directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell: "a la pràctica Catalunya ja està intervinguda"

El conseller d'Economia revela que hi ha sectors de l'Estat que reconeixen "amb la boca petita" que s'ha anat massa lluny impugnant impostos a Catalunya

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que "en sentit pràctic i pragmàtic", Catalunya "ja està intervinguda" pel govern central. Com que actualment l'executiu del PP ja ha establert "un règim d'intervenció a marxa lenta però segura", el conseller creu que no s'acabarà intervenint l'autonomia encara que es segueixi incomplint l'objectiu de dèficit. El conseller ha lamentat que l'Estat posi "pals a les rodes" a la recaptació pressupostària de la Generalitat impugnant la creació d'impostos i ha certificat que "l'ofensiva continua". Sobre l'anul·lació de tributs, ha revelat que hi ha sectors de l'Estat que "amb la boca petita" han reconegut que s'havia anat massa lluny.
"Som un llibre obert per al ministeri i microgestionen", ha assenyalat Mas-Colell en una entrevista a l'ACN concedida el dissabte passat a Chicago. I és que la Generalitat no només depèn de l'Estat per finançar-se sinó que a més el govern espanyol posa traves als intents d'augmentar el finançament, recorrent impostos que després el Tribunal Constitucional acaba anul·lant.
 
Tot i que la llei d'estabilitat contempla la possibilitat d'intervenir una autonomia si aquesta reitera en l'incompliment dels objectius de dèficit, Mas-Colell no veu "realista" aquest escenari perquè no beneficiaria ningú. "Si ho fessin, no estarien servint els seus millors interessos", diu el conseller, ja que entre altres coses la intervenció comportaria una multa de l'1% del PIB que "l'únic que pot fer és que pateixin més els serveis públics".
 
Mas-Colell lamenta que, en una "multiplicitat de vegades", el govern espanyol "ha impedit mesures de racionalització i estalvi", com és el cas de l'anul·lació de l'euro per recepta, les taxes judicials o l'impost de dipòsits bancaris. Ara, a més "l'ofensiva continua" amb el recent recurs d'inconstitucionalitat contra les estructures d'Estat, entre les quals hi ha el pla director de l'Administració Tributària de Catalunya i la Seguretat Social pròpia.
 
"Tenir una situació pressupostària tan difícil, tensa les coses i no és agradable, però ja saps amb què te les has de veure. Que a sobre d'això et posin pals a les rodes constantment per no permetre't prendre mesures vàlides de racionalització o de creació d'impostos, ja passa el límit del que un pot encaixar amb equanimitat. És bastant irritant que et facin això constantment i de vegades, fins i tot, que amb la boca petita et diguin des de Madrid que tenies raó però que ells tenen les seves limitacions polítiques", ha subratllat Mas-Colell. En aquesta línia, el conseller ha posat com a exemple que l'euro per recepta, que es va impugnar a Catalunya després d'haver-ho fet a la comunitat de Madrid i "convé posar-lo en el context dels conflictes interns del PP a Madrid".
 
El Govern necessita "amb urgència" pagaments de tresoreria
 
Mentrestant, el conseller ha recordat que la Generalitat necessita "amb urgència" els pagaments de tresoreria que s'han demanat del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i que corresponen al dèficit del 2014. De fet, el departament d'Economia ha enviat una carta al ministeri reclamant un calendari d'ingressos de tresoreria des d'ara i fins a finals d'any, cosa que facilitaria les previsions de pagament als proveïdors com les farmàcies. La missiva, però, encara no ha tingut resposta i per això el conseller manifesta: "Continuarem insistint". "Voldríem un procés ordenat i predictible però no vivim en un context ordenat i predictible", ha lamentat.
 
El conseller confia que el govern espanyol acabarà donant el 9.460 milions d'euros que el Govern va demanar del Fons de Liquiditat Autonòmica. De moment, el ministeri d'Hisenda n'ha aprovat 8.258, però encara hi ha fons per assignar i Mas-Colell no creu que "quedin diners sobre la taula".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de juny de 2015, 11.31 h



COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por ot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
19 de juny de 2015, 10.30 h

Acceptem pop, com animal de companyia, però no cal un Doctor Honoris Causa per cinquena vegada a fi d´adonar-nos que Catalunya està intervinguda i no pas només a nivell econòmic, doncs sabem del cert que ho està políticament i jurídicament, perquè les vexacions són constants. La darrera és la d´una jutgessa de l´Aragó, que li dona la custòdia d´un fill al seu pare, perquè la mare el va portar a Catalunya i ha d´aprendre català. Ole tú, oooooleeee tú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de juny de 2015, 10.09 h




JA VAIG DIR QUE EL RECONEIXEMENT QUE LI HAN FET ES DEL TOT MERESCUT . FA AUTÈNTICS MIRACLES EM LA ECONOMIA DE CATALUNYA I EL ESCANYAMENT DE ESPANYA.

TINC MOLTES GANES DE QUE FOTEM EL CAMP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
19 de juny de 2015, 09.34 h

És que ICV vol collar a "esos catalufos de cataluÑa, con Ñ de coÑol" Ja ho van dir a les municipals...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de juny de 2015, 08.50 h

Herrera, regalar 16.000.000.000 als espanyols per escanyar als catalans et produeix plaer de marxista?
Herrera, robar a cada català 3.000 euros a l'any et produeix plaer sexual?
Herrera, politica d'esquerres es robar, robar i robar per als teus andalusos dels ERE?
Herrera, robar com fa DESC es responsabilitat teva o de tontet TRIAS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.