directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ANC, Òmnium i AMI demanen una reunió amb Mas per conèixer els detalls de la proposta

L'Assemblea convocarà els òrgans de direcció per debatre la decisió entre finals d'aquesta setmana i principis de la vinent

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat que l'Assemblea, Òmnium i l'AMI han demanat reunir-se amb el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, per conèixer els detalls de la proposta de llista sobiranista unitària a través de les entitats. Volen que la trobada sigui aquesta setmana per convocar, un cop tinguin "informació imprescindible", els òrgans de direcció -els de l'Assemblea segur- de cara finals de setmana o principis de la vinent per deliberar-ho. 

Comparteix
   


Etiquetes
"No defugirem la invitació, el president tindrà una resposta", ha garantit. Sigui quina sigui la resposta, ha de "reforçar" el sector sobiranista i per això l'ANC i Òmnium mantenen els actes previstos fins el 27-S.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat en un atenció als mitjans que van conèixer dissabte la proposta de Mas i que van acordar internament -en una reunió convocada amb antelació a la confer`ncia- que d'entrada es reafirmaven en totes les activitats de mobilització que ja hi havia previstes des d'ara i fins al 27-S. Ho van decidir així perquè la seva "raó de ser és ajudar a crear majories socials perquè el 27-s la majoria de l'expressió política sigui a favor de forces independentistes".
 
També van concretar la necessitat de saber més detalls de la crida que els va fer Mas a aglutinar el sobiranisme i liderar una llista unitària de cara el 27-S, l'encapçalament del qual va deixar en obert. Per això, l'ANC, Òmnium i l'AMI ja han demanat formalment una trobada amb el cap de l'executiu i màxim responsable de CDC amb la intenció que sigui aquesta mateixa setmana. No volen ni respondre ni en 24 hores ni allargar-ho gaire. Per això, Sànchez ha garantit que el president tindrà resposta. "No defugirem la invitació", ha assegurat.
 
"L'obligació és donar resposta a la invitació del president, i la responsabilitat és mantenir la mobilització ciutadana i garantir que la resposta que donem reforça tot el sector sobiranista, i ens fa més forts. Sigui quina sigui la resposta, ho hem de fer", ha avisat Sànchez sense suggerir per on es pot decantar la resposta de les entitats sobiranistes.
 
La intenció, almenys de l'Assemblea, és tornar a convocar els òrgans de direcció a finals de setmana o a principis de la setmana vinent per debatre i deliberar la proposta. Si la decisió se sotmetrà a la militància o com es prendrà, encara està obert. De moment, ha recordat que la petició de reunió té un caràcter "formal" però al mateix temps respon a la "necessitat de concreció", ha assegurat el dirigent de l'ANC.
 
Sànchez ho ha dit després de la presentació de Diàlegs per a la Catalunya social, quatre jornades de debat sobre sanitat, educació, benestar i relacions laborals que han d'abordar com construir el futur social el país des de diversos horitzons nacionals.
 
Sànchez ha assegurat que els Diàlegs responen al moment històric "excepcional" per al país en què els ciutadans volen ser actius en un debat més enllà de les institucions. Carme Valls, de Federalistes d'Esquerres, hi ha donat la benvinguda perquè creu que fins ara no s'ha abordat prou la qüestió social. Al seu torn, Joan Carles Gallego (CCOO) ha demanat que el debat nacional no "silenciï" el model social mentre que Josep Maria Àlvarez (UGT) ha instat a eixamplar la implicació de la societat.
 
També ha intervingut Lluís Rabell, de la FAVB, que ha descartat que el 'si se puede' sigui "oposat" al procés nacional. En aquest sentit, ha fet una crida a implicar sectors de població més afectats per la crisi, que no s'enganxaran al procés nacional si no hi veuen una refundació també social. Jordi Giró, de la Confederació d'associacions de veïns de Catalunya, ha conclòs que els diàlegs "enriquiran" la societat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Josep fletxa Baix Llobregat
23 de juny de 2015, 12.47 h

No ens falleu aquesta vegada, ara no pot discutirse ni dretes ni esqueres, el lema es INDEPENDENCIA SI o NO, La unitat que ha funcionat sempre ha de reneixer ara, Republica de dretes, de centre o de esqueres ha de ser posterior al 27 S. Si les coses aquell dia ens ha surten be, i per aixo hem de fer pinya NO ENS FALLEU , sempre que ens heu unit hem TRIUMFAT , i ara no ha de ser menys


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Gentil fletxa Osona
23 de juny de 2015, 10.40 h

Espero que aquests grups no es facin el sort, com ERC, i vulguin veure clar i ras el que proposa Mas, que és la UNITAT QUE TAN VAREM CRIDAR ELS ÚLTIMS 11 DE SETEMBRE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
pa sucat amb oli fletxa pa amb tomaquet
22 de juny de 2015, 18.41 h

#5 superman rajoy diu que creara 5000000000000 milions de llocs de treball.
I els que el voten s´ho creuen. hahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
22 de juny de 2015, 17.46 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2015, 17.42 h

Grífols, el gran empresari va dir:

"President, endevant!"

Que no vinguin amb històries de funcionaris que viuen d'una societat improductiva.

El discurs de la por i la falsetat s'han acabat. A CAT no volem ser un altre Argentina. A Espanya sí.

Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2015, 17.39 h

#2 Per seguir sense hub aeroportuari ni llibertat aeroportuaria com en els paisos lliures, sense eix mediterrani, sense rodalies viables, sense sortides dels ports, sense autopistes lliures de peatje, sense inversions a CAT...

Deuen ser molt burros, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
22 de juny de 2015, 15.21 h

RECHAZAN IMPLICARSE EN EL PROCESO SOBERANISTA

Los empresarios catalanes dicen no a la independencia de Cataluña
El presidente de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, pide diálogo y añade que su función es generar riqueza y empleo N.B. NO CAL RECORDR EL VERGONYÓS RESULTAT DE LES ELECCIONS EUROPEES ,9-N I MINICIPALS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de juny de 2015, 13.56 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.