directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez avisa: “intervenir l'autonomia tindria resposta"

El president de l’ANC creu que les "amenaces" de l'Estat busquen "la por" i veu nervis a Madrid perquè la independència de Catalunya és ben real

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, creu que les "amenaces" que llença l'Estat espanyol quan recorda la possibilitat d'intervenir o suspendre l'autonomia de Catalunya estan fetes amb la intenció de sembrar "la por" entre els catalans davant el procés sobiranista. En una entrevista concedida a l'ACN, Sánchez avisa, però, que si en algun moment l'Estat materialitzés aquesta o altres "amenaces", Catalunya oferirà "resposta adequada". D'altra banda, Sánchez assegura que després del 27-S "no hi haurà una majoria alternativa a la sobiranista" perquè posa en dubte que a la resta de partits no independentistes siguin tots "unionistes".
Des de fa dies plana en l'ambient polític el missatge provinent de diferents estaments de l'Estat que si el procés sobiranista pretén culminar en la independència de Catalunya, s'actuaria fins on calgués, incloent la suspensió o la intervenció de l'autonomia catalana. Segons Jordi Sánchez, aquesta és una reacció que evidencia que "la proposta de les formacions sobiranistes i les entitats els ha agafat amb el peu canviat, que un cop més han llegit malament la realitat catalana que s'han trobat que això tenia un creixement d'il·lusió que convertia el 27-S amb unes plebiscitàries".
 
"Són reaccions improvisades i la majoria sense fonament jurídic. La suspensió de l'autonomia no és jurídicament possible, no està contemplada. Una altra cosa és la intervenció i altres mesures. Però el que denota és improvisació i una resposta fruit del nerviosisme", ha afegit Jordi Sáchez en la seva entrevista concedida a l'ACN.
 
Per al president de l'entitat sobiranista, a més, que "per primer cop el president del govern espanyol hagi reconegut de manera explícita que la declaració d'independència és una possibilitat ben real" és "un salt qualitatiu". "Diu que si això succeeix aplicaran unes mesures. Ara ja reconeixen l'escenari, i sempre ho havien negat", explica Sánchez.
 
En qualsevol cas, si aquestes "amenaces" de l'Estat es fessin realitat en algun moment, el president de l'ANC assegura que els catalans han de saber que tant els partits com les entitats "tindran resposta per a tots els escenaris"."És una hipòtesis que des de sempre ha estat contemplada. Però no es tracta de donar carta de credibilitat a les amenaces, perquè responen a una idea molt bàsica de fer por. Hem de donar un missatge tranquil·litzador perquè moltes amenaces són sense fonament. I tothom ha de saber que si les amenaces es concreten, com no seran de la nit al dia i tindran un recorregut, la resposta que es donarà serà l'adequada i sempre ajustada al màxim a la cohesió social, el civisme i la fermesa", ha explicat.
 
D'altra banda, i preguntat sobre quin seria l'escenari si Junts pel Sí i la CUP sumessin majoria d'escons però no de vots el 27-S, Jordi Sánchez insisteix en que estarien "legitimats" per "iniciar el procés" d'independència "perquè els escons és la manera que tenim en unes eleccions de comptar els vots.
 
A més, assegura que el recompte dels vots independentistes no es pot quedar únicament en aquestes dues llistes. "Si obtenen una majoria de vots, es podrà dir clarament que el Parlament té majoria d'escons independentistes. Però si es queda a tres o quatre o cinc escons d'aquesta majoria, no es podrà dir el contrari perquè estem convençuts que dins d'altres formacions hi ha també persones que són sensibles a un plantejament autodeterminista", ha sentenciat, tot afegint que "mentre el bloc del 'sí' a la independència està perfectament definit, la resta no ho està". "No hi ha majoria alternativa a l'independentisme avui. El 27-S no hi ha una majoria alternativa a les forces sobiranistes, perquè la resta és molt diversa. No és el mateix el PPC, que C's que Catalunya Si Que Es Pot", ha reflexionat.
 
En aquest sentit, ha considerat que "acceptar que només les formacions obertament independentistes són les que acumulen vots independentistes seria assumir excessivament". "És tant com dir que els que no estan aquí són unionistes. No és veritat, hi ha moltes sensibilitats", argumenta Sánchez. I és que per a ell, "si aquestes formacions no obtenen una majoria de vots no es pot deduir automàticament que hi ha una majoria contrària a la independència, perquè a la resta hi ha una pluralitat molt gran".
 
Romeva tindrà el pes de la campanya
 
Després de veure com a l'acte de presentació de l'acord de Junts pel Sí el cap de llista, Raül Romeva, tenia el pes de les intervencions i era el punt central de l'esdeveniment, el president de l'ANC té molt clar que durant tota la campanya l'esquema es repetirà. "La decisió que les persones que encapçalin no siguin líders de partits no és una cosa estrictament estètica, no és per amagar candidats ni crear confusió. És el símbol de l'excepcionalitat del moment. Per tant, no tinc cap dubte que tot el protagonisme el tindran els caps de llista, perquè el que anem a fer no és una legislatura normal i ells són els que representen aquesta excepcionalitat", ha sentenciat.
 
Per últim, Jordi Sánchez té la porta oberta a que l'ANC celebri durant la campanya electoral un acte "unitari" que agrupi totes les candidatures independentistes."És una opció, no està descartada i el que haurem de veure és que totes les actuacions que puguem fer tinguin cabuda en la legalitat, perquè tenim marge d'actuació limitat en campanya", ha dit, tot afegint que el que sí pensa impulsar l'entitat és "una campanya ben intensa de cridar a la participació per fer que les eleccions siguin plebiscitàries".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
27 de juliol de 2015, 13.24 h



Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


Los acuerdos alcanzados entre algunas de las más importantes organizaciones políticas y ciudadanas que están a favor de la Independencia en Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) para concurrir en una lista unitaria a las elecciones del 27- S , muestran la fuerza que la unión entre las distintas organizaciones y plataformas puede aportar al Proceso de Construcción Nacional Catalán .

Han sido necesarias muchas reuniones para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Francesc fletxa Calders
26 de juliol de 2015, 13.32 h

És hora que s'expliqui clar el que signifiquen les eleccions del 27S. NO anem a comptar els vots com en un plebiscit. Són eleccions al Parlament de Catalunya. SI anem a comptar els escons d'aquells que hagin dit que porten la independència en el seu programa electoral.. Amb aquests escons i el clam popular, farem la marxa legítima i legal cap a la independència. Les eleccions no són plebiscitàries sinó "legitimadores".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
EL PENÓS ESPECTACLE DE L'ESTAT ESPANYOL fletxa ...~※ ( ͡° ͜ʖ ͡°) ~※ !! !! ★ !! !!
26 de juliol de 2015, 08.19 h



Ja ho crec que tindria resposta, intervenir l'autonomia. Més ben dit: RESPOSTES.



Respostes interiors i respostes exteriors, perquè el món democràtic no està disposat a acceptar un estat DESCARADAMENT feixista i antidemócrata.



En l'Europa dels mercats i del capital, es pot ser MODERADAMENT feixista i moderadament antidemócrata, però no pas descaradament, perquè aleshores es dispara una reacció desfavorable, en veure's massa clarament descoberts els "xanxxullos" del capital i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
25 de juliol de 2015, 22.32 h

Aquests espanyolistes de pa sucat amb oli que cobren 1.600 €/mes per inundar de comentaris babaus i prescindibles, veuen que s´els acaba el momio i van fent mèrits, per si els pot caure un altre destinació amb el CNI.
Passeu d´ells que ja queda ben poc per aguantar-los.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Ningú defensa una causa que desconeix fletxa INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i guanyem
25 de juliol de 2015, 21.42 h

https://m.youtube.com/watch?v=I3msUASKzWU

Tots i cadascú de nosaltres podem fer algo per internacionalitzar la nostra causa i alliberar Catalunya. Explicant-nos als turistes, difonent vídios i enllaços en anglès i altres llengues informant del que està passant. Omplint els balcons d'estelades. I fent que tothom sàpiga que els catalans volem viure en llibertat ((*(( FREEDOM FOR CATALONIA.

Cal, treballar per tal d'int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
25 de juliol de 2015, 21.38 h





#23 CATALÀ TU???!!! . . . F A R S A N T ! ! ! ! ! !



escrius:



" i a vosaltres US DONA igual" ...



TU CATALÀ , HA HA HA HA HA HA . . . F A R S AN T ! ! ! ! ! ! ! !





Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
25 de juliol de 2015, 21.35 h



#24 Puèèèèè . . . etooooo . . . puè me parese que ba a sel que NO.


Que no vimo a sacal los tanques de la ex-Brunete a la caye, por una sensiya rasong:


El otro dia, etaba chio cagando cuando me dijo mi superiós: "Pacoooooo , te me bas a la ferreteria y me compras tu sincuenta i sai torniyo de rosca bilbu del 7,5"


Y chio me limpié el culo, poque soy muuuuuuuuuuuuuu limpito, y me fui a la aferreteria a complás lo sincuenta i sai torniyo de rosca bilbu del 7,5.


Pero risulta que p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
ETS UN IMBECIL fletxa ets un imbecil
25 de juliol de 2015, 21.35 h

#24 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
25 de juliol de 2015, 21.23 h


#16 Vamos haber: como te voy a hacer entender eso, gorrina asquerosa:

YO QUIERO QUE SE APLIQUE EL 155 Y QUE SAQUEN LOS TANQUES A LA CALLE, Y SI NO TE GUSTA, VETE A LA MIERDA A TIRARTE PEDOS JUNTO A LA PERRA QUE TE PARIÓ, SO GUARRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
25 de juliol de 2015, 20.28 h

#18

15 vots positius i CAP negatiu per a un comentari que es una clarísim avis del que Ens pasara a la nova Catalunya a aquells que volem mantenir vincles amb Espanya.

Es suficient per a mi. Porto dos dies escrivint aquí amb educacio i respecte. Menys alguna honrosa excepcio nomes he rebut insulta molt greus. I os tan catala com voslatres, amb un cognom catala difícil de pronunciar pels castellans.

M'he equivocat del tot. Aquí mía publicaran les detencions dels grans SUMARROCA. I a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.