directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova amenaça de l’exèrcit espanyol de treure els tancs

El provocador general Chicharro també critica els polítics espanyols, i diu que l’Estat acabarà com després de la guerra de Cuba de 1898

Comentaris 53  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 23 vots )
carregant Carregant

Les insinuacions de Pedro Morenés, recordant que les forces armades podrien jugar algun paper si Catalunya no se cenyeix a la legalitat espanyola, ja han rebut suport des de l’exèrcit. El controvertit general de divisió d’infanteria de la Marina espanyola, Juan Antonio Chicharro, ha defensat les paraules del ministre i les ha alimentat, tot tornant a amenaçar la ciutadania catalana. 



chicharro, general chicharro, exèrcit espanyol
Imatge que acompanya l'entrada de bloc del general Chicharro

Comparteix
   


Etiquetes

Apel·la a la Constitució

En concret, el general Chicharro ha afirmat al bloc d’un altre militar que “si les institucions de l’Estat a Catalunya es declaren en rebel·lia, cosa que estan proclamant públicament, ningú pot negar que l’article 8 de la Constitució diu que les Forces Armades tenen com a missió garantir la sobirania d’Espanya i defensar la seva integritat territorial i l’ordenament constitucional”.  Una voluntat de coaccionar els votants cridats a les urnes el 27-S que de moment ha quedat impune.

Recordatori nostàlgic del 'desastre de Cuba'

El militar a la reserva justifica el seu missatge dient que “és un intent d’avís del que pot passar a la nostra pàtria”. Alhora, el general Chicharro critica els partits espanyols, renyant-los per intentar desautoritzar les paraules del ministre de Defensa. També es mostra pessimista pel que puguin fer els dirigents polítics i creu que l’Estat acabarà com després de la guerra de Cuba de 1898: “Molt em temo que es repetirà la imatge d’aquella Espanya de 1898 en què mentre els nostres soldats lluitaven i morien pel que quedava del vell imperi espanyol, els nostres polítics s’esbargien en els toros i les revetlles”. Una nova prova que s’imagina l’exèrcit intervenint al Principat.

Chicharro ja té antecedents

D’altra banda, el militar també intenta impulsar en l’entrada al bloc la iniciativa que va començar un company seu, el coronel Alamán: intentar omplir els balcons de Catalunya i Espanya de banderes ‘rojigualdas’ pel 27-S. L’historial de tots dos amb Catalunya és llarg: el general Chicharro ja va amenaçar amb una intervenció militar, que el ministeri de Defensa es va estalviar sancionar. Pel que fa al coronel Alamán, el llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’ recull un dels seus exabruptes, pronunciat el febrer de 2013: “Nunca creí que hubiese tanto retrasado mental en Cataluña, ahora veo que los hay a montones”. La sanció també va brillar per la seva absència. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#53
Lluis fletxa bcn
25 de novembre de 2016, 18.45 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos)

N.B. # 49 :JA ENS ENCARREGAREM ELS CIUTADANS DE POSAR ELS TRENCAPATRIES AL SEU LLOC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
16 de setembre de 2015, 13.24 h



#42 Es evidente que usted no es una dama, habla como barriobajera que es, pero ya le digo yo , a usted y a su cohorte de separatas sin escrúpulos, que España, y a su cabeza el Ejército, la Armada y el Ejército del Aire no dejarán de luchar por la Unidad de España, y que ya se están preparando planes para la ocupación de todos los centros neurálgicos de los independentistas, se tomarán las calles por las tropas, saldrán los tanques, se impondrá el toque de queda y serán detenido... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
16 de setembre de 2015, 12.21 h




Comunicat de la Resistència Antiespañola :



Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un despré... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Pep fletxa EL VENDRELL
15 de setembre de 2015, 17.49 h

Una vez con los tanques en la calle y después de haber abortado el proceso indepe se pueden acercar a Gibraltar que los están esperando con los brazos abiertos a que no teniu CULLONS jajajajaja....VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Francesc fletxa Calders
15 de setembre de 2015, 16.53 h

#47 Begoña, de baraja sólo hay una y todas las cartas las tienes tu. Nosotros no somos iguales. No somos nadie. No existimos, no tenemos ejército. No tenemos Constitución, no tenemos Tribunal Constitucional. La ley la hace cada pueblo y de esto estamos hablando, de SER PUEBLO, que lo somos. Sólo falta ser reconocidos como la nación que somos. No queremos ser distintos a nadie, sino iguales, para ser libres. Quizás desde tu punto de vista sea difícil de entender pero és muy fàcil recor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
15 de setembre de 2015, 16.52 h

#47 ya salió una listilla . Si te gusta el General todo para ti . Por aquí no venir .....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Begoña fletxa Madrid
15 de setembre de 2015, 16.01 h

Lo único que hace el general Chicharro es invocar la ley, la Constitución que, nos guste o no, está vigente. De momento todos jugamos con la misma baraja pero algunos pretenden hacer trampas en el juego.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Francesc fletxa Calders
15 de setembre de 2015, 13.59 h

Jo, quan sento a aquests ministres i a aquests militars invocar a l'exèrcit, em pregunto que fa el cap d'aquest exèrcit que, si no vaig equivocat, és el rei que li diuen Felipe VI. O els dimiteix o que dimiteixi ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
15 de setembre de 2015, 11.46 h

Encara falten unes quantes generacions perquè desapareguin els hereus del franquisme. Espero i desitjo que només ho hagin d'aguantar els que quedin. Nosaltres marxem. Passi-ho bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Observador fletxa Barcelona
15 de setembre de 2015, 10.45 h

Tremosa s'et gira feina amb un altre fulano com aquest.

Marchando otra denuncia a Europa!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.