directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 01:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Muriel Casals: "És una llista per iniciar la desconnexió amb Espanya"

La presidenta d'Òmnium defensa que la candidatura civil però avisa que noms com Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández són "actius" del sobiranisme.

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha desgranat que la 'Llista per la Independència' per al 27-S hauria de ser marcadament civil però tenir el suport mínim de CDC, ERC i CUP així com convertir-se en "aixopluc" per a votants d'altres sensibilitats que vulguin l'estat propi. L'objectiu, constituir un Parlament que iniciés "la desconnexió amb Espanya" més enllà de la gestió diària del país. Avisa que noms com Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández són "actius" del sobiranisme. La proposta ja s'ha trasllat als partits així com a l'AMI i l'ANC, entitat que segons Òmnium n'hauria d'assumir el lideratge.

Comparteix
   


Etiquetes

Què vol dir “Llista per la independència” conformada per la societat civil i amb el suport explícit dels partits polítics? Explícit: manifestar quelcom clarament, és a dir amb polítics  la llista

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que l'objectiu de la 'Llista per la independència' que s'ha plantejat aquest dissabte públicament seria constituir un Parlament que defensés "iniciar la desconnexió amb Espanya". És a dir, la cambra que sorgís del 27-S no debatria sobre polítiques educatives o sanitàries -"el Govern ha de mantenir, és clar, la gestió del dia a dia"-, però l'objectiu passaria per fer "la desconnexió". "Té un punt de rebel·lia, d'enfrontament, ens anunciem a nosaltres, a Espanya i al món que trenquem amb l''status quo', hi ha una part de revolta en sentit noble, de trencar amb allò antic", ha assegurat Casals en declaracions a l'ACN.
 
Casals ha recordat que no pertoca a Òmnium configurar llistes i que la proposta arriba després que el president els instés a aportar "idees" en una conferència a Molins de Rei. La que llença Òmnium ara és "una possibilitat". La intenció és que els partits sobiranistes "patrocinessin" la candidatura sense aportar-hi dirigents. És a dir, es pretén recollir el suport dels votants de CDC, ERC i la CUP així com també d'electors que responen a altres sensibilitats però que busquen un "aixopluc" per apostar per la independència en les eleccions del 27-S.

Llista unitària amb el suport de CDC, ERC i la CUP

De fet, el suport d'aquestes tres formacions és per Casals condició sine qua non; i si no fructifiqués "es buscaria un altre sistema", ha avançat. "Si ens hem atrevit a parlar-ne és perquè en principi ens indiquen que ho veuen interessant", ha apuntat cautelosament. Tal com està plantejada per ara la proposta, no hi hauria figures polítiques a la llista, sinó que es configuraria amb independents. "No és de polítics professionals". Això sí, els nous parlamentaris tindrien el suport en forma de "col·laboració i de saber fer" dels partits polítics.

En aquest sentit, Casals ha recordat que el sobiranisme té "actius molt importants" com Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández, entre d'altres. "No se'n pot prescindir", ha admès. "Una cosa és que no siguin a la llista, però sí exhibir-lo com a actius que tenim, que representen sensibilitats diferents" de l'espectre polític. En aquest sentit, la transversalitat esquerra-dreta ha de servir, segons Casals, per "aglutinar i aconseguir l'objectiu comú de guanyar el 27-S".
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
6 de juliol de 2015, 12.45 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6786986987876,.-.,-.,-.,-.,-., fletxa 23498787-.,-.,-.,-,-.86798798
5 de juliol de 2015, 17.32 h

#13 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
5 de juliol de 2015, 15.05 h



Queridos NAZIS (es decir mis tres últimos novios que me dejaron tirado, todos ellos falangistas)

El pruses de mis almorranas va de mal en peor.

Al faltarles los masages de vuestros miembros viriles, mis almorranas pierden el color rojo cardenalicio y adquieren un tinte marron-morado que no augura nada bueno.

Reconozco que el penecito de mi pastor aleman no me trabaja tan bién como vuestras gloriosas pichas. Y encima no se le aguanta el preservativo y quizá me ha dejado preñado.

Creo q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 de juliol de 2015, 12.04 h

#7


Querido NAZI,

Lo que pasa es que la paleto ese es un comunista de edad avanzada que no pillo el ahogo linguistico. Al menos, no es NAZI, solo rojo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de juliol de 2015, 12.03 h

Queridos NAZIS,

EL PRUSES SE DESINFLA TAMBIEN EN EL FC BARCELONA.

Bartomeu gana por goleada y prácticamente duplica a Laporta

http://deportes.elpais.com/deportes/2015/07/04/actualidad/1436030648_605081.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de juliol de 2015, 12.01 h

#9


¿¿¿¿¿ AGUESSIN ??????


¿¿¿¿ EM ??????

nO FUISTE A CLASE EL DIA QUE EN CLASE DE LAPAO HABLABAN DE LA H.



PERO QUE PALETO QUE ERES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de juliol de 2015, 10.48 h


Em la llista unitària, els votants,aguessin vist mes força, mes unitat. Devant de un moment tan important com el 27-S, es tenien que desar els interessos de partit.

Els partits, ja faràn feina i trava-llar per els seus interessos després . NO SIGUEM BURROS !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
4 de juliol de 2015, 22.27 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
coll fletxa barna
4 de juliol de 2015, 21.08 h

TIC TAC diu hahaha . Pages i Canaleta . Tu eo que ets es un espanyol que no saps ni escriure en català . Ets aragoneses tros de mentider?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
4 de juliol de 2015, 21.04 h

EL VEIXELL DE CONVERGENCIA Se enfonsa se unde rapidamente EL 27-S .. Vol ser EL SALVA VIDES POLITIC DE ARTUR MAS i de pas evitar se unda CONVERGENCIA ,, Que ara sense UNIÓ PERD FORÇA . LA Corrupció castiga els Partits politics Corruptas i CONVERGENCIA es molt Corrupta .. NI DÉU Salvara a ARTUR MAS ni a CONVERGENCIA ..... TIC-TAC.....TIC-TAC.....TIC-TAC..... A LA DRETA ,,, CATALANA ... TIC-TAC....TIC-TAC....TIC-TAC.... A .. ARTUR ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.