directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "Qui li dóna el contingut plebiscitari a les eleccions són els ciutadans amb els seus vots"

El líder d'ERC defensa que cal una majoria parlamentària en "diputats" per posar en marxar el procés d'independència

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dilluns que "qui li dóna el contingut plebiscitari a les eleccions" del 27 de setembre "són els ciutadans amb els seus vots i no el decret" de convocatòria dels comicis que ha signat poc abans el president de la Generalitat, Artur Mas. Així ho ha manifestat el president dels republicans en una entrevista que ha fet TV3 al cap de l'oposició. Junqueras també ha fet una defensa que cal aconseguir una majoria parlamentària "en diputats" per posar en marxar el procés d'independència i, en aquest sentit, ha demanat respecte pels resultats de les eleccions del 27-S.


Comparteix
   


Etiquetes

"La proposta de candidatura havia de ser viable i guanyadora. Aquest era l'acord que garantia l'oportunitat de fer la independència en 8 o 10 mesos, i aquesta ha sigut sempre la nostra voluntat".

Poc després de la signatura de Mas del decret de les eleccions, Junqueras ha assegurat que estan d'acord en com s'ha fet perquè "el caràcter plebiscitari li donaran els ciutadans que votaran en clau independentista". "Qui li dóna el contingut plebiscitari a les eleccions són els ciutadans amb els seus vots, i no el decret, que és d'una convocatòria d'unes eleccions al Parlament que és l'instrument que tenim sobre la taula per fer la nova república independent", ha afegit.
 
Després que David Fernández, de la CUP, alertés, en una entrevista a l'ACN que sense majoria sobiranista "en vots i escons" no hi haurà legitimitat per iniciar la independència, Junqueras ha assegurat que "el mínim" és la majoria del Parlament, al temps que ha demanat respecte als resultats. "Les majories parlamentàries es dibuixen en diputats" i "si depèn de nosaltres és evident que serem conseqüents amb el mandat democràtic que és parlamentari". Ha recalcat que "no han estat ells els que no han volgut fer un referèndum de debò. Si no ho hem impedit, no potser que ens sotmetin amb més contricions que no s'ajusten als mandats internacionals". Junqueras ha insistit en què unes eleccions al Parlament es guanyen en diputats. "Si aquest criteri es vàlid a Estats Units i a la cambra dels comuns britànica doncs també ho és per Catalunya".
 
El líder d'ERC ha admès que hi hagut "moltes distàncies" amb el Govern de la Generalitat. Fins i tot ha ressaltat que "la candidatura que plantegen" de cara les eleccions Junts pel Sí "té moltes diferències internes, però tot i les diferències són capaços d'anar-se entenent". Ha citat com a diferències amb CDC en "àmbits com l'educatiu i sanitari, les lleis de reforma laboral que Convergència va pactar amb el PP o amb els impostos sobre el joc".
 
"El que hem fet és un context molt difícil i gairebé d'inviabilitat dels comptes públics, que no els decideixen el Govern, hem garantit que tinguem els percentatges dedicats a prestacions socials més alts de la història del país", ha manifestat.
 
Junqueras ha manifestat que dedicaran els pròxims 14 mesos a fer la independència i si no ho haguessin fet així "la legislatura hauria aguantat 12 o 14 mesos". "Era millor intentar-ho i aquí intentem acumular la millor qualitat humana possible", ha apuntat.
 
Preguntat per Catalunya Sí que es Pot, s'ha mostrat convençut que "és evident que per molt bé que els hi vagi a l'Estat no podran canviar les inèrcies de l'estat espanyol ni podran transformar ni canviar ni gestionar un endeutament ingestionable ni la inèrcia d'uns poders fàctics que dominen l'Estat des de fa segles. No se'n sortiran", ha alertat.
 
Per altra banda, ha assegurat que davant una possible independència l'euro seguirà essent la moneda de Catalunya. "No s'ha produït cap declaració ni cap article ni reglament ni cap tractat constitucional europeu que estableixi cap mecanisme d'exclusió de ciutadans que ja en són membres". Davant els avisos del govern espanyol, Junqueras ha replicat que l'executiu de Rajoy "diu moltes coses i moltes no són certes".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
4 d'agost de 2015, 12.57 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
J.L.Masferrer fletxa Granollers
4 d'agost de 2015, 11.49 h


#15 Tu et penses que estàs bé del cap, XIMPLET BOTIFLER ? Potser ets aquell merdós convergent que sempre buscava burina contra ERC , i que signava com una marieta "gentil flor de neu" de l'Osona,, no de l'Empordà.

Si et penses que enganyes ningú, farsant repugnant, vas bé

Quin nen més imbècil ! quina pena que hi hagi catalans com ell.O és que és un xarnego dissimulat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
4 d'agost de 2015, 11.27 h

Aquest xicot ha d'obeir per a poder ocupar, un dia, la cadira del senyor Cuní a 8TV. Això em va semblar després de l'entrevista.
No tornaré a veure les noticies vespre de tv3 si continua aquest xicot. VISCA CATALUNYA LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
4 d'agost de 2015, 09.11 h

Si els que no estan convençuts varen oir al Sr Junqueras segur, segur que ho han entès tot. Va parlar clar i català amb seguretat i contundència com mai.
Content i segur d'ell mateix i el seu partit amb prohoms qualificats i amb la mateixa il·lusió i servei absolut als ciutadans de Catalunya, a TOTS. com sempre im per sempre. Molts no poden dir el mateix i això els HONORA

PER CATALUNYA I LA NOVA REPÚBLICA CATALANA.....i OLÉ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joui Triviani fletxa La Guingueta
4 d'agost de 2015, 08.43 h

L'espanyolisme silenciarà que els partits independentistes han passat d’un 58,5%, l’any 2011, a un 67%, aquest 2015, i que la suma de vots els atorga la majoria absoluta amb un 51%, tot deixant el nacionalisme espanyol (PSC-PSOE-PP-C’s) amb un 36%. Visca Catalunya Lliure II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
4 d'agost de 2015, 08.25 h

#4 Exacte. A pasturar a la meseta. Prou maltractaments, expoli i menyspreu.

Ni a Les Corts que paguem podem expresar-nos en català? Però que s'han cregut aquests xulos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
4 d'agost de 2015, 08.23 h

CAT is not Spain

Ther world knows it yet

Whistelings in Nou Camp, huge demonstrations, civil society claiming for freedom, including important people like University professors and Guardiola.

First of all were Baltic countries, after Westminster, Danmark, Dublin, Forum Brasil, Bloomberg, etc.

Nobody will stop us until our secession of an State wich don't reect human rights.

Good bye Spain


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
541234123412341234123 fletxa 4652546026524365924375298
4 d'agost de 2015, 06.57 h

#9 pobreta rateta de clavegueram


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Barcelonés fletxa Barcelona
4 d'agost de 2015, 06.37 h

#5

Has visto una entrevista diferente a la que he visto yo.
Junqueras sorprendido de que la entrevista no fuera un masajito. Bien el entrevistador, cumpliendo la función de todo periodista y salvando el maltrecho prestigio de TV3, indagar en la verdad.
Una vergüenza titularla "entrevista al CAP de l'oposicio" cuando todos hemos visto que han gobernado juntos.
También ha quedado clarito que este tío de izquierdas no tiene nada. Tiene la obsesión de la Independencia y por eso pacta con el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
SEPARAT DE SEPHARAD || || ★ || || fletxa No escoltis, Sepharad, no val la pena, sorda com estàs, tampoc no sentiries res.
4 d'agost de 2015, 06.10 h



Sepharad comença el que serà un llarg PROCÉS DE DESINTEGRACIÓ.

L'estupidesa visigòtica de Castella que no li ha permès superar el GRAN COMPLEX D'INFERIORITAT amb afectació de superioritat (fingiré ser més que els altres, no fos cas que se n'adonessin que sóc menys) ha portat l'estat espanyol a la FALLIDA, primerament com imperi i aviat com estat.

L'estat espanyol, en realitat estat de Castella i els seus satèl.lits, ha causat molt de mal a la humanitat. A banda del MAJOR GENOCIDI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.