directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

IU i ICV ja han deixat de sumar

Pablo Iglesias ha anunciat que no compten amb ells per anar junts a les estatals

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El projecte renovat d’Izquierda Unida amb Alberto Garzón al capdavant per a Espanya, ja no ven. Ho confirma Pablo Iglesias, que ha sentenciat que Podemos concorrerà sola a les eleccions estatals previstes per finals d’any. El líder populista d’esquerres sí que ha donat permís als seus afiliats territorials a que concorrin amb d’altres formacions a les eleccions autonòmiques, inclosa Catalunya, això sí, Iglesias ha anunciat que La fórmula inclouria primer el nom de Podemos i a continuació el partit amb el qual conflueixi. 


Comparteix
   


Etiquetes

Un Podemos a la baixa manté el projecte d’absorbir IU

Pablo Iglesias es manté ferm en la idea de presentar-se sol a les properes eleccions generals que tindran lloc, si Rajoy no les avança, a finals d’any. Ho farà sota la marca Podemos, la que li ha reportat ser eurodiputat, tot i que altra cosa és exercir-ne després de preferir anar a una entrevista a la SER abans de participar en una transcendental votació pel TTIP a Europa.

Les enquestes havien arribat a situar Podemos en un frec a frec amb el PSOE, però la darrera enquesta realitzada per Eldiario.es els situa a la franja dels 30-40 diputats. Podemos hauria perdut la meitat dels suports a les enquestes, diputats que recuperaria el PSOE que tornaria a situar-se per sobre del centenar d’escons espanyols. Malgrat això, Iglesias descarta una aliança amb IU que no li reportaria res. Abans de l’aparició de la formació populista, IU aconseguia grans resultats en els sondeigs, al voltant de la cinquantena de diputats com UPyD, però el desembarcament d’Iglesias i Rivera, els ha retornat a l’òbit polític. Ara mateix, la formació ha retornat a les previsions dels 3 o 4 diputats. Arrossegar IU només comportaria havia de cedir alguns llocs a les llistes, i haver de compartir criteris, cosa que Iglesias no està disposat a acceptar per tres o quatre diputats potencials més. La idea final és acabar de menjar-se l’espai d’Izquierda Unida i, a poder ser, acabar substituint el PSOE.

Iniciativa tampoc aporta res

Iniciativa per Catalunya podria perdre la meitat dels suports o més, si concorre a les properes eleccions al Parlament de Catalunya sola. És per això que Joan Herrera i Dolors Camats han llençat la consigna entre els seus afiliats des del 9N de suplicar pactes amb Podemos i construir quants més ‘En Comú’ possibles, millor.

La idea inicial de Podemos era la de presentar-se també a nivell autonòmic sola. Les males experiències a diferents llocs com ara Andalusia, el País Valencià o d’altres on creien que tindrien més suports electorals, els han fet reflexionar i ara s’han obert a confluir en aliances electorals de cara a les eleccions del 27S, que són les properes a l’horitzó. Iglesias ja ha advertit però de les condicions: posar en el nom de la candidatura primer el nom de Podemos. És de suposar que això comportarà també la imposició del candidat d’aquesta formació, en el cas de Catalunya, el recentment escollit Dante Fachin.

Tant Iniciativa com Procés Constituent ho tindran difícil per encabir-hi els seus egos i a resta de personatges que vulguin col·locar, com han pogut fer a Barcelona. Herrera i Camats molt probablement hagin d’acabar fent una passa enrere, i Teresa Forcades, que ha renunciat al projecte rupturista que suposa la independència, no podrà liderar cap llista electoral si no acaba confluint amb ella mateixa. L’error, en aquest darrer cas, de no buscar l’aliança lògica amb la CUP, ha estat garrafal. Caldrà veure el magma en què es transforma aquesta espècie de Catalunya en Comú i quin suport aglutina finalment.
 
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
18 de juny de 2015, 19.27 h

#7 Un cop més heu fet un anàlisi que mereix un fort aplaudiment. Sabeu descriure molt bé el que pensem molta gent, entre els qui m'hi compto. Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
pengyu fletxa tarragona
18 de juny de 2015, 19.25 h

Para las elecciones del estado español, Pablo Iglesias anda diciendo por Madrid que a todos los partidos politicos que se han arrimado a su partido..............."Podemos no paga a los traidores", haciendo referencia? a Herrera hi a Camats?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
marcel fletxa bcn
18 de juny de 2015, 18.05 h

que cony es Desc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de juny de 2015, 16.48 h

HERRERA, saps si Jordi Borja es pitjor que el vell Jordi Borja, un parasit que mai ha treballat i viu de collons cobrant subvencions de la seva empresa mafiosa i comunista OBSERVATORIO DE LADRONES DESC?
Herrera, tu has cobrat factures de DESC, mafia Colau?
Herrera, es veritat que la Colau ha cobrat de DESC, mes de 250.000 euros? Herrera, cal que contestis, o passaras per la fiscalia


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
18 de juny de 2015, 16.09 h

I la Colau cada dia que passa la "lia mas parda". Suposo que aquest parell estarà tot cofoi amb el monstre que han engendrat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de juny de 2015, 11.09 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 de juny de 2015, 09.49 h

18.6.15 Directe.cat
Un PSC autònom, es va embolicar amb un Psoe, resultant-ne un condicionat Psoe-Psc dependent el segon del primer que, espanyolista, no vol sentir parlar d'altres nacionalismes existents i, com ja va passar amb les colònies, en lloc de pactar, imposen la força a la raó amb un devaluat unionisme que no porta enlloc, ni tant sols per reformar una CE que ja s'ha convertint en altra llei fonamental del reino. Resultat PSC trencat i residual i l'aflorament d'un MES que es aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 de juny de 2015, 07.52 h

Herrera, tornaras la pasta de DESC-ICV- banda mafiosa?
Herrera, saps com es possible que amb les acusacions sobra la banda de lladres Colau´-Borja-Chicharelo-Asens d'apropiació i malversació de fons publics de la mafia DESC, la Fiscalia, o sigui el PP, no fa res de res?
Es que la COLAU ES ALCALDESSA gracies al PP?
Herrera, quants diners de DESC s'han utilitzar el promoció de la vedette COLAU? QUE HO SAPS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 de juny de 2015, 21.59 h




Ai! Ai! Ai! Camats que faràs a partir d'ara ? On aniràs a pasar el platet ? A Podemos ja només et volen
per fregar el terra i estar calladeta.
i el bicicletes que farà,l'Herrera, si només el volen per netejar el cotxe de l'amo ?
L'amo el P.Iglesias ja us ha dit que heu d'amagar el nom,que amb aquest nom ja no us volen.
A partir d'ara sereu la minyona i el xofer de PODEMOS, i a callar, sinó a treballar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de juny de 2015, 20.21 h

Presentaran a la Colau i la seva banda de camorristes de DESC, amb el chicharelo al davant, que amb 11 regidors de res actua com si fos Stalin i Barcelona la seva Siberia pels que no son comunistes estalinistes com els lladres de DESC-ICV-camorra de lladres socials.
Borja tornaras les subvencions robades?


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.