directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: Modificar la llei del TC "expressament" per aplicar-la contra el president Mas

El número 5 de Junts pel Sí valora que Mas parli dels registres a CDC però critica que "molts dels que demà preguntaran pertanyen a partits que estan farcits de corrupció"

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Vendrell (ACN).- El número 5 per Barcelona de Junts pel Sí i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha criticat aquest dimarts que el govern espanyol modifiqui "expressament" la llei del Tribunal Constitucional per aplicar-la contra Mas, Ortega i Rigau. A més, Junqueras ha criticat que el PP utilitzi "un tribunal de nomenament polític per fer la feina que, democràticament, no està legitimat a fer" perquè, segons ha dit, els populars tenen un suport "molt minoritari" a Catalunya. Durant un acte de Junts pel Sí al Vendrell, Junqueras ha valorat que Mas accedeixi a parlar aquest dimecres al Parlament dels registres a CDC, però ha criticat que molts dels que preguntaran pertanyin a partits que estan "farcits de corrupció".


Comparteix
   


Etiquetes
TC polititzat

El líder d'ERC i candidat de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, ha carregat contra el govern espanyol per "modificar les lleis 'ad hoc', expressament i a propòsit per aplicar-les a una, dues o tres persones en contra de l'esperit general del dret d'arreu del món". Junqueras ha constatat també que el Tribunal Constitucional és "de nomenament polític, amb un president que milita en un partit i que és nomenat pel seu partit polític".
 
"Com és possible que un partit amb un suport tan minoritari ens vulgui imposar què hem de sentir, fer i què no podem fer, a aquells que som la gran majoria d'aquest país", s'ha preguntat. Junqueras ha advertit que l'Estat intentarà "menystenir-nos, amenaçar-nos i fer-nos por com ha fet tantes vegades" perquè, segons ha constatat, "no és que no jugui a favor nostre, sinó que, moltes vegades, juga en contra nostra".
 
Davant d'aquest escenari, Junqueras ha apel·lat a correspondre a aquells que van construir el país amb el seu esforç i amb "les seves mans", fossin d'on fossin, i ha reivindicat que allò que es decidirà el 27-S no serà si tenim les eines d'un Estat, sinó "tenir les millors eines possibles per fer front a les necessitats de la nostra gent o no les tindrem". "Ells continuaran fent les lleis que vulguin fer i les canviaran cada dia en funció dels seus interessos particulars", ha avisat.
 
Junqueras critica que "aquells que estan més bruts que ningú" vulguin donar lliçons sobre corrupció
 
D'altra banda, Oriol Junqueras ha valorat que en la compareixença que el president Artur Mas farà aquest dimecres al Parlament hagi acceptat respondre preguntes sobre el 27-S però també sobre corrupció. "És bo que així sigui, que els responsables polítics responguin allò que se'ls pregunta, i ell ho farà, perquè molts dels que demà li preguntaran pertanyen a partits polítics q estan farcits de corrupció i que no responen mai davant de ningú", ha sentenciat.
 
Junqueras ha manifestat que "és clar que la corrupció ens fa fàstic", però ha criticat que "l'argument amb què ens volen impedir un nou estat sigui el d'aquells carregats de corrupció i que no donen mai explicacions". "Quants cops ha comparegut Mariano Rajoy, el president d'un partit que té centenars d'imputats, acusats i condemnats? Cap, i nosaltres hem d'acceptar que ens donin lliçons aquells que estan més bruts que ningú?", ha denunciat.
 
Forcadell: "El TC i el PP no fallen mai"

 
Per la seva banda, la número 2 per Barcelona de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha començat la seva intervenció donant les gràcies al Tribunal Constitucional. "Sense ells, si no ens haguéssim tombat l'Estatut l'any 2006 i ens haguessin prohibit la consulta del 9 de novembre, no seríem aquí", ha apuntat. A més, Forcadell ha criticat que "ara canviaran les lleis per sancionar el president Mas i ens continuaran ajudant a que guanyem". "El Tribunal Constitucional, igual que el PP, no falla mai, i el 27-s votarem i guanyarem perquè Junts pel Sí tenim raons, arguments i propostes", ha expressat.
 
L'expresidenta de l'ANC ha denunciat que "no volem formar part d'un Estat que fa 30 anys que tenim en contra i que sempre governa contra nosaltres". Segons Carme Forcadell, no hi ha alternativa: "o tenim un Estat o desapareixem com a poble", ha advertit. D'altra banda, Forcadell ha afirmat que volen "un país net de corrupció" i ha rebutjat que, precisament, la corrupció s'utilitzi contra el procés català. "Tothom ha d'assumir les seves responsabilitats, també els partits espanyols", ha reclamat.
 
Forcadell ha vaticinat que, fins al 27-S, "ens continuaran insultant, amenaçant, fent por i menystenint". "Ens continuaran ajudant -ha afegit-, perquè tenim molt clar el nostre objectiu, ens hem de mantenir ferms i no hem de fer ni un pas enrere", ha afegit. La número 2 de Junts pel Sí per Barcelona ha avisat també que l'Estat espanyol està utilitzant "tots els instruments" contra el procés i ha demanat "no caure en provocacions". "Hem d'actuar, i una manera de fer-ho és que el 14 de setembre, en l'inici del curs escolar, diguem que no acatarem el model d'ensenyament imposat per l'Estat", ha plantejat.
 
Turull: "Només ens donen respostes judicials"
 

Per la seva banda, el número 10 per Barcelona de Junts pel Sí, Jordi Turull (CDC), ha exposat que, "després d'haver-ho intentat tot", el 27-S és el darrer instrument davant dels "boicots" d'un Estat espanyol que "només dóna respostes judicials". Precisament el mateix dia que s'ha anunciat la modificació de la llei del TC, Turull ha afirmat que "mentre nosaltres oferim democràcia, paperetes i urnes, ells nomes responen amb tricornis, querelles, amenaces i el discurs de la por".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
El món ho ha de saber fletxa Catalans want to vote FREEDOM FOR CATALONIA
2 de setembre de 2015, 14.42 h

https://vimeo.com/137857979

'Propera parada', el documental per donar a conèixer el procés català a Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joui Triviani fletxa La Guingueta
2 de setembre de 2015, 12.19 h

El nom se'n diu "retorn a l'absolutisme", forma de la qual la política espanyola no se n'ha acabat de desempallegar mai. Si aproven aquesta llei, com segurament serà, això és donar carta blanca a totes les arbitrarietats judicials. Ens trobarem amb una reedició del TOP.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
2 de setembre de 2015, 10.54 h

Si ens agafen tot aixo una mica a broma podrien dir que Junqueras seria el mas benefisiado si tancan a Artur Mas a la preso ,, no ser si Rajoy vol quel nou President de Catalunya sigui UN Independentista NO crec faixin res contra Artur Mas ja que despres li poserian facil al Independentisme octenir el Poder a Catalunya .. ENTRE ARTUR MAS I JUNQUERAS El Govern Espanyol vol de aliado de poguer parlar a Artur Mas no a Junqueras .... Aixo de canviar lleis per fer algu a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
2 de setembre de 2015, 10.40 h

"Durant massa anys ens han volgut fer renunciar a la nostra identitat. Nosaltres volem que totes les identitats hi siguin"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de setembre de 2015, 10.16 h




No vas acceptar la vergonya.
Vas resistir.
Vas sacrificar la teva vida
per la Llibertat, Justícia i Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistència )




.............................



Lotsa ez zenuen onartu.
Eutsi zenuen.
Zure bizitza sakrifikatu zenuen Askatasuna , Justizia eta Ohorea .


Memorialen Honorren Resistenciari ( )



.................................




Non aceptaches a vergoña.
Resistiches.
Sacrificaches a túa vida
pola Liberdade, Xustiza e Honra.





( Do Memoria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
nuria fletxa baecelona
2 de setembre de 2015, 10.01 h

Molt be Cotarelo!!! Segueix informant


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
2 de setembre de 2015, 09.49 h

Mooolt bé Cotarelo, tenim un gran tertulià, A TOCAR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de setembre de 2015, 09.11 h

OTRO SÌ, :

M'he deixat de dir que el estat español, EM FOT FASTIG . Tanta porqueria no es pot aguantar.

Persones que la paraula ODI, no la coneixen, ells han aconseguit que s'insta-li em el cor de molts catalans. PER AQUEST FET, MEREIXEN TOT
EL MEU DEPRECIÏ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
2 de setembre de 2015, 09.05 h


Una llei feta a mida del autoritarisme del estat espanyol. ( Una.altre del que esperabam )

Està clar, que van a per el nostre President i la Independencia.

I Albiol, això de que s'ha acabat la broma..... ¿continueu amb el discurs de la por ?

La broma, jo diria que realment s'ha de acabar amb EL IMPERI DE LA LLEI, que marca i remarca la corrompuda Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de setembre de 2015, 08.58 h

Ignacio Escolar
01/09/2015 - 20:15h
“La broma ha terminado”, dice Xavier García Albiol en el Congreso. Y no es así. La broma acaba de empezar, porque debe de ser un mal chiste que el candidato del PP a las elecciones catalanas –que no es siquiera diputado– sea quien presente en el Congreso una reforma legal de urgencia sobre el Tribunal Constitucional. ¿Electoralismo? ¿Populismo bolivariano? ¿Leyes a medida? Qué va. Esto es lo que el Partido Popular entiende por separación d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.