directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig diagnostica a ERC 'equidistància electoral transitòria' quan proposa reunions amb CiU

Creu que es la proposta de Puigcercós està motivada pels càlculs 'demoscòpics i estadístics'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha diagnosticat aquest dilluns a ERC una patologia que ha anomenat 'equidistància transitòria electoral', després que el president republicà, Joan Puigcercós, demanés dissabte una reunió formal al president de CiU, Artur Mas, per parlar del futur del país. Segons Puig, la proposta de Puigcercós és una 'declaració electoral d'ERC més motivada pels seus càlculs demoscòpics i estadístics que no per una voluntat sincera de parlar amb CiU'. En qualsevol cas, ha assegurat que la federació sempre està disposada a parlar amb qui sigui si es tracta d'abordar qüestions de país, però ha advertit que no seran 'còmplices' d'una estratègia electoral d'ERC.
felip puig
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, el dirigent de CDC ha ironitzat sobre l'oferiment del Puigcercós i ha posat en qüestió que sigui sincer, perquè els republicans, ha dit, 'tenen una petita patologia que es diu equidistància transitòria electoral, que només es produeix amb la proximitat de les eleccions'.

De fet, ha negat que hi hagi hagut cap reunió formal amb ERC 'per cal·librar si hi ha una correcció, una rectificació o l'anunci que mai més configuraran el tripartit'. De fet, ha subratllat que deu seu difícil per a Puigcercós dir-ho quan ell és 'l'aparellador' dels dos tripartits que s'han formulat.

Puig ha assegurat que hi ha moltes temes per parlar amb ERC, però ha constatat que la proposta de Puigcercós de dissabte no és més que una 'declaració electoral més motivada pels seus càlculs demoscòpics, estadístics i les seves perspectives electorals que no per una voluntat sincera de parlar amb CiU'.

És més, ha constatat que el president de la Generalitat, José Montilla, 'defensa l'Estatut com no ho havia fet en tres anys' i que també Puigcercós aposta per un 'acostament a CiU com no ho havia fet en tres anys'. 'Comencen a passar coses perquè s'acosten eleccions', ha apuntat.

Si és per una qüestió electoral, ha continuat, CiU pot anar a 'sopar amb ERC' després de les eleccions, però si és per parlar de temes de país, ha indicat que la federació espera que hi hagi una proposta 'que no s'inscrigui en un cap de setmana declaratiu preelectoral, advertint alhora d'hipoteques i instant a celebrar una comissió d'investigació'. 'Si és un petit moviment de cara al seu electoral, és evident que no trobarà a CiU com a còmplice d'aquesta estratègia electoral', ha conclòs.

Per a un futur diàleg, Puig ha demanat que ERC es presenti 'sense apriorismes' i sense crítiques per endavant a la federació. 'Se'ns convida a taula per la nit mentre al matí se'ns insulta', s'ha queixat el secretari general adjunt, que ha indicat que no comprèn de quines hipoteques de CiU parla Puigcercós quan ell ni tan sols ha deixat clar si apostarà per un tercer tripartit. La federació, ha acabat Puig, no es pot 'distreure mirant cap enrere' quan va primera en la cursa electoral.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Mireia fletxa Barna
14 de juny de 2010, 09.08 h

Tranquils que Laporta triunfarà en les eleccions autonòmiques. I tindrem un partit Independentista de veritat, perque ERC sembla que te intenció de fer un tercer tripartit lamentablement


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles fletxa LLeida
8 de juny de 2010, 08.38 h

Només ERC ens pot portar a independència, perquè la seua gent li exigim la independència. És igual que hagi fet president un torero o al novembre en faci un vividor corrupte. Els qui heu marxat d'ERC, ex votans i coses rares que es veuen per aquí a qui votareu? a CIU?. No us en recordeu de fa vuit anys quaneens els voliem treure de sobre de totes totes. ERC no ha governat mai sola, s'ha hagut d'acontentar en fer coses que potser no hauria fet, però n'ha evitat moltes, que no les evitaria ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
8 de juny de 2010, 01.36 h

PER MOLT QUE ES VULGUI TERGIVERSAR I ACUSAR A ERC DE SER EL QUE SEMPRE HA ESTAT I ESTARÀ CIU, TOTS SABEM MOLT BÉ DIGUEM EL QUE DIGUEM, QUE AMB CONVERGÈNCIA MAI OBTINDREM LA INDEPENDÈNCIA. Ho sabem els independentistes, els regionalistes, els neofeixistes, els ex-lepes, els d´aquí, els d´allà, els alts, els baixos, els constitucionalistes, els mandrosos, els esportistes, els constitucionalistes, els dretans, els esquerrans, els bancs, les caixes, els godó, el rei i el justo molinero i O... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jordibcn fletxa barcelona
7 de juny de 2010, 23.05 h

Trobo que hi ha molt laportista convergent,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Gemma fletxa PPCC
7 de juny de 2010, 20.46 h

#6 i 7 // Els D'ERC demostreu ser uns barbaris torturadors d'animals i españols al 100% amb aquestes paraules, sempre posant pals a les rodes a l'independentisme. Al Novembre jo (votant d'esquerra en l'ultima no, pero anteriorment sempre els havia votat) i tots els meus amics votarem al Joan Laporta o a qui sigui que els tingui millor posats que els venuts del Putxi, TRAIDORS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gemma fletxa PPCC
7 de juny de 2010, 20.42 h

#6 Gràcies a la majoria de vots anti taurins de CiU s'aboliràn, malgrat l'españolisme barbari torturador d'animals dels aliats d'ERC, o sigui el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 de juny de 2010, 20.31 h

aquest paio de la foto no el famós líder del sector de dins Convergència anomenat ADIGSA..? es que no som res.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Samant Foix fletxa Alt Urgell
7 de juny de 2010, 20.27 h

#1 Saps si CIU ja ha decidit s'hi votarà en contra dels toros? perquè de taurinos n'hi ha tant a CIU com al PSC i els taurinos de CIU també estan fent pressions per poder salvar la "fiesta" a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Samant Foix fletxa Alt Urgell
7 de juny de 2010, 20.24 h

Certament, la resposta d'en Puig és impecable des del punt de vista d'un hipòcrita. Car hem comprovat que CIU només ha volgut pactar amb ERC quan per obtenir el govern ni PP ni PSC li han donat suport: ho hem vist en el 1r i el 2n tripartit, ja que Mas ha revelat que només ho ha intentat amb ERC quan el PSC no s'hi va avenir i amb el PP era matematicàment impossible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de juny de 2010, 19.52 h

EXPULSAR de tot arreu de la nació catalana a LA MÀFIA UNIONISTA amb Espanya SOCIALISTA i CONVERGENT es una necessitat vital per la supervivència nacional de Catalunya, com a futur estat lliure dins de la UE. FEM-HO POSSIBLE. PASSA-HO..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.