com veiem tot és comèdia, mentides i promeses, i entre uns i altres ens fan anar pel pedregar. Els que volen manar diuen que tot canviarà, però desenganyem-nos ens faran anar per on ells volen, que no deixarà de ser un altre pedregar. Sempre el que puja al poder ens parla de canvi, però en realitat volen manar perquè tot continuï igual. "Aplicable a tots els pocavergonyes impresentables, de Catalunya. Els nostres grans polítics.. Aquesta generació tampoc serà lliure, Catalunya conti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
maria fletxa bcn
12 de juny de 2015, 17.13 h

i les fidelitzacions al procés per l' independència amb afiliació a l' Ami de l' Ajuntament de Barcelona, per quan el deixa, en aquest cas?. La coherència en les exigències es troba a faltar en aquest cas. S 'els veu el llautó


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
12 de juny de 2015, 09.42 h

Tripartit III El Retonno.

Quan semblava que ho teniam a tocar, va sorgir ell,
Bosch, el brazo tonto del espaÑolismo..

En los peores hemiciclos.

Ostia, això ja sembla Torrente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de juny de 2015, 09.28 h

ERC especialista a fer tripartits i a viure enganyant sota el nom de Catalunya. Uns vividors, o millor dit uns sacaris contra Catalunya.
ERC TE UN PREU, I COLAU EL POT PAGAR I TRANQUIL.LA, TOTS A VIURE DE LA RIFETA I DE LA IRRESPONSABILITAT AMB EL POBLE.
EL POBLE NO VIU DE PARAULES NI DE FVENJANCES, VOL TREBALL I UNA VIDA DIGNA.
QUANTS LLOCS DE TREBALL HAN CREAT ERC I COLAU? CAP, PERÒ SI QUE VIUEN DEL DINER PÚBLIC.
EL POBLE NO HO VEU? S'HA TORNAT TONTO?, POTSER SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gentil fletxa Osona
12 de juny de 2015, 09.22 h

Ai quina olor de sucarrim que em fan les paraules de Bosch, m'han semblat excuses. Crec que abans d'acabar l'any formaran part del govern de Colau, ara ho fan per despitar, però de ganes s'en moren.
Colau no pa.teixis, ERC té un preu i si el pagues els tindràs com gossets als teus peus, i si no al temps. Recorda que son traïdors de mena a Catalunya, i estan marcats per moltes traïcions i donar-te suport a tu, és traïr Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Observador fletxa Barcelona
12 de juny de 2015, 09.06 h

ERC ha de dissimular el que torna a ser qui fa possible el tripartit.
Toca esperar una mica però segur que tornarem a veure el tripartit ressucitat.
Al cap i a la què importa catalunya si el tripartit 'd'esquerres catalaniste i de progress'
torna a apoltronar-se uns altres 30 anys a l'ajuntament. Aquest no són casta son d'esquerres i per tant no es diu casta es diu experiencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de juny de 2015, 08.30 h

Aquest pijo de casa Rica, vol convertir-se en regidor de pallasades, giliñollades, aixó si d'esquerres comunistes-espanyolistes.
Ai Bosch, vols dir que tens principis, PIJO-RICO BOSCH?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
11 de juny de 2015, 23.15 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.