directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Crida per Lleida trenca la “llei mordassa a la lleidatana”

Penja cinc banderes a les astes de davant la Paeria en defensa de l'ensenyament públic i la llibertat sexual així com la feminista, l'antifeixista i l'estelada

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Lleida (ACN).- La Crida per Lleida ha penjat aquest dilluns a les astes de davant la Paeria l'estelada, la bandera feminista, l'antifeixista, la del col·lectiu LGBT (Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual) i per un ensenyament públic. Amb aquest gest, la Crida ha volgut denunciar que el pacte entre PSC i C's posa en perill la llibertat d'expressió i l'ús del català a les institucions. La Crida per Lleida considera que el pacte entre les dues formacions és una versió lleidatana de la Llei Mordassa i suposa una regressió de l'estatus de la llengua catalana. Per tot plegat, la formació ja ha anunciat que se suma a la concentració de demà dimarts convocada per l'ANC i Òmnium Cultural en contra d'aquest acord polític.




Comparteix
   


Etiquetes

L’alcalde Ros contra les cordes

La Crida per Lleida, que ja ha titllat aquest acord com a "pacte de les engrunes", considera que l'alineació del PSC amb Ciutadans respon a un afany de la formació socialista per seguir mantenint els privilegis dins del consistori. L'acord signat dijous passat a l'Ajuntament de Lleida, al ple d'aprovació del cartipàs municipal, implica el compromís de l'equip de govern socialista de no donar suport a la incorporació de la Paeria a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de no penjar símbols en espais públics com ara estelades. L'acord també preveu atorgar el mateix estatus al català i al castellà.
 
Per tot això, membres de la Crida per Lleida han fet un acte de protesta aquest dilluns penjant cinc banderes que representen, segons han explicat, un ampli ventall ideològic. Per aquesta formació, el pacte entre PSC i Ciutadans significa "la renúncia a la transparència i la participació i suposa una llei mordassa a la lleidatana, ja que prohibeix la llibertat d'expressió en espais públics".
 
També en rebuig a aquest acord, la Crida per Lleida ha animat els lleidatans a participar demà dimarts a la concentració convocada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de la Paeria. Consideren que el pacte del cartipàs entre PSC i C's "sobrepassa línies vermelles" i el consideren una "agressió" a la llengua i al sobiranisme.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
15 de juliol de 2015, 13.59 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Arnau fletxa Morvedre
14 de juliol de 2015, 12.02 h

És molt fàcil desmuntar el pacte:

1 - O bé els grups sobiranistes presenten una moció per tal de que l'ajuntament ratifiqui tots els acords del Parlament pel dret dels catalans a autodeterminar-se, en què els socialistes han votat a favor.

2 - O bé, presenten una moció refermant la indissoluble unitat de la nació espanyola, la intangibilitat de la constitució i la impossibilitat de Catalunya de fer cap tipus de referèndum.

En qualssevol dels dos casos, els socialiste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de juliol de 2015, 07.58 h




Quin sou s'han posat aquests de Naziudadanos C's a Lleida?

Son com els del PP, encara que el poble es foti de gana

ells cobren un "paston".

Rivera:"Nosotros somos el Canvio"




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
14 de juliol de 2015, 00.11 h

Bravo per la Crida Per Lleida!!!
Tot el meu suport.
Si no es tallen d´arrel, les mesures feixistoides solen triomfar perquè generen por i inseguretat en el Poble.
S´ha de combatre qualsevol mesura que pretengui acabar amb la llibertat d´expressió, d´un cop de puny a la taula, doncs més tard ens podem penedir de no haver-lo clavat.
En Ros pagarà molt aviat, tot aquest desori. A banda de voler salvar el cul dels casos oberts de la seva posició en fals com a conseller de La Caixa i els fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de juliol de 2015, 22.50 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Lluïm-les i que la gent de tot el món les vegi.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que els catalans volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres. Demostrem a tot el món que CATALUNYA VOL VIURE EN LLIBERTAT

Estelades al balcó, fins a l'alliberació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juliol de 2015, 22.04 h

Querido NAZI,

Tu debes ser un becario del Asaltapiscinas porque SIEMPRE, minutos que yo pongo algo, sales tu a poner tu palabrita. Y digo lo de becario a pesar de que no la cages escribiendo en LAPAO, porque claro esta te limitas a una sola palabra y no te atreves con algo mas elaborado.

LA VERDAD TE HARA LIBREz


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
13 de juliol de 2015, 21.29 h

Le merda quan abans s'escombra millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.