directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Radiografia de la precampanya: uns recorren territori, els altres recorren a Espanya

Junts pel Sí i la CUP són les úniques candidatures que no sustenten els dies previs a la campanya en els polítics o mitjans estatals

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Amb l’enganxada de cartells a tocar, la precampanya ha reflectit que les candidatures estan seguint estratègies molt diverses de moment. Mentre que Junts pel Sí està trepitjant molt territori, així com la CUP en menor mesura, Catalunya Sí que es Pot també recorre territori, però portant des de Madrid convidats estrella: Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Alberto Garzón. El PP i el PSC ho han fiat tot a Rajoy i Pedro Sánchez, mentre que Ciudadanos està ben lluny dels votants i molt a prop dels mitjans espanyols. Unió ‘tira’ dels contactes de Duran també a la premsa de l’Estat i no es mostra capaç de fer actes pel Principat. Tot seguit, l’anàlisi de la precampanya del directe!cat: 

pablo iglesias, lluís rabell, catalunya sí que es pot
Comparteix
   


Etiquetes

Junts pel Sí:

Ha trepitjat les quatre demarcacions en l’última setmana de manera equilibrada, amb una mitjana de cinc actes diaris. Han registrat una assistència envejable, amb 40.000 persones en la festa dels candidats a Barcelona, 3.000 a Banyoles o 700 a Ripoll, i no han apostat només per actes amb Romeva o Mas, sinó que han aprofitat la ‘banqueta’ que tenen amb les moltes personalitats que completen la llista. Tot i que han tingut molta presència als mitjans públics catalans, la premsa, televisions i ràdios espanyoles s’han oblidat d’entrevistar-los. Només Junqueras ha sortit a Los Desayunos de TVE aquest dimarts, però ha hagut de compartir 'protagonisme' amb Duran i Lleida, entrevistat el mateix dia al mateix espai. 

CUP:

També ha fet actes i assemblees pel territori, però en menor quantitat i sobretot centrada en Barcelona i les comarques de Girona. El dia 10 per la nit no preparen cap acte de gran format per iniciar la campanya, sinó que no renuncien als seus principis i algunes agrupacions barris arrencaran el camí cap al 27-S des dels barris.

Catalunya Sí que es Pot:

La confluència de Podemos i ICV ha estat molt actiu durant l’última setmana amb diversos actes simultanis cada dia, però gairebé en la seva totalitat a l’àrea metropolitana de Barcelona. La ciutat comtal, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Molins de Rei, Castelldefels, Montornès del Vallès, Mollet, Rubí, Viladecans o Sant Feliu de Llobregat han estat les escollides, mentre que els pobles i les demarcacions especialment de Girona i Tarragona han quedat oblidades.

Tot i la quantitat d’actes, Catalunya Sí que es Pot ha prioritzat els actes amb polítics espanyols, deixant palès que estan a la frontera amb el sucursalisme. Íñigo Errejón (Podemos) i Alberto Garzón (IU) han vingut diumenge i ahir respectivament, i avui és el torn de Pablo Iglesias. Lluís Rabell i Joan Coscubiela han gaudit d’algunes entrevistes a mitjans espanyols, sobretot La Sexta.

PSC:

Més que mai, el PSC és una branca del PSOE en aquesta precampanya. Pedro Sánchez ja ha vingut i encara ha de tornar unes quantes vegades. Ho fien tot al líder que com a mínim està parant el cop en els socialistes espanyols, i Miquel Iceta fa de comparsa. El camí cap al 27-S és, de moment, força derrotista, perquè no estan fent actes pel territori, segons l’agenda oficial de la web del partit. Ara bé, sí que tenen presència als mitjans espanyols, que els estan donant un cop de mà. És el cas de La Sexta, Público, la SER o TVE, que han fet d’altaveu d’Iceta els últims dies.

PP:

La campanya del Partit Popular encara és més pobra: a banda d’algunes ‘trobades amb veïns’ de García Albiol –com és el cas de Cerdanyola aquesta setmana- seguint el seu estil, els actes al conjunt del país són propers a zero. Ho han basat tot en la presència de Rajoy aquest cap de setmana a Catalunya –el president espanyol encara vindrà un mínim de quatre vegades- i en els titulars diaris que Albiol genera quan parla amb els mitjans. També esperen remuntar a les enquestes amb el ‘final’ de la crisi i les lleis anti-Mas exprés. Contundència i desesperació.

Ciudadanos:

Fidels al seu estil, Ciudadanos només té a la seva agenda d’actes de precampanya entrevistes i participacions a programes de televisió, a excepció d’algun esmorzar informatiu o d’alguna trobada amb empresaris. El candidat per les eleccions catalanes sembla Albert Rivera, que te tanta o més presència que Inés Arrimadas. Arran del canvi de cartes al capdavant del PP català, el partit ‘taronja’ ha optat per potenciar el seu líder i limitar-se a ensenyar la ‘cara bonica’ que han col·locat com a número 1 el 27-S. En qualsevol cas, de moment els actes amb la ciutadania brillen per la seva absència, però el Twitter treu fum.

Unió:

Les restes de l’antic aliat de CDC estan força descol·locades ara que han d’afrontar una campanya en solitari. De moment, ‘tiren’ dels contactes de Duran i Lleida per tenir presència als mitjans espanyols, que no mereixerien si repartissin el temps igualitàriament pel pes de cada formació. El País va donar prioritat a Duran per respondre a la carta de Felipe González, i va deixar la dels candidats de Junts pel Sí per uns dies després. El líder democristià també aprofita l’atenció excessiva que els mitjans catalans li donen quan expressa els seus exabruptes a Twitter o per qualsevol altra via, però ja no té la mateixa presència que abans.

Fora de Duran, desconcert i misèria. Espadaler va ser entrevistat fa uns dies a Ràdio Estel, el Punt Avui va parlar amb la número 2 del partit a Girona, i d’actes no n’aconsegueixen fer. Tot el que diuen és via compareixences de premsa a la seu del partit o actes amb membres regionals de la formació. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
quin pais de pandereta tenim al costat fletxa al costat hi tenim un pais de pandereta
9 de setembre de 2015, 20.06 h

#29 Catalunya fora d´europa i del Euro, collons.....com Suissa

NO TENIU ARGUMENTS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
BEJOTA fletxa bcn
9 de setembre de 2015, 18.31 h

"Donges advierte a Mas de que su plan secesionista es "irresponsable" y que dejaría a Cataluña fuera de la UE y del euro.
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".

N.B. NI VOTS (ENTRE UN 23% I UN 27%) NI RECOLZAMENTS DE CAP MENA...NO COMMENTS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
9 de setembre de 2015, 16.10 h

TOTS Cap a .. LA MERIDIANA Cap a Barcelona .... EL 11 DE SETEMBRE DEL 2015 .. DIADA NACIONAL DE CATALUNYA ..amb ESTELADES I SENYERES ..... Tambe teniu que PENJAR .. ESTELADES I SENYERES ALS BALCONS Millor els Balñcons de Barcelona posareu de Mala LLet a la bostra Alcaldessa ADA COLAU Ques ANTI--INDEPENDENTISTA ... Anti--catalana amiga dels TOP MANTA DELS iMMIGRANTS VIOLENTOS DELS DELINCUENTES que atacan a la Guardia Urbana de Barcelona ..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
9 de setembre de 2015, 15.58 h

Tots i cadascú de nosaltres podem fer algo per internacionalitzar la nostra causa i alliberar Catalunya. Explicant-nos als turistes, difonent vídios i enllaços en anglès i altres llengues informant del que està passant. Omplint els balcons d'estelades. I fent que tothom sàpiga que els catalans volem viure en llibertat ((*(( FREEDOM FOR CATALONIA.

Cal, treballar per tal d'internacionalitzar encara més el nostre procés i implicar, d'una vegada per totes, a la comunitat internacional ja q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
quin pais de pandereta tenim al costat fletxa al costat hi tenim un pais de pandereta
9 de setembre de 2015, 15.22 h

#25 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
9 de setembre de 2015, 13.58 h

#20 Los socialistas estamos haciendo pedagogía, estamos desenmascarando a los independentistas que pretenden acabar con nuestra España, que es la madre de todos los países latinoamericanos, y no vamos a ceder, los socialistas estamos en contra de que un conjunto de barretineros se llamen nación, ya lo ha dicho Felipe González, pero no queréis oir.
Cataluña, no es más que una región de la Nación Española, eso es así desde tiempos inmemoriales, y por ello vamos a defender a capa y es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
9 de setembre de 2015, 13.03 h

¿QUERIAMOS UN MOTIVO INAPELABLE, DE PESO Y DEFINITIVO PARA VOTAR A PARTIDOS NO SEPARATISTAS?. EL SIDOSO VOLVERIA AL SENEGAL A ENSANCHAR EL CIRCULO A SUS AMISTADES.

Sobre su futuro político si Junts pel Sí gana el 27-S, ha dicho que no se ve de diputado, pero que se adaptará "a lo que sea". Como 'conselller', señala, cree que no "serviría". En cambio, si su lista no gana y no se puede tirar adelante la hoja de ruta soberanista, tiene muy claro qué hará: "Si no ganamos y no podem hacer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
9 de setembre de 2015, 10.41 h




Comunicado de la Resistencia Antiespañola :



Este año la celebración de la Diada Nacional de Catalunya se presenta con un carácter si cabe más especial debido a las circunstancias extraordinarias derivadas de su coincidencia con la convocatoria de unas Elecciones Catalanas que se perfilan como trascendentales para el devenir del Pueblo Catalán.

En las próximas fechas , tras la Diada, comienza la campaña electoral para unos comicios que pueden marcar un antes y un después en la po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
9 de setembre de 2015, 10.39 h




Comunicado de la Resistencia Antiespañola :



Este año la celebración de la Diada Nacional de Catalunya se presenta con un carácter si cabe más especial debido a las circunstancias extraordinarias derivadas de su coincidencia con la convocatoria de unas Elecciones Catalanas que se perfilan como trascendentales para el devenir del Pueblo Catalán.

En las próximas fechas , tras la Diada, comienza la campaña electoral para unos comicios que pueden marcar un antes y un después en la po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Artur I fletxa BARCELONA
9 de setembre de 2015, 09.57 h

BONET
Felipe González
"Convergents amb seny" (!?)
P P - PSOE PODEMOS – GUANYEM – BORDS
UNIONISTES - HISPANOIMPERIALISTES
COLAUS – COMUNS - SÍ SE PUEDE
DURAN – HERRERA – MILLO
DE CARRERAS – AZNAR – ALBIOL
IGLESIAS - BOADELLA
SCC I TOTA LA TREPA
A ESPANYA
I JA US HO FAREU
NI DRETES, NI ESQUERRES, NOMÉS
CATALUNYA
UNA GENT, UN POBLE, UN PAÍS,
UNA NACIÓ,
UN ESTAT LLIURE, SOBIRÀ I
INDEPENDENT


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.