directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSC tanquen un acord de govern a la Diputació de Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Fèlix Ballesteros, ha destacat que l'acord pretén mantenir l'estabilitat i és conseqüència "natural" d'una dècada "de bona sintonia i coincidència d'objectius".

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Tarragona (ACN).- CiU i PSC han signat aquest dijous un acord de govern pels pròxims quatre anys a la Diputació de Tarragona. El pacte, que es fonamenta en deu punts d'actuació, està obert a la incorporació d'altres grups polítics, segons ha subratllat el portaveu de CiU, Josep Poblet, que tornarà a ostentar la presidència de la corporació. Per la seva banda, el portaveu socialista a la institució i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que l'acord pretén mantenir l'estabilitat i és conseqüència "natural" d'una dècada "de bona sintonia i coincidència d'objectius". Poblet ha insistit que l'acció de l'ens en el pròxim mandat serà "clau" per sortir de la crisi, mantenint el suport als ajuntaments.Josep Andreu (ERC) afirma que haguessin preferit "nous aires" a la Diputació
 

Comparteix
   


Etiquetes

La imputació de Poblet impedeix l'acord amb ERC
 
Fonts d'ERC consultades per l'ACN ja van advertir dins el marc de les negociacions amb CiU que preferien que Josep Poblet no tornés a presidir la Diputació pel fet d'haver estat imputat en el cas Innova. Preguntat per aquest possible veto dels republicans -segona força de l'ens amb 7 diputats-, el mateix Poblet ha defensat que la imputació "no pot haver influït perquè no té a veure amb aquesta institució, sinó amb una altra -l'Ajuntament de Vila-seca". I sobre les negociacions amb els republicans, Josep Poblet, ha justificat que no s'hi hagi arribat a pactar perquè els interlocutors territorials "no tenen la capacitat del seu partit per poder decidir", ha dit.
 
Josep Andreu (ERC) afirma que haguessin preferit "nous aires" a la Diputació
 
Per las seva banda, el President de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona, Josep Andreu, ha detallat que la formació estava mantenint reunions a nivell nacional en referència a les quatre diputacions catalanes, però ha criticat que, a nivell de la demarcació de Tarragona, "ningú no s'ha dirigit a nosaltres". "Sospito que aquest pacte amb el PSC està tancat des de la mateixa nit electoral", ha etzibat en declaracions a l'ACN, al mateix temps que ha retret a CiU que, si volia formar un govern d'unitat, primer hauria d'haver parlat amb ERC com a "segona força" a la corporació.
 
Andreu ha apuntat que ERC considerava que s'havia de produir un relleu dels dirigents de la Diputació després que CiU hagi perdut la majoria absoluta i s'hagi palesat una demanda de "canvi" per part de la ciutadania. "Tot és legítim, però voldríem nous aires i una nova manera de fer i se'ns fa difícil creure que amb l'actual organigrama i amb la gent de sempre s'aconsegueixi", ha lamentat. El president de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona no ha descartat que la formació pugui acabar entrant al govern de la Diputació, però s'ha remès a conèixer el contingut del decàleg signat entre convergents i socialistes.
 
Poblet descarta que els diputats d'UDC formin un grup polític propi
 
Pel que fa a la ruptura de la federació de Convergència i Unió, Poblet ha assegurat que ha signat l'acord com a president del grup de CiU i ha descartat que els diputats d'Unió Democràtica puguin arribar a formar un grup polític a banda de Convergència a la corporació provincial. "En aquests dies s'estan tancant els acords a nivell de federació, perquè els acords fins ara han estat de cara al 27-S i al Govern, i encara no apunten en direcció al territori ni a la Diputació, però les coses van amb la millor de les fluïdeses i naturalitats", ha subratllat.
 
Un full de ruta amb 10 punts
 
L'acord entre convergents i socialistes se sustenta en deu acords, que passen per la definició d'un Pla Estratègic pel pròxim mandat basat en quatre àmbits estratègics: persones, formació i cultura; municipis i territori sostenible; coneixement i model socioeconòmic, i gestió excel·lent i transparència. El pacte preveu aplicar com a norma general criteris d'estalvi i racionalitat, evitant l'increment d'assessors i reduint progressivament les partides destinades a subvencions extraordinàries assignades a la presidència, fins al seu traspàs definitiu a un règim de concurrència competitiva.
 
El tercer dels acords es basa en l'impuls a la Regió del Coneixement i, el quart, aplicar de manera immediata la Llei de Transparència. El cinquè preveu aprovar un Pla d'Actuació Municipal que, com a mínim, es dotarà amb 60 MEUR pel període 2015-2019. El sisè fixa un topall de quatre vicepresidències. Pel que fa al setè acord, preveu l'impuls de plans d'ocupació, accions de voluntariat dins els Jocs Mediterranis o el desplegament del conveni establert amb l'Ajuntament pel futur ús de la finca de la Savinosa.
 
El vuitè acord preveu impulsar una política mediambiental sostenible, especialment en l'àmbit de la gestió de biomassa o amb la vertebració de plans específics per a la prevenció d'incendis forestals. El novè dels punts inclou mantenir l'atenció pressupostària als Centres d'Educació Especial i garantir el suport econòmic a les llars d'infants municipals. Finalment, el punt desè fixa la creació d'una comissió de seguiment de l'acord entre CiU i PSC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
pengyu fletxa tarragona
19 de juny de 2015, 23.21 h

Com sempre el ajuntament de Tarragona fen pactes politics de la Transiciòn española. Ahora te pones tu, mañana me pondre yo. Lo que es inaceptable un imputat com es el cas de Innova continui remanat les cireres. A mes fot vuit anys que cobran dos sous monumentals. Acabo expresant la meva indignaciò per aquesta situaciò inexplicable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de juny de 2015, 11.40 h



COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por ot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
19 de juny de 2015, 02.33 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
19 de juny de 2015, 00.40 h

ERCha preferit que fos CiU qui hagi trencat les negociacions per un possible pacte, doncs ha preferit no donar la presidència a un imputat per blanqueig de diners, com estan el Sr Poblet, batlle de CiU per Vila-Seca i la seva esposa. Algú s´ha de preguntar el perquè del pacte dels convergents amb els socialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
18 de juny de 2015, 23.36 h





huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! . . . si llegiu els comentaris de les notícies anteriors, veureu quin panorama presenten els pobres desgraciats pancastellanistes:





El Cagarroneses, capficat amb no sé què d'unes rates, va pel món al.lucinant nazis i rates per tot arreu dient i repetint " NAZIS !! RATES!! RATES! NAZIS !!"


El POBRE bejota, segueix encallat amb la Joana Ortega (n'estarà enamorat??!) i el 9N


La Micaela Romualda, que ja de sempre ha demostrat ser la més NE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
18 de juny de 2015, 23.15 h




Aliar-se amb el PSC només és dolent si ho fa ERC, però no pas si ho fa CiU o , com haurem de dir a partir d'ara, CDC, oi, "Gentil" de l'Osona?


Quina vergonya aliena que fan segons quins catalans, també.



Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.