directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alguns empresaris pressionen Rajoy per bloquejar el 27S

Rajoy ja ha dit diverses vegades que no pensa avançar eleccions, però el PPC i un sector d'empresaris catalans tenen por del que pugui fer Mas

Comentaris 84  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Les eleccions del 27 de setembre són ara la principal preocupació d'un sector de l'empresariat i del PPC. Després d’unes eleccions municipals que han deixat un mapa municipal a Catalunya tenyit d’alcaldes independentistes ungits amb pactes principalment sobiranistes, el 27S és a la cantonada. Segons publica El País, diversos empresaris catalans de rellevància i dirigents del PPC  haurien demanat a Rajoy un avançament electoral per dinamitar les eleccions del 27-S.

rajoy, mariano rajoy, avançament electoral, 27S
Els empresaris collen Rajoy, aquest es fa l'orni, com sempre

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta Cs, Mas, PP, Rajoy

A finals de la setmana passada, Mariano Rajoy compareixia davant els mitjans i responia contundentment que no entrava en els seus plans convocar eleccions anticipades a Espanya, una potestat única i exclusiva seva. Malgrat aquesta claredat, expressada amb anterioritat, sectors empresarials i els lobbys de poder no es donen per derrotats i segueixen exercint pressió.

Por de l’estratègia catalana

Els poders fàctics viuen darrerament atemorits per la fermesa que està mostrant el president Mas respecte el procés. Tot apunta a què aquesta setmana es presentarà la llista del president a Molins de Rei, on hi ha un alcalde convergent, i això significarà que CDC segueix determinada a fer d’aquests eleccions al Parlament un plebiscit independentista. Alguns empresaris volen impedir de totes totes aquesta convocatòria o, almenys, endarrerir-la, i l’única manera que veuen de fer-ho és a través d’una contraconvocatòria d’eleccions generals, que legislativament estan per sobre. Mariano Rajoy, per la seva banda, no vol cedir al xantatge, i no vol donar seguir donant la imatge que actua a remolc del que fa Catalunya.

Ciudadanos, l’altre flanc

El partit d’Albert Rivera, que fins ara havia estat en ascens, seria l’altre motiu de pes que esgrimeixen els empresaris per intentar convèncer Rajoy de la necessitat d’avançar eleccions. Malgrat que el partit de Rivera s’ha presentat com una formació d’ordre, disposada a reforçar la unitat d’Espanya i a exercir, si cal, de crossa del PP, els lobbys de poder no les tenen totes i no volen esperar a que aquesta formació sigui una alternativa de poder real. El darrer CIS, a més, situa la formació de Rivera entre la segons i la tercera plaça, mentre que el PP d’Alícia Sánchez-Camacho aniria a parar a la cua del Parlament, amb un resultat esperpèntic. Tanmateix, un sondeig d’Eldiario.es, per al conjunt de l’Estat, marca un retrocés clar de les forces emergents: PP obtindria entre 134/138 escons, PSOE 118/125, Podemos 31/35 (la meitat del que s’havia vist fins ara), i C’s entre 21 i 22 (en un lleuger retrocés també. IU seguiria amb una forquilla d’entre 4/6 diputats.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#84
16 de juny de 2015, 13.26 h



COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
Jaume fletxa Barcelona
16 de juny de 2015, 12.30 h

EL RAJOY, EL BJ, EL INDEPE DE VIC, EL ARAGONESES,.... TOTS CAGADETS DE POR

El que veu el Rajoy és que això no es para. Les eleccions han donat alcaldes proindepes i catalanistes a València i Palma, i a moltes ciutats d'aquestes CCAA. D'altra banda, els PPEERRROOSSSS han perdut un fotimer de vots (2.5000.000) arreu i ni l'ajut dels fatxendes de C's els ha salvat els mobles (llevat de la CCAA de Madrid). I per reblar el clau, el burro del Duran l'ha cagat. Ha dividit el SEU partit i prou.

Qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
16 de juny de 2015, 07.52 h







#65 Albertu Anacleto Flatulencio Aragoneses: per educació em sento obligat a preguntar-te com ha anat la prova del PREDICTOR:





QUÈ, RESULTA QUE TOTS ELS TEUS FÀSTICS EREN PERQUÈ EL TEU GOS T'HAVIA PRENYAT , O NO?





Apa, recony, no ens tinguis intrigats i digues on aniràs a parir, si és que estàs prenyada, reina , que t'enviarem un ram de roses roges !





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
16 de juny de 2015, 07.49 h







"RONCUS" "H"ibericus . . . huah huAH HUAH HUUAAH ! ! ! . . . LA DONETA DELS MIL NOMS, MIGUEL/MICAELA ROMUALDO/A , diu que està ronc.




doncs què recony esperes per prendre PASTILLES JUANOLA, espècie de TOTXANA ? ? ! ! !






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
15 de juny de 2015, 20.38 h

#79 anal-fabet


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
15 de juny de 2015, 20.05 h

El SOUFLÉ del "DELIRIO" y DESVARÍO separatista ... "TOCADO y CASI HUNDIDO"...

9-N = 1.800.000 (vots separatistes)

24-M = 1.400.000 (vots separatistes)

En SÓLO SIETE-7-SIETE MESES habéis PERDIDO casi MEDIO MILLÓN de votos !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
15 de juny de 2015, 19.53 h

Què és més important que 30 empresaris segueixin fent grans negocis amb l'Estat espanyol a costa del poble Català, ja sigui amb tarifes elèctriques, gas, aigua, peatges, telefonia, banca totes amb gran sobrecost per als catalans o el benestar i el progrés econòmic del 99,9% dels ciutadans de Catalunya?
---
L'economista txec Pavel Kohout
sosté: "El pressupost catala és més petit que la quantitat que Catalunya envia a Madrid cada any. Per tant, la crisi li ve del federalisme pressuposta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
15 de juny de 2015, 19.32 h


Els catalans som gent treballadora, assenyada, discreta i austera. O almenys ho érem fins que va arribar el nacionalisme.

Ahora nuestros políticos separatistas se han cargado nuestra reputación, nuestra economía y nuestra dignidad, y han convertido Cataluña en la Sicilia ibérica.

La familia Pujol se ha quedado nuestro dinero durante 35 años para metérselo en el bolsillo y construir su Catalunya de paper, que decía Torras y Bages.

Desde CiU se ha repartido más de 20.000€ millo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
15 de juny de 2015, 19.23 h


Lejos de haber cohesionado Cataluña, el proyecto secesionista de CHAPUZAS MasS y compañía la han fracturado y tensionado en esos tres ejes:

Territorial: “En la primera Cataluña, el voto sí-sí, netamente secesionista, alcanzó el 48,4% del censo (incluyendo a mayores de 16 años y extranjeros residentes). En la demográficamente mayoritaria no fue más allá del 27%. Una diferencia de 21 puntos que refleja tanto la escisión territorial como el hecho de que el secesionismo tiene su ba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
Roncus Hibericus ... ... ... fletxa ... ... ... ( Beier 1939 )... ... ...
15 de juny de 2015, 19.22 h

En realitat el SEPARATISTE de Cadaqués (=Martín)
va estar tot el partit insultant les forces de l'ordre i incitant a l'agressió.
Finalment, els policies el van identificar.
Martín es va regirar amb vehemència i va insultar, i va ser subjectat.
Un policia català li va llegir els seus drets en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.