directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió proposa dialogar per trobar una nova relació de vassallatge amb l’Estat

El deute bancari d’UDC i de Catalunya sí que es Pot (a través d’ICV) manté la genuflexió d’unionistes i populistes davant els instruments de l’Estat

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els més de trenta milions de deute que acumulen conjuntament tant Unió com Iniciativa lliguen als conservadors i postren als ‘revolucionaris’ a un Estat que només afavoreix les elits. Espadaler s’ha mostrat atemorit aquest matí per la més que probable reacció de l’Estat a una DUI. Per Unió, que hi hagi una previsible resposta per part de l’Estat, ja és motiu per abandonar la causa catalana.

El deute s'ha menjat la consciència nacional d'UDC i ICV
El deute s'ha menjat la consciència nacional d'UDC i ICV

Comparteix
   


Etiquetes

El seny és abaixar el cap

En unes declaracions d'aquest migdia, Espadaler ha tornat a treure el seny unionista que porta a dins. El candidat d’UDC al 27S demana deixar de banda el procés d’independència per trobar un nou encaix a Espanya. El democristià ha assegurat que ja sigui amb l’article 155 o amb alguna altra eina, l’Estat respondrà si el Parlament promou una DUI. “L’Estat té molts elements i instruments per reaccionar, i crec sincerament que ho farà”.

Unió vol escampar la por al conjunt de la ciutadania pel com pugui reaccionar l’Estat espanyol. De fet, després d’una DUI, qualsevol reacció no violenta que vingui de Madrid ja no farà cap efecte al Principat. Tanmateix, qualifica “d’equivocació” l’estratègia de ‘Junts pel Sí’. Espadaler ha instat la candidatura independentista i a la CUP a explicar com durà a terme aquest procés constituent, i s’ha reafirmat en el sentit que aquest pla xoca amb la seva estratègia de seguir agenollada pactant una nova relació de vassallatge amb Madrid.

El deute d'UDC arriba als 16 milions, una xifra exactament igual al d'Iniciativa, que ara es troba en coalició amb Podemos. Aquest deute s'ha anat cruspint les voluntats i el discurs catalanista d'aquests partits que s'ha distanciat de la centralitat del catalanisme del segle XXI, i ara opten per mirar de diluir-lo per tornar a l'oasi català de temps enrere. Les argumentacions tant de conservadors com populistes són repetitives, demagògiques i bastant buides d'argumentari. La crítica a Artur Mas i la confluència independentista són el veritable eix d'un discurs cada vegada més a prop del PP.

El cristianisme abandona Unió Democràtica

Llevat d’algun exemple que encara no coneixem, el món eclesiàstic ha girat l’esquena al partit de Duran, que aspira a convèncer el món conservador. Gairebé mig partit democristià (amb històrics com Rigol i de Gispert) ha marxat per abraçar la candidatura unitària independentista, la monja Forcades ha sortit revolucionària –malgrat s’ha estimbat-, Sor Lucía Caram s’ha declarat fan de Mas i, aquest matí ha saltat la gran notícia: Mossèn Ballarín tancarà la llista de ‘Junts pel Sí’ a Lleida.

La Vanguardia, el mitjà d’Unió


Abans de ser director de La Vanguardia, a Màrius Carol se l’havia enganxat in fraganti diverses vegades sortint de reunions, trobades, sopars i dinars discrets amb Duran i Lleida. És lògic que ara que és director, i tal i com espera el Comte de Godó d’ell, li’n faci campanya. És per això que avui podran llegir un reportatge de ‘l’Hola’, o el ‘Lecturas’ en plena secció de política de La Vanguardia: ‘Escapada al País Vasco’, és el títol d’un article en el qual trobaran explicades les vacances de Ramon Espadaler, el candidat del seny i dels valors de la família tradicional.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
valeri fletxa bna
12 d'agost de 2015, 02.02 h

Els que no serveixen per rés més s'han quedat a UDC, Independencia ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Pep fletxa EL VENDRELL
10 d'agost de 2015, 19.50 h

De veritat que aquest tio no caga, fixeu-vos en la cara de "estreñio" que té jajaja,,,,, camina nen ves a cagar, VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
dfzaisd8f0a87ds89fzuapod89f7a89sdzf fletxa ßaf9087sdß9f7aß9sd87fßa9sdf
10 d'agost de 2015, 14.34 h

#35 Un home entra a una llibreria i demana a la dependenta: Tenen el llibre "Espanya, una grande y libre"?
La dependenta li contesta: "Miri a la seccio de Fabules o Ciencia Ficcio", hahahahaha
hahahahahahahahahah
hahahahahhahahahhahahhahahhahahha


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
10 d'agost de 2015, 13.35 h

#15
A USA no les fue nada bien a los independentistas, los unionistas los machacaron.
Y el 27S a los independentistas los machacarán las urnas.
Ya le gustaría tener a la clase popular americana la constitución que tenemos aquí


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Francesc fletxa Calders
10 d'agost de 2015, 12.32 h

El verb "dialogar" s'ha corromput. Volen que dialoguin un gat i una rata, un tigre i una daina. El diàleg només es pot fer entre iguals o amb reconeixement de la igualtat dels qui parlen. Sense igualtat no hi ha diàleg sinó imposició. I amb igualtat ja hi ha independència. No cal haver anat a la universitat per tenir-ho clar. El qui no veu això o és tanoca o ens vol enganyar a tots.(Alguns es consideren iguals perquè, quan van a Madrid, dinen al mateix restaurant amb els espanyols i el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
10 d'agost de 2015, 11.46 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Ciutadà responsable de la fletxa República de Catalunya
10 d'agost de 2015, 10.43 h


#23 Que hipòcrita que ets, i que mentidera. A #12 has deixat ben clar que animes a fer pintades als monuments catalans. Crec que et denunciaré, per apologia del vandalisme contra patrimoni protegit. Gentussa com tu ha d'anar a la presó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
J.L.Masferrer fletxa Granollers
9 d'agost de 2015, 22.36 h

#23
#26
#29 Micaela, a més de ser més covarda que una gallina espantada, també ets un BURRO subnormal fregant l'imbecilisme total, perquè després dels ridículs que has fet aquí, amb els carolignos o la viaVilidad del holocaustRo,tornes a venir a exhibir la teva ignorància ridícula. Diuen que no tens ni vergonya ni dignitat i no s'equivoquen. Ets el més gran desprestigi de l'espanyolisme caspós


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ernest Genís fletxa Terrassa
9 d'agost de 2015, 21.43 h


#29 Miguel Romualdo o Micaela o com et vulguis fer dir: ets francament repugnant i enganxosa com una cagarada diarreica de leprós desventrellat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
9 d'agost de 2015, 21.40 h


#28 PROTESTO !! yo no soy burro, lo juro. Vosotros mismos cuando me insultais me llamais sodomita y Micaela, no Miguel, luego haced el favor de no llamarme burro sinó BURRA !

Soy una burrita amable, cariñosa, mimosa, complaciente con los machos, que me pongo a vuestra entera disposición dispuesta ha aceros conocer el setimo cielo, reyes mios


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.