directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president guanya, el procés també

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  La històrica decisió de trencar la federació CiU, volguda i planificada, justament entre la formació dels nous ajuntaments i el llançament ahir de la llista del president, té un doble efecte beneficiós per al procés. D’una banda, permet a Mas desfer-se d’una motxilla que llastava de manera crítica la seva credibilitat (la sortida dels consellers d’Unió, una maniobra absurda dels de Duran, encara ha reforçat aquest efecte). Però, a més, és possible que Ciudadanos hagi perdut aquests dies les seves possibilitats de quedar en segona posició a les eleccions plebiscitàries: perquè una Unió autonomista a qui perjudicarà electoralment serà sobretot als partits de Rivera i Alícia Sánchez Camacho (per poc temps). Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Levy, Andrea (vice-secretària d'Estudis i Programes del PP espanyol).
Impostura recompensada.
Fa mesos que, modestament, he denunciat la presència d’Andrea Levy a les tertúlies de la ràdio comtal. No per res. És que era l’única representant de partit polític (encara que fos presentada com a advocada) amb presència incombustible. Aquí, cal dir-ho en raó de justícia, la responsabilitat no recau damunt d’ella, que ha buscat legítimament el màxim protagonisme als mitjans, si no de qui l’ha convidat a ella i a ningú més. L’espectacle va fer una passa endavant quan Xavier Sala i Martín la va treure de polleguera fa unes quantes setmanes, demanant-li que reconegués la seva condició de veu de partit. Ella, indignadíssima, va marxar adduint que opinava de manera pròpia. I tan personal devia ser que, de número tres que era al PP català, l’han convertit en responsable d’estudis i programes de la central metropolitana. Quanta independència de criteri!
 
Olòriz, Joan (exidirigent gironí d’ICV).
L’hora de dir sí o no.
Els independentistes d’Uníó han forçat una consulta interna, encara que la confusió de la pregunta hagi aconseguit emboirar el resultat. A Iniciativa, ni això. Però la veritat és que a falta ja de menys de cent dies per al #27s2015 (i cada dia més) ningú podrà defugir definir-se. I qui no ho faci es consumirà a foc lent però inexorable. Després de la marxa d’en Raül Romeva fa uns mesos, ara toca la baixa de qui ha estat durant anys i panys un dels referents principals dels ecosocialistes a terres gironines. Una passa més envers el referèndum plebiscitari del setembre. Perquè la nova política, encara que alguns sectors a dreta i esquerra es resisteixin numantins, passa ara mateix, necessàriament, per la fi de les ambigüitats tant en l’àmbit nacional com en el social, junts i indestriables, més que mai.
 
Rojals, Marta(escriptora i periodista).
Contra el sectarisme que ens corca.
Els seus articles valen gairebé sempre el seu pes en or. A “Independència sí, però amb tu no”, no us la podeu perdre, la Rojals ha expressat amb la seva brillantor de costum allò que pensem milers i milers de catalans compromesos amb la independència del nostre país (més o menys) per damunt de tot. Perquè es tracta d’això. De no deixar a mans dels aprofitats del sistema la construcció del nou país; ni tampoc, dels qui pensen que es pot edificar alguna cosa que valgui la pena sobre la base de l’exclusió d’una part, sigui de dalt o de baix. Com diu ella, amb el retrat més encertat possible de la seva actitud, que “el seu odi per una part és més gran que el desig de llibertat per al tot”. Recuperem la paraula: ge-ne-ro-si-tat (i realisme).
 
Romeva, Raül(exparlamentari europeu d’ICV).
Sang fresca.
La designació de Romeva com a director de la campanya “Ara és l’hora”, reactivada per conduir-nos de dret, en només cent dies, directes al 27-S, és un enorme encert. No només pel seu prestigi i capacitat, sinó per la seva extracció ideològica, que l’habilitarà per lluitar especialment en el combat contra tots aquells que, des de l’esquerra suposadament rupturista però aliada “de facto” amb l’establishment, després de no haver mogut un sol dit per defensar els nostres drets fonamentals davant l’agressió de l’Estat espanyol el passat 9-N, pretenen que el proper 27-S tampoc puguem expressar clarament un mandat democràtic a favor de la creació de la República Catalana, és a dir (per tranquil·litzar els inquiets), un nou estat independent. Caldrà fer-ho a partir d’una campanya ben centrada en la possibilitat única que se’ns ofereix de construir de veritat un nou país.
 
Rull, Josep(secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya).
Caixa o faixa.
Duran & Co., estomacats amb contundència per la militància democristiana, com si no hagués passat, es van empescar des de la mateixa nit de l’estimbada l’enèsima estratègia de dilació: ara negociarem els condicionants del full de ruta només amb CDC. I la resposta automàtica del partit, en boca de Josep Rull, no podia ser més hàbil i  contundent. Amb elegància de saló en les formes, però de dret a l’arrel de la qüestió, obligar Unió, abans de negociar cap altra element del camí, a dir d’una punyetera vegada sí o no a la independència, justament, allò que la direcció unionista ha maldat per evitar. Vaja, que Convergència, sense contemplacions, va obligar Duran a menjar-se amb patates la seva pregunta-trunyo, exactament dos dies després de formular-la als soferts militants (que encara queden) a Unió Democràtica.
 
Taleb, Fatima (regidora de Badalona en Comú).
La Badalona neta.
Amb molta diferència, la millor imatge de dissabte passat, dia de la constitució dels nous ajuntaments (sembla que ha passat un mes, després d’una setmana tan intensa!), va ser la de la primera regidora badalonina musulmana i compromesa amb el nou país. Dona, immigrant i sobiranista. No es pot demanar més: el cap de Xavier García Albiol va donar tantes voltes que el seu coll recordava de manera fidedigna el ninot de Michelin. Al fracàs de Plataforma per Catalunya i les campanyes més directament racistes del Partit Popular a molts municipis (amb medalla de mesquinesa i vergonya aliena per als de Badalona, Rubí i Barcelona), cal afegir una autèntica escombrada general arreu del país. El resultat: una sola alcaldia entre el Partido Popular i Ciudadanos de les 948 possibles. Ben bé ja som un altre país.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
es mes facil que les vaques volin a que espanya algun dia sigui una autentica democracia fletxa es mes facil que l´atur a espanya baixi al 0% que deixi haber-hi corrupcio a espanya
18 de juny de 2016, 00.04 h

#17 MENTIDA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
LLUIS fletxa bcn
17 de juny de 2016, 14.55 h

En Cataluña las salidas de empresas superaron en un 76% al número de entradas, con un déficit en la balanza de 352 compañías. Ninguna otra de las autonomías tiene un resultado tan negativo.

Lo que Puigdemont oculta sobre la fuga de empresas de Cataluña y Madrid .
Dice que en 2015 se fueron más sociedades de Madrid que de Cataluña, pero no menciona las que llegaron a una y otra comunidad. El saldo final es de 623 para Madrid y -352 para Cataluña

N.B. COM AL QUEBEC I PAIS VASC D'ON V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
pa sucat amb oli fletxa pa amb tomaquet
22 de juny de 2015, 18.46 h

#15 superman rajoy diu que creara 5000000000000 milions de llocs de treball.
I els que el voten s´ho creuen. hahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
BEJOTA fletxa bcn
22 de juny de 2015, 18.41 h

CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160

VOTANTS: 3.049.806

Separatistes: 1.398.099

Separatistes: 18'46%
. RES DE RES I MENYS VOTS TRENCAPTRIES QUE AL QUEBEC I ESCOCIA. DE QUIN CONFICTE PARLEU ?
N.B. DE QUIN PROCÉS PARLA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 de juny de 2015, 11.44 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
21 de juny de 2015, 17.10 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de juny de 2015, 16.56 h


Molt encertada la designació de Raul Romeva. Sagú que anem bé. !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de juny de 2015, 14.39 h

#10 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
21 de juny de 2015, 13.21 h



¡¡¡ AUXILIOOOOOOOOOOOOO !!!


¡¡¡ SOCORROOOOO !!!


¡¡¡ AYUDAAAAAAAAAA !!! ¡¡¡ POR PIEDAAAAAAAAAAAAAAD !!!


¡¡¡ LOS PEDOS SE ME COMEN EL CULOOOOOOOOOOOO !!!


¡¡¡ AYUDENMEEEEEEE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
21 de juny de 2015, 12.05 h

#6 Si tinguessis dos dits de front seria quan tremolaries; UDC ha estat la crossa dels vostres per a retenir Catalunya. Però tu no tens dos dits de front; tens una rosca per enroscar-te la boina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.