directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Schulz en evidència per incomplir la promesa de permetre el català a l'Eurocambra

"És una vergonya i un dèficit democràtic", ha etzibat l’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker al president de l'Eurocambra en un debat a Estrasburg

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- L'eurodiputat flamenc de l'N-VA Mark Demesmaeker ha lamentat aquest dimecres que el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, hagi incomplert la seva promesa de permetre el català al plenari. En una intervenció a Estrasburg, Demesmaeker ha dit que és "una vergonya i un dèficit democràtic" que el català, com a tretzena llengua més gran de la UE, i amb 10 milions de parlants, no es pugui fer servir en una cambra que "se suposa que és oberta i democràtica". "L'insto a pensar-ho de nou i complir la seva promesa", ha defensat Demesmaeker, que va ser un dels observadors del 9-N.
 



Comparteix
   


Etiquetes
"Senyor president, potser no se'n recorda, però va dir que permetria als eurodiputats catalans parlar la llengua catalana aquí al plenari", ha assegurat Demesmaeker durant una intervenció en el debat a Estrasburg sobre la nova presidència de Luxemburg.
 
L'eurodiputat flamenc ha remarcat que els eurodiputats catalans "encara no tenen permès" utilitzar el català al plenari, tot i la promesa que Schulz els va fer el 2012 "quan va ser escollit president" per primera vegada.
 
"Això, senyor Schulz, és una vergonya i un dèficit democràtic", ha lamentat Demesmaeker, despertant els aplaudiments d'una part de la cambra.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Joui Triviani fletxa La Guingueta
9 de juliol de 2015, 16.42 h

Mirin amics espanyols....el castellà, mal anomenat espanyol..és una llengua que tan sols es parlada en el tercer mon, tot sud Amèrica on vostès la varen imposar a cop de garrot i centre Amèrica, molta d'aquella gent ha viatjat als EEUU per trobar feina i quan arriben posen a estudiar els seus fills en una verdadera llengua internacional i de prestigi ....abandonant el seu espanyol desprestigiat arreu per culpa de la seva dèria imperial, ja només els queda l'illa de Julivert com antiga c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joui Triviani fletxa La Guingueta
9 de juliol de 2015, 16.35 h

Però amics espanyols,...si vostès no volen saber res del català...com volen aprendre anglès com a tercera llengua si ni saben ni dominen la seva llengua materna espanyola?...no ens facin riure amics.... i afincats a Catalunya...sempre m'ha fet gràcia que siguin vostès els qui s'omplen la boca amb la paraula bilingüisme.....quan tots sabem que son vostès els únics monolingües de facto....amics..a qui volen vostès enganyar amics?.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2015, 14.23 h

ESPANYA NO EXISTEIX. ÉS UNA ENTELÈQUIA. UN MODUS VIVENDI D'UNS QUANTS FUNCIONARIS EXTRACTIUS QUE S'HAN INVENTAT UNA NACIÓ FOLCLÒRICA, AGAFANT TEMES REGIONALS I PROVINCIANS. RES DE NOU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2015, 14.21 h

#11 Andalusia és Al Andalús i fan veure que SÓN Espanya, l'Espanya per excel·lència. Quan es tracte d'una simple regió d'un recent Estat. Així, es considera "espanyol" per excel·lència el SEU vestit regional, les sevillanes, les fires sense ventes de productes de cap mena, les romeries, les salves "rocieras", les cobles, etc. Ni tan sols tenen la llengua de l'Estat (que són varies, especialment el castellà), sinó una mena d'argot per molts inintel·ligible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
8 de juliol de 2015, 14.14 h

Queridos NAZIS,

Desde que Mad MaSS ha elegido el camino del separatismo para salvar su mal gobierno a cada seis meses esperabais la inde como solucion a los males del gobierno de CIU, ha engañado una y otra vez a ERC y UDC y os lleva dando peixet para que le sigais votando.

La realidad es que CIU cada vez va sacando menos y menos votos y diputados, ERC no ha logrado superar su techo historico y las ultimas encuestas demuestran que el apoyo separatista va bajando dia a dia. Incluso la “argu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 de juliol de 2015, 13.31 h





andalucia es la grecia del estado español, son un lastre de vagos y mantenidos, quieren más fondos, pero no trabajan, lo único que entienden es vivir del cuento, y al resto del país que les den por donde amargan los pepinos.

Es una vergüenza que el gobierno español no le corte el grifo a los andaluces, y se produzca de una vez el Andalexit y que se busquen la vida de una vez, que son muy mayorcitos y tienen pelos en los huevos y en el coñ. para buscarse las habichuelas, joer !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de juliol de 2015, 13.20 h


Donem millor imatge al mon, si diem que som catalans. Els espanyols, en general, están mal considerats per arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Floreal fletxa Priorat
8 de juliol de 2015, 12.44 h

Ben aviat el Shultz tindrà damunt la taula UNA EVIDÈNCIA INDEFUGIBLE, LA PETICIÓ D´UN NOU MEMBRE DE LA UE: C A T A L U N Y A. Llavors haurà de cantar-les-hi clares a ejSSpaña, davant l´evidència independent, no podrà fer res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 de juliol de 2015, 12.01 h

Tots i cadascú de nosaltres podem fer coses per internacionalitzar la nostra lluita i alliberar el nostre poble. Penjant senyeres estelades al balcó internacionalitzem la nostra lluita per la Democràcia i la Llibertat. Expliquem-nos als turistes, difonguem el nostre missatge i que tothom sàpiga qui som els catalans. El món ho ha de saber. Catalunya vol viure en llibertat. FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2015, 11.58 h

#6 Espanya s'està convertit en un problema per a Europa. Les actituds antidemocràtiques d'aquest Estat deutor i subsidiari no poden anar gaire lluny per molt temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.