directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva, el candidat més ben preparat de carrer

El cap de llista de Junts pel Sí és el millor en formació, coneixement de llengües, i experiència professional

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Arriba el setembre, mes en què els catalans escolliran els seus representants. Ara bé, si el càrrec de diputat al Parlament de Catalunya es decidís mitjançant un procés de selecció de personal, Raül Romeva seria el primer escollit sense cap mena de dubte, com il·lustra el gràfic que acompanya aquesta informació. El cap de llista de Junts pel Sí és, de lluny, el candidat més fort dels que es presenten a les eleccions del 27S. Supera a la resta en formació acadèmica, coneixement d’idiomes i experiència professional fora de la política. 


Comparteix
   


Etiquetes

El candidat de Junts pel Sí parla sis llengües

Romeva destrossa els seus contrincants en formació, ja que és llicenciat en econòmiques i té un màster en relacions internacionals. També té un coneixement d’idiomes molt superior a la resta de candidats, ja que parla sis llengües: català, castellà, anglès, francès, italià i serbocroat. En experiència professional, té un bon balanç entre els càrrecs públics i els allunyats de la política.

El perfil idoni per potenciar les relacions exteriors de Catalunya

En concret, va ser eurodiputat per ICV durant 10 anys, però també ha estat investigador sobre conflictes armats, professor universitari i consultor de l’ONU, l’OSCE i la UNESCO sobretot per ajudar en la reconstrucció de Bòsnia després de la guerra dels Balcans. A més, no és membre de cap partit polític, així que no ha de retre comptes a cap aparell i podrà votar més en consciència que la immensa majoria de diputats al Parlament de la legislatura que ara ha acabat. El perfil del número 1 de Junts pel Sí és especialment adient perquè s’encarregui del departament d’exteriors de la Generalitat si la candidatura independentista guanya el 27S, perquè l’apropament a Europa serà crucial si el full de ruta s’ha de posar en marxa.

Rabell no té cap experiència com a diputat

Raül Romeva deixa en evidència la resta de caps de cartell, començant per Lluís Rabell. El líder de Catalunya Sí que es Pot ‘només’ compta amb el títol universitari de traducció i interpretació, després d’haver deixat sense acabar filosofia i lletres, i també ciències econòmiques. No té cap experiència com a diputat o com a càrrec públic, i la seva formació de traductor tindria una utilitat relativa a l’hora de gestionar el país si guanya. L’altre rival directe de Romeva, el cupaire Antonio Baños, té el taló d’Aquil·les en els idiomes, ja que com a mínim no consta que tingui domini de llengües. No obstant, tant Rabell com Baños no són militants de cap partit, cosa que els afavoreix de cara a la ciutadania.

Iceta, Albiol i Espadaler, un quart de segle mantinguts per sous públics

En canvi, Iceta, Arrimadas, Espadaler i Albiol depenen de quatre forts aparells de partit polític. I en menor o major mesura, tots depenents de Madrid. La candidata de C’s i fins i tot el de UDC encara tenen una formació acceptable, però Iceta i Albiol són l’exemple clàssic dels homes de partit abocats tota la vida a ascendir en l’organigrama de la formació i a mantenir un sou públic. Ho avalen 28 i 24 anys respectivament encadenant càrrecs, un temps molt semblant al d’Espadaler des que el 1991 va ser escollit regidor de Sant Quirze de Besora. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
2 de setembre de 2015, 11.03 h




No vas acceptar la vergonya.
Vas resistir.
Vas sacrificar la teva vida
per la Llibertat, Justícia i Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistència )




.............................



Lotsa ez zenuen onartu.
Eutsi zenuen.
Zure bizitza sakrifikatu zenuen Askatasuna , Justizia eta Ohorea .


Memorialen Honorren Resistenciari ( )



.................................




Non aceptaches a vergoña.
Resistiches.
Sacrificaches a túa vida
pola Liberdade, Xustiza e Honra.





( Do Memoria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
2 de setembre de 2015, 09.05 h

En l'apartat "coneixement d'idiomes" s'hi posa "apart del català i castellà". Es dona per suposat que tots els saben, però l'Arrimadas el català ben poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
1 de setembre de 2015, 23.25 h

Llàstima que Romeva no serà en cap cas el president.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pep fletxa EL VENDRELL
1 de setembre de 2015, 18.19 h

Están tan acojonados saben ciertamente que la lista del si gana y se están inventando leyes que al largo (Le teneis que perdonar porque la sangre no le llega al celebro) no se le ocurre otra cosa que decir que la fiesta a terminado jajajaja...que tio más tonto si todavía no ha empezado la fiesta, cuando empiece el dia 28 se van a enterar de momento solo ladran vamos bien VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Junts pel 3% fletxa Sant Cugat del Vallès
1 de setembre de 2015, 18.16 h

D'aquests, només Franco Rabell i Arrimadas tenen experiència a l'empresa privada, que és el que fa moure l'economia dels països. La resta no s'han baixat del cotxe oficial. Romeva tampoc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa Cambrils
1 de setembre de 2015, 16.15 h

I el MIquel Iceta? aquest és un dels que ha viscut sempre de la menjadora...al seu curriculum no li consta cap estudi ni feina reconeguda, a sobre ell va donant lliçons de no se sap ben be què perquè encara no han explicat com pensen fer això del federalisme. Els mateixos del pp-psoe se'n foten a la cara d'ell i de totes les seves ocurrències. Desitjo que les urnes els fotin fora del parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Estelades al balcó, fins a l'alliberació fletxa Junts construïm un país millor
1 de setembre de 2015, 15.29 h

Els nostres drets els vem guanyar al carrer i ara guanyarem la independència al carrer i a les urnes. Màxima mobilització per l'alliberació. Aquest 11S omplim els carrers de gent i el 27S les urnes de vots per la independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
1 de setembre de 2015, 14.47 h


JA O VAIG DIR COMO A METGE. EN ROMEVA, A DEMÈS DE UN CRANI MORFOLÒGICAMENT PERFECTA, AQUEST CONTÈ UN CERVELL MOLT BEN MOBLAT . UN DIRIGENT PERFECTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 de setembre de 2015, 13.41 h

#15 Se'n diu síndrome de l'esclau. Son persones que han nascut i crescut trepitjades i que han assumit que no han de pensar ni sentir, només agrair que les trepitjin i sobreviure oprimides. No coneixen una altra forma de vida i els representaria un esforç massa gran aprendre a viure de manera diferent perquè haurien de començar a pensar i no ho sabrien fer. Com que tampoc tenen sentiments, els importa molt poc el futur dels fills.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joui Triviani fletxa La Guingueta
1 de setembre de 2015, 13.32 h

El que no acabo d'entendre és com pot haver-hi catalans afincats aquí a Catalunya i que no vulguin millorar la seva vida i la de llurs fills amb un nou Estat Català millor administrat, prefereixen seguir sent súbdits aPPañols i que els seus impostos siguin destinats a Extremadura on tothom viu sense fotre brot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.