directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos comença el procés d’absorció d’Iniciativa per Catalunya

Iglesias evidencia la OPA amb el seu avatar a twitter on es llegeix “Catalunya Sí que es Pot és Podem”

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Que Lluís Franco Rabell i l’invent de Catalunya Sí que es Pot no tira, és una obvietat. És per això que Pablo Iglesias o Íñigo Errejón no han vingut a fer un acte de suport puntual a la confluència d’esquerres. De fet, els han vingut a fer la campanya. De fet, és un joc d’interessos mutu: a Podemos li interessa venir a rascar vots del PSC, i a ICV els interessa tenir un ganxo mediàtic per treure el cap en campanya, ja que no han estat capaços de trobar una altra Ada Colau com a candidat a la Generalitat.
 

"CSQEP és Podem". Clar i castellà
"CSQEP és Podem". Clar i castellà


Un dels exemples de la percepció que hi ha a la xarxa de qui mana
Un dels exemples de la percepció que hi ha a la xarxa de qui mana
© @ecuestrecirculo

Comparteix
   


Etiquetes

Camats i Herrera es venen al ‘diable’

Des del 10 de novembre de l’any passat que Herrera i Camats van iniciar les súpliques per pactar amb una Podemos que aleshores estava en auge a tot Espanya. Iglesias omplia pavellons amb els seus mítings que acústicament recorden la cantarella d’un dirigent populista veneçolà exaltat. El fracàs de Podemos a Andalusia el passat 22 de març i la proximitat de les eleccions municipals finalment van fer que Iglesias i Podemos es repensessin les aliances territorials amb d’altres forces. El partit populista ja s’anava desinflant a les enquestes i calia un cert revulsiu, si volien seguir aspirant a la presidència espanyola. Malgrat això, IU seguia i segueix rebutjada. Finalment, una visita de Pablo Iglesias desencallava les negociacions i naixia l’embrió de Catalunya Sí que es pot.

Joan Herrera i Dolors Camats a partir d’aquell moment es veien obligats a fer un pas enrere, un cras error ja que malgrat Iniciativa tot i ser la força gran –a Catalunya- en aquesta coalició, havien de cedir obligatòriament el pas als dirigents de Podemos i a la persona que fos l’escollida per encapçalar la futura CSQEP. Teresa Forcades es postulava i Podemos va preferir rebutjar-la. ICV encara va tenir força per evitar que Dante Fachín fos escollit el candidat oficial, malgrat que ja ho era de Podemos. Finalment, al darrer moment, CSQEP posava sobre la taula la carta de Franco Rabell, el president de la FAVB, un activista veterà amb un posat de rondinaire molt per sobre al que Joan Herrera ens tenia acostumats.

Catalunya, com a simple etapa de les eleccions espanyoles

A Podemos li interessa Catalunya el mateix que el que li pugui interessar tant al PSOE com al PP: res. Podemos ha desembarcat amb força al Principat a traure vots del PSC, i a manllevar el control de CSQEP a Iniciativa. Pablo Iglesias és molt clar als mítings quan adverteix que volen els vots del PSC, i quan parlen dels ajuntaments del canvi. Els ajuntaments del canvi (Badalona, Barcelona...) estan governats per coalicions en les que s’inclou Podemos, però no necessàriament n’és el pare. Iniciativa malauradament ha comprat el discurs, i la seva presència a les institucions s’ha diluït. De la marca ecosocialista ja no quedarà pràcticament res a tot el principat passat el 27S.

Un altre símptoma que Coscubiela i Franco Rabell han picat, és que inconscientment han comprat allò de mirar de matar dos pardals d’un tret i treure’s de sobre en tres mesos a Artur Mas i a Mariano Rajoy. Coscubiela, en el míting d’ahir a Sant Boi deia que Podemos havia vingut a donar suport, i que després ells els correspondrien anant a donar suport a Fuenlabrada. Coscubiela s’autoenganya. Possiblement Pablo Iglesias hagi fet més mítings que ell en aquesta campanya electoral. Iglesias ve a marcar territori i a que l’aclamin a ell. De fet és Podemos qui els està fent la campanya. No en va, la gent assisteix als mítings perquè hi va Iglesias, que és el ganxo. És més, els mítings acostumen a estar plens de gent de la organització amb samarretes de Podemos. De la marca catalana d’ICV o EUiA, ni rastre.

La CUP ja ho anat denunciant. No hi ha revolució real que es pugui fer a Catalunya si hom ha d’esperar primer que es produeixin canvis a Espanya. Aquest és precisament el discurs de CSQEP: obtenir un bon resultat a Catalunya per entregar-lo a Podemos i intentar canviar Espanya i després seguir pidolant a aquest “govern amic”. CSQEP sempre defensa que la independència no és necessària en sí, sinó el que cal és un govern amic a Espanya. Una altra vegada. Zapatero ja va ser un president amic i avui Catalunya es troba a les portes d’una DUI.

OPA descarada

Pablo Iglesias, obsessionat a tenir un control del temps mediàtic i de treure el màxim rendiment de les seves aparicions televisives, s’ha apoderat aquest matí de la marca Catalunya sí que es pot, com es pot llegir al seu avatar de twitter: “Catalunya sí que es pot és Podem”. Més clar, l’aigua. Interessa que la força es visualitzi com a Podemos ara que ells no han tingut el suficient valor com per presentar-se en solitari a Catalunya (en previsió de la nata que els esperava). Avui Herrera ha tornat a sortir en un petit tall televisiu després de molts dies perdut. Hi ha qui deia que les llistes de Podemos, on teòricament s’hi ha d’incloure ICV a les generals inclourà a Joan Herrera, però ara mateix aquest extrem és improbable. Mentrestant, Rabell queda relegat a un segon pla i Iglesias, cada vegada està més a prop d’absorbir la històrica marca evolucionada del PSUC, ICV.
 
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
16 de setembre de 2015, 12.10 h




Comunicat de la Resistència Antiespañola :



Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un despré... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Maria Rosa CAT fletxa Barcelona
16 de setembre de 2015, 11.28 h

La veritat és que ningú pot dir que se sent enganyat ...
Això ja es veia venir des del primer dia que aquesta gent van "desembarcar" a Catalunya ...
I els catalans d'esquerres, que s'havien negat a veure-ho, s'han quedat sense cap excusa
ni arguments vàlids per a donar suport a aquesta espaÑolista i espaÑolitzadora "Llisteta" ...
27S2015 - MARXEM, FUGIM, FOTEM EL CAMP RÀPIDAMENT - // * //


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de setembre de 2015, 10.48 h




PPODEMOS



L'ego de Pablo Iglesias s'esta carregant la candidatura de CSQEP,Herrera,Camats i Coscubiela ho

veuen pero callen,l'amo es l'amo. Anem be.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jaume fletxa esplugues de llobregat
16 de setembre de 2015, 08.50 h

Desde aquesta tribuna ,una felicitacio per mossen Herrera i sor Camats, els esta costant una mica aconseguir el seu objetiu de fer desapareixer ICV , pero com la constancia te premi al final ho aconseguiran.Deuen de estar orgullosos de la feina feta.
#10 Aquest ,no manipula res ,en tot cas el mando del sillon electric que li han preparat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jaume fletxa esplugues de llobregat
16 de setembre de 2015, 08.48 h

Desde aquesta tribuna ,una felicitacio per mossen Herrera i sor Camats, els esta costant una mica aconseguir el seu objetiu de fer desapareixer ICV , pero com la constancia te premi al final ho aconseguiran.Deuen de estar orgullosos de la feina feta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
15 de setembre de 2015, 22.24 h

EL GRAN DICTAMEN

LA LLEI DE TOTS

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Soldat fletxa Cat.
15 de setembre de 2015, 19.41 h

Podemos absorbeix ICV. Això deu voler dir que l´Herrera manipularà els fils des del darrera, degudament amagat, sense donar la cara. Si sortís obertament la gent escamparia la boira....


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de setembre de 2015, 19.30 h

#6


HORTENSIA TRAGARRABOS, ALIAS ARAGONESES:


UNOS SE MONTAN UN BUTIFARRENDUM Y OTROS COMO LOS CASPA-ÑOLES SE

MONTAN UN VIBRADORRENDUM, CON EL NUEVO MODELO " LAPAO 500 YEARS "

QUE DESDE QUE LO HAN PROBADO HAY PROBLEMAS ARA QUE SE LO SAQUEN

DEL CULO

O SEA QUE YA LO SABES CHOCHONAZI,A PARTIR DE AHORA, TENDRÉIS PROBLEMAS

POR ATRÁS, NO HAY MANERA DE SACAROS EL VIBRADOR, OS VUELVE LOCAS.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de setembre de 2015, 19.21 h



PPODEMOS:

Portem mitja campanya que els de PPPodemos acusen a Mas d'amagar-se darrera Romeva.

L'altre dia 8TV convida a Franco Rabell de PPodemos i es presenta Pablo Iglesias



12,DIES



27 SETEMBRE FUCK OFF 5PA1N



VLRC II*II



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de setembre de 2015, 19.15 h

#2


JO TAMBE HE TRASPASAT LA MEVA FORTUNA D'ANDORRA A PANAMÁ , ES MES SEGUR

TOT EL QUE SIGUI ROBAR ALS CASTELLADRES EM PROVOCA PLAER

ELS CASTELLADRES DIUEN ALLO DE "QUIEN ROBA A UN LADRÓN,TIENE CIEN AÑOS DE

PERDÓN " Y PER. LLADRES i ESTAFADORS EL GOVERN DE CASCAMELA-CASPAÑA i LA

SEVA GURTEL, CASTOR, AEROPORTS SENSE AVIONS, 16.000.000 CADA ANY.................

O SIGUI QUE CADA COP QUE ELS ROBO, M'ESCORRO DE GUST

AMB LA REPUBLICA CATALANA II*II,TORNARE A PORTAR LA FORTUNA CAP A CASA
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.