directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comença la indigestió a Unió

La part pírrica de la victòria comença a fer efectes dins d’una cúpula cada hora més acorralada

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Diumenge els dirigents del corrent crític Hereus UDC 1931, reconeixien la victòria “pírrica” de la direcció, per un escàs marge de vots que dilluns es va situar en només 95. La direcció sortia a la palestra amb l’habitual autosuficiència, però els nervis es van fer evidents en una reunió del comitè de govern de la formació molt tensa. CDC va aprofitar per llençar un ultimàtum, i la satisfacció dels dirigents d’UDC pels resultats, s’esgota.

L'actual cúpula d'UDC passa per les seves pitjors hores
L'actual cúpula d'UDC passa per les seves pitjors hores

Comparteix
   


Etiquetes

CDC demana a UDC que es pronunciï sobre la independència abans de dissabte

Antoni Font ha declarat avui a Sabadell que “Catalunya no es forja només des del Pla de l’Estany”. Unió ha de començar a gestionar una indigestió que s’ha fet manifesta des de que CDC ha mogut fitxa un cop coneguts els resultats. L’ultimàtum de Josep Rull no ha estat res més que una conseqüència evident i esperada a tenor dels resultats de diumenge al vespre. CDC ha demanat al seu soci de federació que es pronunciï sobre la independència abans de dissabte. UDC ha perdut la influència i la posició de força per negociar res del full de ruta, com va fer amb la pregunta del 9N o amb la gestió d’aquesta data. Ara, el seu soci de federació li planteja la dicotomia definitiva a tres mesos d’unes eleccions plebiscitàries que han de ser sobretot clares.

"No podem imposar una solució que només satisfaci CDC. Independència sí o sí? Nosaltres no podem anar per aquest camí" La direcció d’UDC, malgrat això, segueix enrocada, però poc importa ja el que diguin. Si Unió no signa ja el full de ruta sobiranista (tothom va estar d’acord en esperar a després de la data del referèndum), CDC tirarà pel dret sense escoltar-los més, i absorbirà dins la llista que prepara el president, els sectors crítics. Unió, amb això, podria perdre com a partit tota la influència que ha tingut fins ara en els diferents governs de la Generalitat –desproporcionada pels pocs militants que té- i l’única solució que es comença a plantejar per sortir de l’atzucac és que la direcció plegui i les regnes les agafi un sector afí als postulats de Mas i que signi el full de ruta.

Font, home fort de Duran, contradiu Espadaler

Antoni Font, que és un dels homes forts de Duran, ha aprofitat per desmentir el propi Espadaler que va afirmar diverses vegades en antena que amb aquell resultat, el del 50,9% de ‘Sí’, també subscriuria la independència, per coherència comparativa amb els resultats de la consulta interna d’UDC. Font avui ha fet l’enèsim gir de discurs als que ens té ja molt acostumats aquesta cúpula, i ha dit que 68 diputats no són suficients per iniciar un procés d’independència quan es necessiten 2/3 de la cambra per reformar la llei Electoral. Finalment ha etzibat, després de criticar el sector crític que "Nosaltres no hem seguit tot el procés per al final haver de reconèixer que no hi ha altra via que apostar pel sí-sí. El nostre partit és més plural que tot això".

Demà nova reunió del Comitè de Govern d'UDC

Davant tot aquest espectacle, i el cul-de-sac en el que la cúpula del partit ha situat a Unió, hi ha prevista una nova reunió del comitè de govern per demà al matí. Sobre la taula: l'ultimàtum de CDC que els insta a definir-se ja d'una vegada per totes abans de dissabte. Duran i Lleida no s'ha pronunciat des de diumenge sobre la qüestió i, si no ho fa abans, la seva carta setmanal de divendres podria arribar molt tard. A la reunió de Govern de la Generalitat d'avui no es preveuen grans sorpreses, però el futur dels consellers d'Unió està en entredit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
pengyu fletxa tarragona
17 de juny de 2015, 19.57 h

La bone noticia per la Indepedencia es la tornada a la escene del millor presient del Barcelona. Joan Laporta for President.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Calders
17 de juny de 2015, 15.59 h

UDC, com tothom sap, ha tingut un tracte preferent per part de CDC des del començament. Té més regidors, diputats i consellers dels que li tocarien en unes eleccions en que es presentés sola. Això li ha donat molts diners dels que se'n ha beneficiat la cúpula i en Duran i Lleida que ha fet de la política el seu "modus vivendi". Per això pot pagar el Palace. A canvi de tot això, UDC ha fet tot el mal possible a CDC, fomentant una pretesa independència del seu ideari demòcrata-cristià... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
thor fletxa Girona
17 de juny de 2015, 12.41 h

#3 A veure, Duran NO te rés, ho te UDC. Segon , encara no estan nomenats ni els Consellers Comarcals ni els Diputats. Tercer, ja veurem arribat el moment, si els d'UDC ho son, per que en teoria una Presidència de Diputació ha de ser d'UDC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
17 de juny de 2015, 11.18 h

#7 Si els hi paguen el Palace, l'hotel de la burgesia catalana (no dels polítics), segur


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
17 de juny de 2015, 11.17 h

Sento que toquen a morts

Son campanes llunyanes amb un "in crescendo" constant

R.I.P.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Arnau fletxa Morvedre
17 de juny de 2015, 10.27 h

No sé perquè s'interpreta tan malament la diferència dels resultats de diumenge: en aquella votació, els que hi participaven havien d'optar per una o altra posició. I la realitat és que són 48 els vots de diferència i no 95: efectivament, si dels votants del sí, 48 haguessin optat pel no, tots aquests 48 haurien passat a l'altra banda i, doncs, 48 menys pel si i 48 més pel no; resultat guanya el no. PER TANT, LA DIFERÈNCIA SÓN 48 SOCIS ENTRE EL SI I EL NO. VISTÒRIA ENCARA MÉS PÍ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
17 de juny de 2015, 07.56 h

El 15 de juny de 1715, el rei Felip V de Borbó va entrar a Mallorca. Aquest fet va provocar l'ocupació borbònica de la ciutat i la corresponent promulgació del Decret de Nova Planta. Poques setmanes després, al mes de juliol, es rendí també la ciutat de Palma.

Cal recordar "una gran guerra que va acabar en sotmetre la gran nació catalana, aixecada solidàriament contra l'absolutisme de Felip V, en defensa dels privilegis i furs del Regne de València, de Principat de Catalunya i, com a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de juny de 2015, 00.10 h

#7 HAHAHA
Dubto que Esquerra els hi toleri la seva submissió a Madrid.
Jo els veig anant a treballar com tothom i deixant de viure del "cuentu".


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
16 de juny de 2015, 23.14 h

En cara em veig a l'Espadaler, Duran i companyia demanar l'ingrès a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
16 de juny de 2015, 20.58 h

El que digui Duran o Unió es totalment irrellevant !

És molt mes important l'anunci de la seva candidatura d'en Laporta, ves.
O que 100 grams de xocolata al dia contribueixen a tenir un cor més sa car menjar fins a 100 grams de xocolata cada dia està vinculat a un menor risc de patir malalties cardíaques i ictus, segons ha detectat un estudi publicat a la revista "Heart".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.