directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mostra de força de la CUP a l’acte central des del lideratge coral i el territori

Les condicions de la candidatura alternativa: declaració unilateral, pla de xoc social i president de consens

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre. - La CUP ha deixat clar que pot donar la campanada omplint l’Auditori de Barcelona en l’acte central de campanya. I ho ha fet des del seus dos punts forts tradicionals: el territori i el lideratge coral. Desenes de candidats i persones electes cupaires d’arreu de Catalunya han fet les delícies d’un públic eufòric, que ha gaudit d’un acte divers amb també paraules des de les Illes Balears i Euskadi, i amb una actuació musical i teatral. 

© @marcpuigperez







Comparteix
   


Etiquetes

FOTOGALERIA de l'acte central de la CUP a l'Auditori
Fotos @marcpuigperez

Advertència a Junts pel Sí

Entre els oradors, ha destacat la número 2 de la candidatura, Anna Gabriel, que ha enumerat les condicions de la CUP per pactar amb Junts pel Sí “si hi ha majoria de vots i escons": declaració unilateral i ruptura immediata amb l’Estat, govern de transició republicà amb un pla de xoc social i “triar un president que ens representi i sigui de consens”. Gabriel està cridada a ser una de les veus cupaires més fortes la propera legislatura i ho ha deixat clar: “Haurem d’aprovar una declaració que no comprometi a res específicament? Haurem d’esperar 18 mesos?”.

"Aquesta setmana, la por ha canviat de bàndol"

El cap de llista de la candidatura, Antonio Baños, ha estat l’últim a intervenir però ha deixat gran part del pes del discurs a totes les veus que l’han precedit. Tanmateix, ha criticat amb força l’ofensiva que els poders fàctics de l’Estat -com la patronal, empreses i bancs- estan profanant els últims dies: “Aquesta setmana, la por ha canviat de bàndol”. Por, segons ell, a l’independentisme, però per sobre de tot, a “la gent unida i organitzada, i amb consciència política  A més, ha afegit un to humorístic al discurs: “Jo no sabia que la banca també tenia patronal!”.

"Aquesta penya ha aconseguit sotmetre més amb l’euro que amb els tancs nazis"

El referent de la CUP en l’àmbit econòmic, Josep Maria Busqueta, ha estat molt contundent a l’hora de criticar la troika i la Unió Europea: “Des d’aquest racó de la Mediterrània, els Països Catalans serem la tomba de la troica!. El número 3 de la candidatura alternativa ha afegit que “volem Europa, però volem l’Europa dels ciutadans i ciutadanes, lluitadors i lluitadores, la que estén la mà a l’altra riba del Mediterrani”. Busqueta, amb un to irat, ha exclamat que “Europa s’ha convertit en un malson per la ciutadania” i, tot ensenyant una imatge d’Angela Merkel, ha etzibat: “Aquesta penya ha aconseguit sotmetre més amb l’euro que amb els tancs nazis”

"El 27S serem Esparta dempeus"!

Els diputats de l’última també han intervingut per recordar a l’audiència que “hem enviat a les escombraries al pujolisme i li hem fet la vida impossible, irrespirable, a la corrupció”, en paraules de David Fernández. Quim Arrufat també ha parlat del paper que ha de jugar a partir d’ara la formació: “El 27S serem Esparta dempeus! Avís a navegants, aquestes eleccions no van de governs autonòmics, van de fundar una nova república justa i solidària”.

"No ens fa cap por la independència"

L’esdeveniment també ha comptat amb diversos candidats arreu del territori, com ara Benet Salellas i Marta Ball-llosera, per Girona, i Ramon Usall, cap de llista per Lleida. De fet, Usall, que està treballant per guanyar un escó que pot ballar a les terres de Ponent, ha estat un dels més contundents: “Com ens poden donar lliçons sobre murs i fronteres, quan estan convertint en una fossa comú la mediterrània?”. El número 1 lleidatà també ha recordat que “no ens fa cap por la independència.  La independència portarà als treballadors a la llibertat”.

Més de 400 regidors electes

En l’arc iris d’intervencions, on han destacat també les proclames feministes, també han dedicat unes paraules al públic la regidora de Pollença (Mallorca) Marina Llobera, el diputat al Congrés per Amaiur Sabino Cuadra, la regidora d’Igualitat de Sabadell Míriam Ferràndiz i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ha recordat la presència del partit als ajuntaments amb 400 càrrecs electes abans de donar pas a l’escenari a un centenar d’ells.

El castell de cartes caigut

Abans de les intervencions, una actuació musical i teatral amb coreografia ha escenificat el derrocament del sistema quan un grup de persones ha empenyat una bola penjada del sostre que ha desmuntat un castell de cartes que portaven, cada una d’elles, una imatge d’un ‘arxienemic’ diferent de la CUP: Rajoy, el TC, el TTIP, Merkel i les retallades, però també Felip Puig i Boi Ruiz.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Des de Mallorca, clar i Català fletxa .....................................
21 de setembre de 2015, 11.49 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/20/287123/els-tres-grans-exits-independentisme-catala.html

Els tres grans èxits de l'independentisme català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
21 de setembre de 2015, 01.29 h

#24
#25


MAS EL MILLOR POLÍTIC DELS ÚLTIMS 10 ANYS i EL QUE ENS PORTARÀ A LA INDEPENDENCIA.

TE MOLTS DINERS, A SUISSA,AANDORRA, LIECHTENSTEIN, MÒNACO, VATICANO, SAN MARINO,

NORUEGA, TAIWAN, SUÈCIA, CUBA,COREA DEL NORD...............................................................ILLES

CAIMAN. A ON N'HI HA, N'HI HA i LA PASTA ES DELS CATALANS i ELS CASTELLADRES FA SEGLES

QUE ENS LA ROBEN, NOSALTRES ENS QUEDAREM TOTS ELS DINERS, SON NOSTRES.


A ROBAR A MADRIT PUTOS CASTELLADRES



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
21 de setembre de 2015, 01.05 h

En los últimos años, Artur KARL MaSs ha gastado unos 90 millones de euros DE TODOS LOS CATALANES (DE LA PASTA QUE NO SE VA A MADRITTT) en acción exterior. Ya sea para embajadas, viajes, delegaciones varias, subvenciones a entidades afines en el extranjero, etc; la política exterior de Artur Mas ha sido un auténtico fiasco. Un auténtico fiasco para el independentismo, que no para todos los vividores , beneficiados Y SUBVENCIONADOS de esta acción exterior.

En los últimos días se han suc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
21 de setembre de 2015, 00.58 h

Liechtenstein informa de que Artur Mas EL DEL JUNTS PEL SI = JUNTS PEL 3% estaría ligado a ‘negocios ilegales’ de los MAFIOSOS INDEPENDENTISTAS Pujol: ARTUR KARL MaSs deberá correr hacia la independencia más rápido que la justicia

El Principado de Liechtenstein ha enviado una nota a las autoridades españolas en la que apunta la posible implicación de Artur Mas en las actividades ilegales del clan de los Pujol. La nota remitida por la Unidad de Inteligencia Financiera del Principado f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de setembre de 2015, 00.54 h

#21 http://dbalears.cat/opinio/2015/09/20/287123/els-tres-grans-exits-independentisme-catala.html

Els tres grans èxits de l'independentisme català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
21 de setembre de 2015, 00.47 h

Un precedente: Montreal perdió sus bancos en beneficio de Toronto tras el primer referéndum soberanista.

The Financial Times recordó el pasado año, justo antes de la consulta en Escocia, que el dinero no se olvida de los potenciales problemas, y que en Canadá la ciudad de Montreal, en la provincia de Quebec, dejó de ser la plaza financiera DEL CANADA en beneficio de LA ANGLOFILA Toronto, la capital de Ontario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 de setembre de 2015, 00.47 h

L'eurodiputat letó i exministre d'Exteriors del seu país, Artis Pabriks, ha afirmat avui que si guanya l'independentisme a Catalunya i esdevé un estat sobirà no ha de ser expulsada de la Unió Europea.

"No veig cap mena de regulació en la UE que digui que l'exclourien automàticament. Algú té més informació?", ha indicat ironicament Pabriks.

Estelades al balcó, fins a l'alliberació ((*(( El món ens observa. Aquest 27S omplim les urnes de vots per la independència i guanyem!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 de setembre de 2015, 00.41 h

Sospechosamente las CUP y Junts pel Sí, se respetan los espacios electorarles, no se tapan los carteles electorales (primera vez en la historia) y comparten la misma agencia de publicidad que ha utilizado estilos muy semejantes para las dos campañas: en tipografía y colores. En política hay pocas casualidades.

SEGURO QUE LAS CUP NO APOYARAN A MASS DESPUES DE LAS ELECCIONES AUTONOMICAS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de setembre de 2015, 00.36 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/20/287123/els-tres-grans-exits-independentisme-catala.html

Els tres grans èxits de l'independentisme català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
21 de setembre de 2015, 00.27 h

Los economistas del Règim como el pobre Oriol Amat o el segoviano nacionalizado estadounidense Sala-i-Martín se niegan a debatir con los Garicano o Lacalle antes del 27 “ese”.

Els de la CUP viuen al segle XX i defensen sortir de la UE i l´OTAN i entrar al Club dels Fracassats amb Argentina, Venezuela, Cuba, Iran o Corea del Nord. Todos ellos tienen sus bolsillos y su futuro asegurado. El Pepet i la Maria, no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.