directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Manuel Campo Vidal insulta la intel·ligència dels catalans comparant el Principat amb Grècia i Kosovo

El conegut periodista carrega en un article dur i sense citar algunes fonts contra el procés català, i mostra simpatia per Unió Democràtica

Comentaris 68  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

En un article a ‘La Voz de Galícia’, el periodista aragonès situa Catalunya a la mateixa altura que Grècia i Kosovo, i llença diverses floretes a la proposta “assenyada” d’Unió Democràtica de Catalunya.

Manuel Campo VIdal (Foto: Enrique Dans / Viquipèdia)
Manuel Campo VIdal (Foto: Enrique Dans / Viquipèdia)

Comparteix
   


Etiquetes

Manuel Campo Vidal comença el seu article amb una referència a una cita de García Albiol, “Por ese camino, Artur Mas puede llevarnos a Grecia”. Després n’utilitza una altra de Lluís Franco Rabell, “No creo que la UE trate mejor a Cataluña que a Grecia”, per acabar de reblar la comparació amb Grècia. Entremig fa una crítica dura als mitjans públics de Catalunya als qui considera “subvencionats” i “dòcils”, i acusa la cadena pública d’haver organitzat debats sobre la independència sense la presència de representants no independentistes. Aquesta greu acusació, a més de ser falsa, obvia que en cap debat de la televisió pública espanyola mai s’ha convidat un independentista.

Campo Vidal ens alliçona sobre a qui cal comparar-nos

Pel veterà periodista, és erroni comparar-nos amb Dinamarca, malgrat que tots els indicadors econòmics així ho diuen. D’aquesta manera, com fa l’unionisme, és preferible dir que aquesta “ficció” s’ha argüit “con ayuda de una legión de intelectuales untados por la Generalitat y otros ingenuos”, que reconèixer que una Catalunya Estat és viable econòmicament. No posa xifres, no dóna exemples que justifiquin aquesta tesi, però. Així, segons ell, la DUI catalana no pot ser comparada amb la d’Estònia, Letònia o Lituània, sinó més aviat amb la DUI de Kosovo, després d’un sagnant conflicte que aquí no s’ha produït. Campo Vidal preveu que aquesta DUI no la reconegui ningú –tal i com dicta el dogma mesetari-, i Catalunya caigui en una situació d’ofec econòmic comparable amb Grècia. Cal tenir molt clar que Espanya jugarà amb intentar-nos situar en el seu marc mental: Grècia, Kosovo, Sudan del Sud, Abkhàsia...

El misteriós conseller “de cuyo nombre no quiero acordarme”

Manuel Campo Vidal basa part del seu argumentari en una suposada conversa privada amb un conseller del govern de la Generalitat de qui no es diu el nom. Com acostumen a fer d’altres periodistes unionistes com ara Alfons Quintà, aquest famós alt càrrec proper al president anònim és pres per un oracle. La realitat, però, acostuma a ser una altra. Segons Campo Vidal, aquest conseller en to conspiratiu hauria vaticinat que “Se proclama la independencia un domingo electoral, el lunes no pasa nada y en pocas semanas el bono de la Generalitat es basura en los mercados, por lo que, sin financiación, no se puede pagar la nómina de funcionarios y pensionistas a fin de mes.”. És difícil de creure que un conseller de la Generalitat sentenciï de manera tant frívola que no hi haurà diners per pagar res, sense fonamentar en res les seves argumentacions. Els catalans tampoc ens hem de creure segons quines intoxicacions.

La solució: la reunificació amb Espanya

La solució que proposa Campo Vidal és la que manlleva de les paraules d’aquest suposat conseller: “Entonces nace el partido de la reunificación con España que, después de una amarga crisis económica y política, gana las elecciones”. No hi ha cap Estat del món que s’hagi independitzat d’Espanya que n’hagi demanat el retorn. Ni tant sols els més pobres. Per Campo Vidal, però, és el camí més lògic. En una situació de “bonos basura” i davant de la indiferència d’Europa, un Estat ric i contribuent net a la Unió Europea es veuria sumida en el caos infinit, i només el naixement d’un teòrica partit de reunificació amb Espanya aconseguiria guanyar les eleccions i salvar els mobles. Com, era d’esperar, Campo Vidal pica en aquest sentit a Unió Democràtica i cita l’article de la setmana passada d’Enric Hernández, on acusava els independentistes de nazis de forma subtil i encoberta.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#68
6 d'agost de 2015, 16.49 h

#59 No, no es de adopción nació en Camporrells, La Llitera, Huesca y cada año a finales de julio viene a bailar la danza tradicional del pueblo que son "els toxets".
Igual que dije en mi anterior comentario, cada uno puede sentirse lo que le dé la gana, el que haya vivido o viva en otro sitio no te convierte, por narices, de ese sitio. Mira; Yo nací en Lleida, tengo amigos, familia, casa y relación comercial con Cataluña, soy de un pueblo a 15 kilómetros de Cataluña, hablo la variante ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
5 d'agost de 2015, 16.10 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és fill d'una ministra del PSOE, endollada a Red Electrica Española gràcies a les portes giratòries.Ha estudiat a París i Nova York.Amb només 31 anys ha viscut 7 anys als Estats Units.Bec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Josep Maria fletxa MOLLERUSSA
4 d'agost de 2015, 18.18 h

Estem cansat de viure agenollats, els genolls els tenim desmontats, ensangrentats, ni ens els notem. Però ens aixecarem i us podrem mirar a la cara. A partir d'aquí haurem guanyat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
4 d'agost de 2015, 14.51 h

Les tombes de Trago se estan remoben i en mala hora s´he t´hi van obrir les portes de la plaça Sant Viçens. Tots Catalans, de Esquerra Republicana i d´Estat català. . Desagrait. Malaiexo compartir la mateixa sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
4 d'agost de 2015, 13.02 h

Es totalmente contrario a la democracia y al sentido comun que sean necesarios 2/3 para efectuar CUALQUIER modificacion en el Estatu de Autonomia, pero que para una hipotetica declaracion de independencia sea posible con un 55%.

SOLO QUIEREN MINIMIZAR LOS MALOS RESULTADOS , QUE UNA VEZ MAS, CDC OBTENDRA DE SUS VOTANTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
4 d'agost de 2015, 13.02 h






Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per apr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
siset fletxa Vic
4 d'agost de 2015, 11.32 h

Té raó quan diu: Por ese camino, Artur Mas puede llevarnos a Grecia. Es que Espanya acabarà com Grècia sense Catalunya i per això estan tan nerviosos. Haver-ho arreglat abans!, quants cops el president Mas ha intentat negociar i li han tancat les portes als morros. A nosaltres la UE no ens ha de tractar com Grècia, no ens farà falta, i a Espanya...l'ha tractaran com a Grècia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
djjordi fletxa l'hospi
4 d'agost de 2015, 10.33 h

Tots els periodistes espanyols,s'uneixen a les causes fatxes.tontets,kina llastima
No tenen remei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
4 d'agost de 2015, 09.53 h

Madrid Sedueix. D'això si que en saben. Si vas a Madrid a treballar, a fer política a fer negoci i et mous en el seu ambient, (La escopeta nacional) aviat cauràs en les xarxes del "cafelito", del "a ver si nos vemos" "quedamos un dia y hablamos...de lo nuestro". De "palco" del Bernabeu ni han arreu, evidentment al Bernaveu, però també en els cafès de los ministerios, en les redaccions dels diaris, en el nucli de tertulians de Televisions i ràdios... et van afalagant, t'introdueixen en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Berenguer fletxa Gracia
4 d'agost de 2015, 09.11 h

Aragones el Campo ...?
Deu ser de adopció. Aquest vivia a la Torrassa de l'Hospitalet i va ser escolaritzat en català ( o LAPAO) al Institut Sta. Eulalia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.