directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rodríguez Sol: “Catalunya serà ingovernable”

L'exfiscal superior de Catalunya preveu que Junt Pel Sí guanyarà les eleccions sense majoria i per tant no tindrà capacitat per conduir el país a la independència

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'exfiscal superior de Catalunya i número 2 de la llista d'UDC pel 27-S, Martin Rodríguez Sol, en una entrevista a Catalunya Ràdio s’ha mostrat molt catastrofista vers els resultats de la candidatura Junts Pel Sí i molt optimista vers els resultats d’Unió. Rodríguez Sol ha afirmat que les eleccions no són plebiscitàries, però reconeix que una majoria àmplia de l'independentisme podria forçar una negociació que el govern espanyol ha rebutjat fins el moment.

Comparteix
   


Etiquetes
"En principi no hi ha cap sortida jurídica ni legal a la declaració unilateral d'independència"

Segons recull l’ACN, Rodríguez Sol ha considerat que l'única sortida que li queda als independentistes, que ha volgut convertir el 27-S en unes eleccions plebiscitàries que Unió rebutja, és que obtinguessin una majoria tan àmplia que l'Estat no tingués altre remei que seure a negociar. "Els governs haurien de seure a parlar per fer un dibuix en què es podria arribar a un acord entre la nova Catalunya no espanyola i Espanya. I es podria parlar de doble nacionalitat i del que volguessin. Però parlem de més d'un 60% dels votants que realment manifestessin aquesta voluntat", ha assenyalat.

La reacció de l'Estat serà més dura si les opcions independentistes aconsegueixen una majoria en escons i no de vots

Tot i que no creu que Madrid suspengui l'autonomia de Catalunya aplicant l'article 155 de la Constitució, encara que el futur govern català declari la independència, Rodríguez Sol sí opina que la reacció de l'Estat serà més dura si les opcions independentistes simplement aconsegueixen una majoria en escons. "Entendria que l'actuació de Madrid fos més forta si només obtinguessin una majoria d'escons (i no de vots), perquè estarien actuant en contra de la voluntat de la majoria del poble de Catalunya", ha explicat.

Si Junts Pel sí Guanya, també està abocat al fracàs

En cas que el futur govern català sí aconseguís la majoria per iniciar el procés cap a la independència, Rodríguez Sol està convençut que està abocat al fracàs perquè ni Espanya ni qualsevol altre "país democràtic" d'Europa reconeixerà la independència unilateral de Catalunya.

Defensar l’addicional tercera que Rajoy ja ha rebutjat

El número 2 de la llista dels demòcrata cristians ha refermat el compromís de la seva candidatura amb el referèndum pactat amb l'Estat com la millor manera de conèixer l'opinió dels catalans sobre l'encaix territorial. Ara bé, ha insistit en què, a curt termini, la manera més "fàcil" de blindar la singularitat de Catalunya és afegir una addicional a la Constitució que reconegui les particularitats del Principat. "En aquests moments és la millor solució perquè és la més fàcil", ha explicat. Obrir el meló de la Constitució per encetar una reforma més ambiciosa que sembla ben vista per PP i PSOE podria significar "la recentralització de competències", una situació a la qual UDC prefereix no arriscar-se.
 
Objectiu: mínim 5 diputats
 
Unió es presenta el 27-S en solitari després de més de 30 anys de convivència amb Convergència. Una situació nova per la qual els dirigents demòcrata cristians s'han marcat un objectiu mínim. "Com a mínim volem obtenir 5 diputats per tenir grup parlamentari propi i veu pròpia", ha explicat el número 2 de la llista. "Jo estic convençut que en tindrem molts més", ha afegit tot seguit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Francesc fletxa Lleida
21 d'agost de 2015, 17.35 h

Ho diu aquell a qui van fotre fora per opinar. Que fort


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Francesc fletxa Calders
21 d'agost de 2015, 11.22 h

"Qué es ley? : lo que manda el Rey". "Qué es derecho? Lo que está bien hecho: Això és el que es deia a la Universitat com a primer principi dels estudiants de dret: que la llei és un manament imposat per algú i que es pot canviar sempre i que el dret és allò que està ben fet i val per sempre. El que estem fent els catalans pot estar contra la llei però no contra el dret. I el dret és abans que qualsevol llei. Sembla que aquests alts càrrecs de la justícia espanyola han oblidat un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pacontraria fletxa Barcelona
21 d'agost de 2015, 11.12 h

Amigo Rodriguez. Quereis tener 5 diputados...... de ilusión también se vive.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Francesc fletxa Calders
21 d'agost de 2015, 11.05 h

Aquest, si és espanyol, fa be el seu paper. Si és català, és un botifler, cosa que encara és pitjor. L'enemic més gran de Catalunya, són els catalans-espanyols. L'amic més gran d'Espanya, són els catalans-espanyols. Ara és així, com ha sigut sempre (ja ho deia en Carrasco i Formiguera els anys 30)


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Patumaire fletxa Berga
21 d'agost de 2015, 11.00 h

Avui una amiga meva m'ha parlat d'un familiar seu que segurament votarà a aquests Unionistes el 27S. Quan li he demanat a qui votaria si no es presentessin, m'ha dit que segurament als de Ciudadanos. No siguem tan crítics amb els de (des)UNIÓ, que segurament podran arrossegar molt vot espanyolista que d'altra manera aniria a altres partits com PP o C's. En aquest sentit, aquests botiflers ens faran la feina de disgregar el vot unionista; això els perjudicarà en el repartiment d'escons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Groucho fletxa Cabró el Camp
21 d'agost de 2015, 10.15 h

UDC és una mostra evidentíssima de la classe de partit postfranquista, creat per servir a una elit social i política catalana, que només busquen el seu profit, utilitzant tots els mitjans al seu abast, no ja res que sigui massa deshonest o cap traïció que no estiguin disposats a portar a cap, per tal d'assolir un mínim benefici, utilitzant la democràcia per destruir-la, si amb això obtenen algun benefici...són un càncer sociald


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
21 d'agost de 2015, 04.45 h

UDC deu més de 10 milions d'Euros a la Caixa i d'altres entitats bancàries i ICV 10,6 milions d'euros potser això ajuda a explicar la seva posició submissa i servil a Madrid i contraria a la gent i als interessos de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Macedònia fletxa La Bisbal
21 d'agost de 2015, 01.21 h

Diu que no veu una dui, però que un bon paper de JxS forçaria al govern central a negociar millores. Des d'un punt de vista d'un votant que vulgui una millora de la situació de Catalunya, però no la independència, també han de votar JxS!! i no pas Unió...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi Morales fletxa Badalona
20 d'agost de 2015, 20.30 h

Els nacionalistes espanyols ja no saben què dir. Ens tracten de nens petits als catalans. Si no estem sota el jou espanyol ja no ens sabem governar. Encara que sigui només per demostrar-los que no ho hauríem de provar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Joui Triviani fletxa La Guingueta
20 d'agost de 2015, 17.58 h

Es estrany que no parli de les 7 plagues que cauran sobre Catalunya i de la sortida, del euro, d'Europa i de la galàxia. A qui vol enganyar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.