directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Les associacions de veïns de Cornellà faran campanya pel 'no' a la consulta

Els organitzadors es mostren satisfets i hi veuen una garantia de que el missatge està arribant a la societat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Federació d'Associacions de Veïns de Cornellà ha anunciat que farà campanya a favor del 'no' en la consulta sobre la independència que se celebrarà en aquesta ciutat el proper 20 de juny. 'S'ha d'aconseguir més autogovern', ha considerat la presidenta de la FAVCO, Pura Velarde. 'Però d'aquí a demanar la independència, no', ha afegit. El portaveu de Cornellà Decideix!, Lluís Junyent, ha mostrat la seva satisfacció per aquest pas. 'Significa que el missatge que hem estat difonent ha calat en la societat cornellanenca', ha considerat. Tres de les set associacions de veïns de Cornellà es van adherir a la plataforma que prepara la consulta, i dues han cedit les seves seus per fer-hi votacions.
Justo Molinero, Cornellà Decideix
Comparteix
   


Etiquetes
'Ho hem decidit en junta. Hem col·laborat en la mesura en què hem pogut a què es realitzi la consulta, però creiem que la independència no és ara mateix una prioritat', ha dit la presidenta de la FAVCO, Pura Velarda, en declaracions a l'ACN. L'entitat que presideix començarà demà a repartir fulletons animant els cornellanencs a votar 'no' en la consulta. 'No és el moment', ha afegit Velarde sobre la independència. 'Caldria seguir defensant que s'aprovi l'estatut sorgit del Parlament. L'objectiu de la independència el veiem a llarg termini i nosaltres no el volem', ha opinat.

Tres seus d'associacions seran col·legis electorals

La col·laboració de la FAVCO en la consulta, però, no és nova. Ja han participat en algunes reunions als barris i tres de les set que formen part de la FAVCO, les associacions de la Gavarra, Sant Ildefons i el Padró, van decidir adherir-se a Cornellà Decideix. En les seus de les associacions de Sant Ildefons i la Gavarra es faran votacions el proper 20 de juny.

'Volem opinar sobre les qüestions que ens afecten'

Velarde defensa aquesta participació. 'Com a organització veïnal sempre hem estat partidaris de les consultes, sobre qualsevol tema. En diversos actes que ha organitzat la plataforma, les associacions de veïns han defensat la importància de què els ciutadans puguin decidir sobre les qüestions que els afecten. 'Volem opinar en aquest cas, també', ha dit Velarde.

La mobilització del no, clau d'una alta participació

El portaveu de l'entitat que organitza les consultes, Lluís Junyent, ha recordat que 'Cornellà Decideix no aposta ni pel 'sí' ni pel 'no', sinó perquè els ciutadans i ciutadanes puguin expressar lliurement la seva opinió sobre si Catalunya ha de ser o no independent', i s'ha mostrat satisfet per la campanya a favor del no.

De fet, en diverses ocasions els organitzadors de la consulta en aquesta ciutat metropolitana han recordat que una alta participació en la consulta dependrà de si aconsegueixen mobilitzar els partidaris del no, que s'estima que és un grup nombrós a Cornellà. Aquesta ciutat ja va acollir el primer acte de Justo Molinero a favor de la participació en les votacions sobre la independència.

Ja hi ha un 4,47% de vot anticipat

Un membre de Cornellà Decideix, Joan Gavaldà, ha indicat que, fins diumenge passat, quan van fer recompte, ja han recollit més de 3.000 vots anticipats. Això suposa un 4,47% del cens. L'objectiu és assolir el 5% abans del 20-J. Gavaldà ha afegit que ja compten amb més de mig miler de voluntaris per a organitzar les votacions aquella jornada.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi fletxa Reus
20 de juny de 2010, 12.40 h

Que espereu als gettos?que surtin ballant sardanes?és més dificil trobar un català a Cornella que una neurona a la Belén Esteban...segurament posaran els estopa de música de fons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 de juny de 2010, 14.04 h

Francesc Tey, treute el carnet del PSC de la boca quan parlis, que no se t'enten res. Endavent Cornellanencs! volem saber la vostra opinio sobre el futur del nostre pais! Aneu tots a votar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de juny de 2010, 10.04 h

Democràticament tenen tot el dret d'expressar-se com vulguin. Això no treu que jo pensi que, si tan estimen espanya, i tan poc la terra que els va acollir, de la qual en neguen fins i tot els costums i la llengua, em pregunto doncs, què cony foten aquí ???. Avui dia que hi ha tants d'avions i TAV's, que se'n vagin cap allà de van venir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de juny de 2010, 21.48 h

El mes important es participar ja que els vots que son dins l'urna son els que compten! Qui no va a votar es que no creu en la democràcia.
De moment, mes del 85% dels vots han estat a favor de la llibertat de Catalunya !

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa barcelona
11 de juny de 2010, 21.00 h

Totalment en desacord, com molt bé diu el Justo Molinero , voteu SÍ o voteu NO però participeu, perquè amb algú que participa pots parlar i convence, ara gent com tu ben segur que no el convenceras de rés més aviat el contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc Tey fletxa Barcelona
11 de juny de 2010, 15.56 h

Comença la batalla. Heu despertat el drac español adormit. Té el seu cau al Baix Llobrtegat i amics per totes les ciutats amb cinturó industrial. Heu fet president del país al seu líder més representatiu: Montilla. I ara ja es veuen desacomplexats i amb dret a decidir el futur del nostre país com si fos seu. ERC passarà a la història per haver pres la decisió estratègica més errònia i perjudicial per Catalunya des del matrimoni de Ferran amb Isabel. I ni tan sols ara són capaços ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.