directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP alça el puny roig de la revolta popular a un Auditori ple a vessar

“Som les nétes de les bruixes que no van poder cremar!” clama Anna Gabriel enmig de crits d’empoderament popular

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Crònica d'ambient. Malgrat la llargada de l’acte (més de dues hores), el públic volia més i més. “El poble va enviar tres persones a fer de cavall de Troia de les classes populars”, ha dit Quim Arrufat a la seva intervenció. Com si fos la batalla de les Termòpiles, la CUP s’ha presentat com el dic de contenció a l’establishment, i el públic ha acompanyat en tot moment amb crides a la “unitat popular” i a “l’anitcapitalisme”.










Comparteix
   


Etiquetes

FOTOGALERIA de l'acte central de la CUP a l'Auditori
Fotos @marcpuigperez

Un acte llarg, però demolidor

L’acte ha posat els pèls de punta al públic a mesura que s’anaven succeint les intervencions. Josep Maria Busqueta ha estat el primer a fer aixecar un Auditori que estava ple a vessar. “Aquesta penya, han aconseguit sotmetre més amb l’euro com amb els tancs nazis!”. L’aforament de 2.200 places ha quedat petit amb la gent que s’ha quedat a fora i no ha pogut entrar. La diputada Isabel Vallet ha fet una referència en la seva intervenció. El públic cridava tant que al tancar els ulls semblava estar enmig d'un camp de futbol ple de gent animant l'equip.

Les intervencions han estat múltiples, perquè la CUP ha volgut mostrar la força del municipalisme, que és la base del poder del país, i la base de la seva essència, com a formació. Hi ha intervingut alcaldables i regidors que de les quatre capitals de demarcació, i fins i tot l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que s’ha acompanyat de Marina Llobera, regidora a Pollença. Entremig, una actuació escènica impecable ha derrocat un castell de cartes enorme que contenia les cares de l’oligarquia i les elits que dominen el món.

‘Anaven lents, perquè anaven lluny’

L’spot promocional de la candidatura ha aixecat dempeus el públic. A mesura que anaven apareixent els diputats que el 27 de setembre passaran el relleu al nou equip, David Fernández, Quim Arrufat, i Isabel Vallet, han estat ovacionats de forma eixordadora, i a més d’un li ha caigut la llàgrima. La ironia del vídeo ha fet que el públic xiulés l’aparició del pressumpte conductor del vehicle que pretén ajudar la furgoneta de la CUP, que ha punxat. La referència a CDC ha esvalotat el galliner, que després ha esclatat amb més aplaudiments l’aparició de la resta de membres de la candidatura, com ara Antonio Baños, Anna Gabriel, Gabriela Serra o el mateix Busqueta.

Usall, referencia els que ens han precedit “i han donat la vida”

El cap de llista de la CUP per Lleida, Ramon Usall, ha recordat personalitats de la demarcació lleidatana, i ha afirmat que “Des del salvatge oest, serem presents a la proclamació de la república catalana”. No se n’ha estat de llençar un missatge a Dolores de Cospedal: “Sra Cospedal, som independentistes sense fronteres. Som internacionalistes”. En el seu discurs ha fet referència a Salvador Seguí, Maria Mercè Marçal, Macià, Companys, Manuel de Pedrolo (la seva filla ocupa un lloc a la candidatura per Lleida), i finalment ha llegit uns versos del poeta Màrius Torres.

Sabino Cuadra, aixeca l’auditori

L’Auditori ha esclatat amb el discurs enèrgic de Sabino Cuadra, el diputat al Congreso d’Amaiur/Sortu, ha trencat unes fulles de la Constitució aquesta setmana a la cambra baixa espanyola. “Qué pintamos aquí, qué pintamos en este estado? Por què no nos vamos ya? El derecho a decidir es un derecho de los pueblos, no de los estados!”. La CUP mai ha oblidat els que consideren els germans bascos, com tampoc les al·lusions als Països Catalans. “Nos quieren cautivos y arrodillados. Si en 500 años no lo consiguieron  ni austrias, ni borbones, ni repubicas lerrouxistes, tampoco lo van a aconseguir ahora!”. Sabino Cuadra, que s’ha posat el públic a la butxaca, ha desitjat molta sort a la CUP i els ha advertit que el País Basc s’aprofitarà de l’autopista de llibertat que obrirà Catalunya a partir de la nit del 27S per agafar el fil de la revolta.

Intervenen els tres diputats: Fernández, Vallet, Arrufat

Els que fins ara han ocupat “la bancada de la dignitat” tal i com ha advertit Quim Arrufat, han estat aclamats pel públic a mesura que parlaven. Cada frase, cada sentència, cada cita era motiu d’aplaudiment. El públic s’ha mostrat orgullós dels seus diputats i de la feina digna que han fet.

David Fernández ha estat molt clar i contundent: “Des de matrix hem vist com es fa el capitalisme d’amiguets a casa nostra. Ha explicat el que han vist al Parlament. Malgrat tot, seguim sent unitat popular. La CUP és la humilitat, la generositat. Hem enviat a les escombraries al pujolisme. Mai més un país sense nosaltres, mai més. Li hem fet la vida impossible, irrespirable, a la corrupció.”

Isabel Vallet ha entrat al cos a cos amb la cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, pel tema de les privatitzacions dels consorcis sanitaris. “A la Sara Vilà li recordarem que només ha estat un partit el que ha estat en contra de tots els consorcis: la CUP”. La cupaire li ha recordat que ICV (que va amb Podemos) va ser la que va iniciar les privatitzacions dels consorcis sanitaris en època del tripartit. Sara Vilà, atenta, li ha respost des de twitter preguntant-li si votarien la investidura de Mas, l’únic flanc per on poden intentar atacar la formació que durant aquesta legislatura ha demostrat que sí que hi havia una esquerra digna i de debò.

Quim Arrufat ha estat molt punyent: “Vam anar al parlament a desafiar el règim, no és cert que no hi ha alternatives. I tant que n’hi ha, som tots nosaltres!”. Arrufat ha recordat que “podran impugnar lleis, però no ens podran impugnar a nosaltres. A nosaltres no ens impugna ningú”. El diputat poliglota de la CUP ha recordat que el seu partit va vetllar en tot moment perquè les negociacions del 9N no es convertissin en un mercadeig entre partits, i les urnes arribessin al poble. I ha llençat una advertència final: “Avís a navegants, aquestes eleccions no van de governs autonòmics, van de fundar una nova república justa i solidaria”.

“Som les nétes de les bruixes que no van poder cremar”

Anna Gabriel i Antonio Baños han fet les intervencions finals, tot intercanviant-se el torn de paraula. Amb el públic ja entregat, la número dos de Barcelona ha pronunciat el que segurament ha estat una de les frases del míting: “Som les nétes de les bruixes que no van poder cremar”. Gabriel havia començat la frase dient que “Hem vingut a desafiar el règim, nosaltres som els del No pasarán.”. La més que probable futura diputada ha començat a esdevenir popular arran de la seva intervenció al debat de dijous al vespre a 8TV, d’on va sortir-ne pràcticament guanyadora, per la consistència en les paraules.

Baños ha clos el míting amb la preocupació per construir un país net i just, i ha explicat com es va fer la Constitució de 1978, “a una sala, dotze tios fumant puros, i a la del costat, els militars”. Baños no ha estalviat crítiques als del discurs de la por: “tenen por, no només de l’independentisme. Tenen por d’una cosa molt més potent: la unitat popular. Tenen por de la gent unida i organitzada, i amb consciència política”. La banca i les referències velades i directes al Cas Pujol han fet vibrar un públic que anava interrompent amb el càntic “a, anti, anticapitalistes!”

La banca ha rebut el pal més gros: “Jo no sabia que la banca també tenia una patronal! Aquestes dues entitats (les dues patronals bancàries) diuen que ojo amb el que votem que potser marxen”.
Al final de l’acte, els diputats i molts candidats han desplegat una pancarta al llarg de l’escenari sota el lema “Poder Popular. Països Catalans, socialisme i feminisme”. La gent seguia cridant:

“Lluitar, crear, poder popular!”
“visca la lluita de la classe obrera”
“A, Anti, Anticapitalistes!”





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
BEJOTA fletxa bcn
21 de setembre de 2015, 18.43 h

E. MUNICIPALS FA TRES MESOS.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160

VOTANTS: 3.049.806

Separatistes: 1.398.099

Separatistes: 18'46%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
21 de setembre de 2015, 11.52 h

CUP: ENDAVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Des de Mallorca, clar i Català fletxa .....................................
21 de setembre de 2015, 11.48 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/20/287123/els-tres-grans-exits-independentisme-catala.html

Els tres grans èxits de l'independentisme català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Des de Mallorca, clar i Català fletxa ......................
21 de setembre de 2015, 11.46 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/20/287123/els-tres-grans-exits-independentisme-catala.html

Els tres grans èxits de l'independentisme català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
LA MICAELA ROMUALDA fletxa amb els seus pets el cul s'escalda
21 de setembre de 2015, 11.25 h


#1
#4
#7
#10
#12
#14
#16
#17 MICAELA, MICAELA, TU VERBORREA NO CUELA

AHY MICAELA ROMUALDA QUE SE TE CAE LA FALDA Y QUE YEBAS EN LA HESPALDA UNA AFOTO DE LA GIRALDA ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
21 de setembre de 2015, 09.42 h

#32 Doncs jo aposto per la moneda propia, o sigui, LA PESSETA, i així els espanyols rabiarien.
Marxar de la UE, i convertir-se en un paradis econòmic, lluny dels funcionarials UE de la golferia, em dona una GRAN ALEGRIA.
MERKEL, als catalans, tu i la teva colla de NAZIONAL.FEIXISTES DE LA UE, no ens imposaras la DICTADURA DELS FEIXISTES ALEMANYS DE SEMPRE.
Per quan una manifestació davant el CONSULADA DE ALEMANIA-SS? Tanquem el consulat de la MERKEL- HEIL!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
21 de setembre de 2015, 03.13 h

............continua

Aun sin entrar en la UE, Catalunya podría tener el euro como moneda oficial.

Por otra parte, un eventual escenario de confrontación vendría definido por el rechazo por parte del Estado español a reconocer el nuevo Estado y, por consiguiente, el bloqueo indefinido de su admisión en la UE (que requiere la unanimidad de los Estados miembros). Pero en la medida en que se preservaran los tres pilares mencionados más arriba (libre circulación de mercancías, trabajadores... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
21 de setembre de 2015, 03.11 h

El catalán Jordi Galí, asesor de la reserva Federal estadounidense, refuta las mentiras del estado español sobre la Catalunya independiente.

Jordi Galí es un eminencia mundial como investigador de la nueva síntesis keynesiana. Obtuvo su doctorado en la Universidad de Massachussets y ha trabajado como docente en las universidades de Columbia, Nueva York y Barcelona.

Además, es asesor del Banco Central Europeo y de la Reserva Federal estadounidense.

Un fabuloso artículo que abre nuevas ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
21 de setembre de 2015, 02.47 h

Fases de Gandhi

1) IGNOREN

2) RIUEN

3) ATAQUEN (acabant)

4) GUANYES

Us enrecordeu quan ignoraven? I el molt que reien? Desprès es tornàren histèrics i atacàren amb mentides, insults, desinversions, querelles i tribunals.

No han pugut. Simplement han posat en evidència la seve intolerància, injustícia i falta de llibertat. Ara arriba l'hora. Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
21 de setembre de 2015, 02.35 h

EL GRAN DICTAMEN

LA LLEI DE TOTS

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.