directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Els déus no són del Girona

El Saragossa supera la primera eliminatòria d’ascens guanyant a Montilivi per 1 a 4

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Joaquim Bohigas i Mollera(Girona).- El Girona es desperta del somni de ser a Primera Divisió en encaixar una clara derrota, sense excuses, que capgira el 0-3 aconseguit dimecres passat a La Romareda. Entre les claus del partit, hi ha el fet que l’entrenador gironí, Pablo Machín, va reservar el habituals titulars Cifu, Eloi i Sandaza, cosa que va ajudar a destapar el conjunt aragonès, que ja guanyava per 0-3 en el descans. Així, el Saragossa lluitarà, a partir de dimecres, per la plaça que resta per completar els equips que jugaran, la temporada que ve, a l’elit del futbol estatal. El rival és l’històric, amb fam, Las Palmas, que, la temporada passada, va deixar escapar l’ascens davant el Còrdova en un partit esperpèntic amb invasió de camp dels aficionats canaris abans d’hora.

© Joaquim Bohigas i Mollera (Girona).-

Comparteix
   


Etiquetes

SENSE TEMPS A REACCIONAR

Amb el 0-3 en el marcador (amb gols de Willian José -2- i Cabrera), el Girona passava l’eliminatòria a causa que, en la lliga regular, s’havia classificat en tercera posició (el Saragossa, en la sisena) però els nervis ja havien començat a ser presents en els 9.000 aficionats gironins que emplenaven Montilivi. El comentari més habitual era, començada la segona part, la necessitat que l’equip local marqués un gol per, almenys, foragitar fantasmes i, menys prosaicament, tranquil·litzar l’equip. Machín va fer sortir Sandaza (minut 58), cosa que va millorar la capacitat ofensiva gironina. Però el Saragossa de Ranko Popovic és gat vell, no va afluixar el ritme i, en el minut 67, Fernández posava els aragonesos a l’eliminatòria final. Un silenci gairebé sepulcral va envair les grades de Montilivi. La millora en atac va facilitar el gol d’Aday  (1-4) en el minut 73. L’eliminatòria estava superada en el cas que el Girona aconseguís un nou gol. Els aficionats es van vestir la samarreta número 12 en el tram final del partit. Les oportunitats, tot i que sense sort, van arribar dels peus de Pere Pons i Àlex Granell.

COMUNIÓ ENTRE AFICIÓ I EQUIP

Els aficionats gironins van demostrar, una vegada més, la comunió que ha existit amb l’equip local en el moment més important de la temporada. Des d’abans de l’inici del partit, van sovintejar els càntics i, durant els 90 minuts, els reconeixements a les jugades del seu equip i les crítiques a les decisions arbitrals (sovint, no justificades) que perjudicaven els interessos locals. Diverses pancartes estaven situades en els gols nord i sud. Entre d’altres, destacaven un “Primera, ja venim” i “#lagàbiad’enGranell”, en una referència a Àlex Granell, jugador nascut a la ciutat de Girona. Els seguidors  van copsar un Girona molt cansat i, en cas d’haver superat l’eliminatòria, amb molts dubtes pels dos partits finals. En acabar el partit, reconeixement dels aficionats gironins a la millor temporada de la història del Girona FC.

LA UD LAS PALMAS NOQUEJA EL VALLADOLID DE ‘RUBI’

El pròxim rival del Saragossa ha accedit a l’eliminatòria final després d’empatar dissabte contra el Valladolid, entrenat pel català Joan Francesc ‘Rubi’ (0-0), i arrapar-se a l’empat aconseguit dimecres en el Nuevo Zorilla (1-1). Els canaris es van quedar sense l’ascens la temporada passada en una eliminatòria que els va enfrontar amb el Còrdova. La invasió de camp abans d’hora dels aficionats canaris va ser aprofitat pels andalusos, dirigits a la banqueta per l’exblaugrana ‘Chapi’ Ferrer, per situar-se i marcar el gol de l’empat que valia un ascens. En l’actual temporada, Las Palmas ha acabat en la quarta posició en la lliga regular de Segona Divisió A, sumant 78 punts, quatre menys que el Girona. La darrera temporada en què els canaris van jugar a Primera Divisió va ser la 2001-02. Després, la trajectòria ha passat per la Segona A, exceptuant les temporades 2004-05 i 2005-06, que van jugar a la Segona Divisió B.

LA CIUTAT S’HAVIA RECUPERAT D’UN INICI DE SETMANA DIFÍCIL

Si bé era un escenari possible, la gran majoria dels aficionats locals no esperaven el desenllaç del passat diumenge, en què el Girona va perdre l’ascens directe en el minut 91 davant el Lugo. Aquest final, i com s’hi va arribar, va provocar un estat de xoc a la ciutat que, parcialment, es va recuperar dimecres a la nit després que els gironins dobleguessin els aragonesos a la Romareda (0-3). En els darrers dies, l’equip de futbol ha tornat a ser protagonista de les converses dels gironins, amb el denominador comú que l’ascens hauria estat un premi just per la  regularitat demostrada al llarg de la lliga. Tot i que no en número elevat, alguns veïns han anat col.locant, durant les darreres setmanes, banderes amb els colors blanc-i-vermells  en els balcons, compartint espai amb senyeres i estelades, força més nombroses. La col·locació de banderes del Girona en balcons i la utilització de samarretes de l’equip o commemoratives és un fenomen discret però creixent que es temporalitza des de que l’equip està a la Segona Divisió A, a partir de la temporada 2008-09. Fins a aquest moment, el seguiment de l’equip era minoritari i generava escassa expectació.

UNA IL.LUSIÓ QUE S’ESVAEIX

El Girona iniciarà, el proper agost, la seva vuitena participació consecutiva a la Segona Divisió A. Tot i això, i veient la trajectòria de l’equip, l’Ajuntament de Girona i el club havien iniciat converses, en les darreres setmanes, per les adequacions que s’haurien d’haver fet a Montilivi en cas d’ascens a Primera Divisió. El camp, que va ser inaugurat el 1970, és municipal. Es descartava una ampliació de l’aforament però sí que hagués estat necessari fer millores, com ara en les cabines de premsa, les taquilles i els lavabos de Preferent. Fins ara, estava en fase d’estudi tècnic. La política de l’ajuntament és no fer aportacions monetàries directes en equips professionals, alhora que l’aposta és per l’esport base. Tanmateix, l’ajuntament està obert a col·laborar en la millora de les instal·lacions que són de la seva propietat.

TEMES A EXPLICAR

En els propers dies, l’actualitat del Girona FC estarà marcada pel futur immediat de l’entitat després de finalitzar la promoció d’ascens. Alguns dels temes a l’agenda és la continuïtat de l’entrenador Machín; com queda la plantilla per la temporada que ve; i qui hi ha darrera la nova propietat del club.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
15 de juny de 2015, 18.41 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de juny de 2015, 16.53 h

#8 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de juny de 2015, 15.55 h

#6

"LES CATARACTES DEL NIAGARA, JA JA JA JA JA JA

y DICE TENER 10 MTS DE LIBRERIA. JAJAJAJAJ . . . . . .SERA CON EL PATUFET Y EL CAVALL FORT Y ASI SE LE HA QUEDADO EL CEREBRO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de juny de 2015, 09.33 h

#4 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
15 de juny de 2015, 09.18 h




#4 Sorprendre ? A qui?


No ens sorprèn gens ni mica que un pobre ignorant que fa faltes d'ortografia com TU, a més d'ignorant sigui un PSICÒTIC que pateix DELIRIA TREMENDES i veu o creu veure "nazis" per tot arreu, IGNORANT que les seves al.lucinacions no són més més que allò que en psicologia es defineix com PROJECCIÓ, és a dir, atribuir als altres característiques pròpies d'un mateix.


Tu, nano, tu ets un NAZI, com a PANCASTELLANISTA deixeble de FRANCO, l'amic de HITLER i M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
15 de juny de 2015, 09.05 h




#2 No diguis bestieses Micaela Romualda: els teus comentaris no es defineixen per l'adjectiu "constitucionalista", sinó per INSULTANTS, FALSOS, MENTIDERS, IGNORANTS, RIDÍCULAMENT CÒMICS, REPETITIUS, CANTIMFLESCOS, NEURÒTICAMENT COMPULSIUS i SOVINT PLENS DE FALTES I ERRORS DE TOTA MENA.



De manera que, si és que et queda un mínim de dignitat i de vergonya, has d'estar agraïda de que te'ls suprimeixin i t'estalviïn quedar públicament en ridícul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
15 de juny de 2015, 08.56 h

#2

Y luego se sorprenden que les llamen NAZIS. . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de juny de 2015, 08.05 h

#2 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de juny de 2015, 01.11 h


COMENTARIOS COSNSTITUCIONALISTAS SON SUPRIMIDOS Y CENSURADOS AL MAS PURO ESTILO FRANQUISTA POR DIRECTE.CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
14 de juny de 2015, 21.40 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.