directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vídeo: Junts Pel Sí, ho peta

Èxit total del primer gran acte de la precampanya de la candidatura Junts Pel Sí, més de 40.000 persones omplen el Passeig Lluís Companys

Comentaris 87  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

ACN- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que "Catalunya no es trenca ni es trencarà" i ha respost així a l'expresident espanyol José María Aznar, que va pronosticar que abans es trencaria Catalunya que Espanya. A Aznar i també a aquells que deien que era impossible que gent tan diversa es posés d'acord, Mas ha esgrimit la llista de Junts pel Sí com a resposta. Fins i tot ha augurat que no només aquesta candidatura guanyarà, sinó que obtindrà la majoria. Davant de milers de persones reunides a la festa de candidats de Junts pel Sí, el president d'ERC ha cridat a conjurar-se per aprofitar l'oportunitat "de dignitat, de justícia i d'igualtat d'oportunitats" que suposa la independència.
FOTOGALERIA DE L'ACTE AQUÍ

La festa del candidat de Junts pel Sí ha aplegat, segons l'organització, unes 40.000 persones. Els milers de persones que s'han congregat al passeig Lluís Companys han pogut fer-se fotos amb els candidats en diversos 'photo-calls' de Junts pel Sí i comprar merchandising independentista, des de samarretes fins a pitets, sabatilles, embotit i tot tipus d'articles amb l'estelada. La candidatura ja supera els 56.000 candidats.
 
El president de la Generalitat ha subratllat que tres anys després d'haver votat per donar suport al dret a decidir, ara la ciutadania està cridada per exercir-lo. En aquest temps, ha continuat, Catalunya ha anat "amb la mà estesa, amb un esperit de diàleg, de buscar acords, de negociació, seguint el tarannà pacífic inspirat en el diàleg de la societat catalana", però el que ha rebut a canvi ha estat "cops de porta", i no només això, sinó "silenci, menyspreu, amenaça, estratègia de la por, joc brut o querelles".
 
El procés, ha dit, ha trencat amb tots els pronòstics de l'Estat, dels que deien que no hi hauria urnes el 9-N, els que deien que els partits independentistes no es posarien d'acord per anar junts i van augurar que abans es trencaria Catalunya que Espanya. "La nostra resposta és la llista de Junts pel Sí. Catalunya no es trenca ni es trencarà", ha exclamat.
 
"I ara ens diuen 'és impossible que guanyeu, no tindreu majoria'. Doncs es tornaran a equivocar. El 27-S guanyarem i tindrem majoria", ha conclòs. Mas s'ha dirigit als votants "de bona fe" que estan indecisos i que volen apostar per un partit catalanista però no per Junts pel Sí. A aquestes persones els ha advertit que el 27 es comptaran els que votin 'sí' i els que votin 'no', i millor que "aquesta gent de bona s'apunti al 'sí' perquè tindran un futur molt millor".
 
Per la seva part, el president d'ERC, Oriol Junqueras, número cinc de la llista, ha remarcat que amb independència on s'hagi nascut, la llengua que es parli o la creença que es practiqui, la independència és l'únic mecanisme per garantir la igualtat d'oportunitats. La independència, ha dit, "és una oportunitat de dignitat, una oportunitat de justícia, d'igualtat d'oportunitats", i ha posat exemples l'ensenyament, la sanitat i el sistema de pensions.
 
"Ens hem de conjurar, que vol que jurem conjuntament, que ens jurem uns a altres que aprofitarem aquesta oportunitat, que farem la independència i que farem el país que necessitem i que ens mereixem", ha demanat.
 
Romeva: "Els governs d'Europa ens miren, l'espanyol ens amenaça"
 

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí, ha remarcat que els governs d'Europa i del món "estan mirant Catalunya" mentre el govern espanyol "l'amenaça". "Aquests dies escoltarem crits, sentirem insults i amenaces, però aguantem, perquè creiem en el que estem fent i fem la campanya del diàleg", ha assenyalat.
 
Romeva ha cridat a votar aquest 27 "per decidir que no hi hagi mai més eleccions autonòmiques", i ha erigit Junts pel Sí com la "millor garantia per fer l'únic canvi possible". "Ara no votem per reformar la Constitució, sinó per decidir que hem de fer una Constitució de Catalunya. Sense sobirania només podem triar qui governa, amb la sobirania podem decidir com es governarà", ha afegit.
 
La número dos de la candidatura i expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha avisat que ara "ja no és 'o no però sí, sinó que ara és o sí o no". "I nosaltres som el sí", ha exclamat Forcadell, tot advertint que el vot pel no és "estar amb l'Estat, estar amb el PP i estar amb el Rajoy".
 
Lluís Llach: "Estem fent una insurrecció política i democràtica per deixar de ser súbdits"
 

Lluís Llach, cap de llista per Girona, ha reconegut que mai s'havia imaginat arribar a aquesta situació. "Mira que he somiat truites, però com aquesta cap", ha admès. Llach ha constatat que els catalans estan fent una "insurrecció pacífica i democràtica per deixar de ser súbdits". "S'ha acabat, nosaltres decidirem. Així com estem avui segur que tenim un futur lluminós i possible", ha dit. Just després de la seva intervenció i de forma espontània, els assistents a l'acte han entonat 'L'estaca' del mateix Llach.
 
En un vídeo des de Munich, Josep Guardiola, que tanca la llista, ha indicat que Catalunya té ara l'oportunitat de "fer un país des de zero per fer-lo més just". I ha afegit que si no és demà, serà demà passat o l'altre, tot desitjant molta sort a la candidatura de Junts pel Sí.
 
Eduardo Reyes, president de Súmate i número 6, ha cridat a lluitar per la independència "pels, fills, pels néts i per la joventut, que ha perdut la il·lusió". "Ho hem de fer per les persones grans que han treballat tota la seva vida per tenir un futur, i ens el volen fotre. Els dic com a espanyol i com a català que ningú ens pararà. Guanyarem i Catalunya serà el que mereixi", ha afegit emocionat.
 
Per la seva part, el cap de llista per Tarragona, Germà Bel, ha constatat que els catalans "s'han cansat d'una lluita estèril per intentar canviar l'Estat", i Junts pel Sí coincideix en un objectiu: "fer un país on hi hagi institucions que les porten els ciutadans, amb uns governs que no manen, que governen".
 
Des de Lleida, Josep Maria Forner ha estat el primer que s'ha referit a l'escorcoll de la seu de CDC per part de la Guàrdia Civil. S'ha referit al "to d'amenaça i a l'exhibició de poder" de l'Estat i ha afegit que avui "s'ha pogut veure un exemple".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#87
31 d'agost de 2015, 13.00 h




No vas acceptar la vergonya.
Vas resistir.
Vas sacrificar la teva vida
per la Llibertat, Justícia i Honor.

( Del Memorial en Honor a la Resistència )

.............................

Lotsa ez zenuen onartu.
Eutsi zenuen.
Zure bizitza sakrifikatu zenuen Askatasuna , Justizia eta Ohorea .


Memorialen Honorren Resistenciari ( )


.................................

Non aceptaches a vergoña.
Resistiches.
Sacrificaches a túa vida
pola Liberdade, Xustiza e Honra.

( Do Memorial en Honra á Res... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
agromenauer fletxa independentista de la calzada
30 d'agost de 2015, 07.20 h

#85 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#85
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
29 d'agost de 2015, 21.27 h

#84

Histoprico NO desesperado.

MaSS no sabe que hacer para detener la sangria de votos en su partido y al junqueras, pobrecito lo han enredado como a un chino.


JUNTS PER A TAPAR EL 3%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
29 d'agost de 2015, 15.11 h

Que gent tant diversa s'uneixi en una llista per fer la independència en 18 mesos demostra que estem en un moment històric! Màxima mobilització al carrer i a les urnes. Junts pel sí ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
29 d'agost de 2015, 13.01 h

Aquesta és la revolució democràtica més gran que ha existit en els últims anys.
This is the largest democratic revolution that has existed in recent years.
Dies ist die größte demokratische Revolution, die in den letzten Jahren gegeben hat.
Ceci est la plus grande révolution démocratique qui a eu lieu au cours des dernières années.
Detta är det största demokratiska revolutionen som har funnits under de senaste åren.
Questa è la più grande rivoluzione democratica che ha avuto luo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
29 d'agost de 2015, 12.40 h

Els tenim acollonits nois...ENDAVANT, SOM-HI !!. Alegrem-nos i contagiem la il·lusió que ahir s'amarava entre nosaltres. Una satisfacció personal indescriptible. Diuen que som el 16%, produïm el 20%, paguem el 24 i rebem un +/- 10%. No cal ser un Einstein per veure que ESTEM FENT EL SÒMINES, per dir-ho finament...Ah i sobretot, a més, 'MAL VISTOS' !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
jcc fletxa bcn
29 d'agost de 2015, 12.01 h

Els que reclamen que continuem sent espanyols fan guerra bruta fent por als pensionistes i a la resta de ciutadans. Ho fan posant querelles, fent escorcolls i sembrant dubtes i pors per espantar dient: perdreu les pensions, us quedareu fora d’Europa, no sabeu gestionar i us hem de mantenir, sou uns corruptes. Tot això genera dubtes sobre si podem i cal ser independents. Calen respostes a les por i aquí hi ha algunes:

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2015/08/fer-por-als-pensionistes-i-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
29 d'agost de 2015, 11.23 h

#72 No lo has pillado, Berecumbere, el Aragoneses no hace de hombre, en esa relación. Él es muy pasivo...
Ah! además, como dice Jaume #71 , es sabido que el Aragoneses le da a la botella de anís el Mono y se pone a delirar. Ve nazis hasta en la sopa y todo le hace asco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
29 d'agost de 2015, 11.19 h





JUNTS PER A TAPAR EL 3%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
29 d'agost de 2015, 11.19 h





JUNTS PER A TAPAR EL 3%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.