directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol converteix els Jocs Mediterranis de Tarragona en els “jocs de la Fam”

No inverteix els 15 milions compromesos, però prohibeix que els nostres esportistes participin com a catalans, volen que els hi paguem la festa per celebrar les victòries espanyoles

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tarragona (ACN).- Representants de diputacions, consells comarcals i ajuntaments de les seus dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 han signat aquest dilluns un manifest de suport a l'esdeveniment. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha instat el govern espanyol "a evidenciar el seu compromís ferm" amb els Jocs i "incloure en els pressupostos generals de 2016 la partida necessària per complir amb el pressupost d'inversions", uns 15 MEUR. Per Ballesteros aquesta setmana és "clau", però com sempre Espanya no compleix els seus compromisos, és l’hora que si tenim que paga la festa sigui per garantir la participació com a catalans.

Cal pagar uns jocs per tal que Espanya celebri les seves victòries a pocs mesos d’unes eleccions plebiscitàries?

La Casa Canals de Tarragona ha estat l'escenari escollit per escenificar el cop de puny sobre la taula que tots els agents implicats en els Jocs Mediterranis del 2017 han fet visible aquest dilluns. De fet, des que es van fer públics els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016, hi ha un intens debat sobre una partida per a l'esdeveniment de 15 MEUR que tothom esperava però que finalment no s'ha materialitzat. Per tot, plegat s'ha decidit organitzar un acte de suport als Jocs amb la signatura d'un manifest que ha de servir per reclamar al govern espanyol el seu "compromís".

Ballesteros defensa uns “jocs de la fam” per celebrar les victòries espanyoles, Espanya no pagarà la festa

Per Ballesteros, no hi ha cap dubte que els Jocs s'acabaran celebrant. "No em puc permetre imaginar-me que no seran possibles", ha dit, "fallaríem a molta gent, clubs, esperances, empreses...". En la mateixa línia, tampoc ha volgut imaginar-se què passaria si no arriben els diners de l'estat espanyol, i s'ha mostrat convençut que hi haurà una resposta afirmativa, que la partida arribarà "amb la fórmula que sigui" i que l'esdeveniment tirarà endavant.

Suport de la Generalitat i les diputacions de Tarragona i Barcelona, però podran participar els esportistes catalans com a catalans?

Des de la Generalitat, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, s'ha preguntat "què no entenen al govern de l'Estat? Jocs? Esportius? O Mediterranis?". "Aquests Jocs demostren que hi ha capacitat territorial per organitzar-los bé", ha volgut deixar clar el delegat, al mateix temps que ha insistit que "des del punt de vista de l'organització les coses s'estan fent raonablement ben fetes". També han mostrat el seu suport Josep Cruset, vicepresident d ela Diputació de Tarragona, i Josep Salom, de la Diputació de Barcelona, que han remarcat la voluntat de "garantir amb tota contundència" la celebració dels Jocs i la intenció d'invertir en esdeveniments esportius que "tenen incidència en el territori".

Les CUP mostren el seu rebuig a l'esdeveniment, els consideren un “jocs de la fam”
 
Mitja hora abans que comencés l'acte de suport als Jocs Mediterranis, representants de les CUP de Tarragona, Reus, Montblanc, La Canonja i Barcelona, així com el cap de llista de la formació per a les eleccions del 27-S, Sergi Saladié, han volgut mostrar el seu rebuig a l'esdeveniment. Laia Estrada, regidora a l'Ajuntament de Tarragona, ha emplaçat el govern municipal del PSC "a fer un pas enrere" i, "si no s'atreveix", ha demanat "com a mínim que consulti la ciutadania, que convoqui una consulta amb garanties". Al mateix temps ha avançat que les CUP presentaran diverses mocions en aquest sentit als municipis implicats on tenen representació.
 
Estrada ha manifestat que els Jocs Mediterranis no responen "al model econòmic que defensem", i ha criticat que els beneficis de l'esdeveniment "no estan corroborats". Així s'ha referit als "suposats" beneficis en infraestructures, de cara a l'economia local o a la creació d'ocupació. Finalment, ha lamentat que tirar endavant els Jocs suposaria una inversió d'uns 50 MEUR, quan actualment la ciutat de Tarragona té, han assegurat, un endeutament proper als 200 MEUR. "Tirar endavant aquests Jocs Mediterranis" amb la incògnita de si acabaran d'arribar els diners que manquen "és una irresponsabilitat en tota regla", ha conclòs. L'alcalde Ballesteros els ha contestat durant l'acte dient que ell mateix i les persones que avui l'han acompanyat creuen el contrari, a la vegada que ha qualificat de "legítim" que les CUP "es puguin manifestar i donar la seva opinió crítica".

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 d'agost de 2015, 12.39 h




Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aprox... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ASerret fletxa Anoia
25 d'agost de 2015, 11.56 h

Considero que primer ha de ser Catalunya que els Jocs. Si els hem de pagar els catalans, serà Espanya qui s´emportarà les medalles, i això no seria just ! En aquest moment, si espanya no paga, que s´anulin els Jocs !
Prou de rascar-nos la butxaca pels altres. Primer Catalunya i els catalans !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
25 d'agost de 2015, 11.42 h

La CUP, sempre amb les seves bones idees, ha batejat els Jocs del Mediterrani a Tarragona, com "Els Jocs de la Fam".
En Ballesteros s´ha quedat amb la cara d´imbècil que es queden tots els amics dels espanyols, quan aquesta els deixen amb els pixats al ventre com de costum.
Els companys espanyolistes d´en Ballesteros, s´hauran d´anar fent a la idea, que no arribarà ni un cèntim per a celebrar els Jocs. Llavors serà quan s´apuntaran a la tendència guanyadora i esdevindran els més ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
25 d'agost de 2015, 06.28 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.