directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Escòcia denuncia a Europa el joc brut de govern espanyol

L’SNP demana al govern espanyol que permeti un referèndum d’autodeterminació a Catalunya i titlla els intents de Madrid de bloquejar el vot dels catalans d'antidemocrates i antieuropeus

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 46 vots )
carregant Carregant

La sintonia entre els viatges paral·lels de les nacions catalana i escocesa ha estat a l’ordre del dia els darrers anys. Però mentre els catalans internacionalitzem i agermanem el nostre procés, els escocesos sempre han preferit mantenir-se al marge, fins ara. En una intervenció sense precedents, l’SNP s’ha mullat per els catalans i ha valorat les ofensives del Govern com a antidemocràtiques, i fins i tot els Tories escocesos (la dreta conservadora i unionista) s’ha mostrat incòmode amb l’actitud del Govern espanyol, i en especial amb les darreres declaracions del ministre Pedro Morenés.
 
© Herald Scotland

Comparteix
   


Etiquetes
L’SNP trenca el silènci sobre la qüestió catalana
 
Aquest dilluns el diari escocès Herald Scotland publica un fet sense precedents, i és que l’Scottish National Party, partit independentista i majoritari a Escòcia, s’hagi pronunciat sobre els afers constitucionals espanyols, evidentment sobre el cas de Catalunya.
 
Fins ara el partit de Salmond i de Sturgeon havia procurat passar de puntetes sobre la qüestió catalana, segurament per evitar-se l’antipatia  d’Espanya a la UE –una estratègia que, per cert, no va servir per res perquè Rajoy no va dubtar a sortir a dir que vetaria a Escòcia a la UE, i és que el tiqui-taca i el fair play al que estan acostumats els britànics no sintonitza a la mateixa freqüència que els líders polítics espanyols.
 
El joc brut del govern espanyol assenyalat amb el dit des d’Europa per Escòcia.
 
El partit independentista escocès ha volgut advertir a Madrid, que els intents de bloquejar el vot dels catalanans són “antidemocràtics, antieuropeus i potencialment explosius”. Ho ha dit  Alyn Smith, principal portaveu de l’SNP a Europa, que ha afegit “Catalunya és una nació, i té dret a decidir. Això està totalment clar”
 
Fins i tot els unionistes escocesos, contra l’Estat espanyol

 
En aquest sentit el Herald recull les declaracions de l’eurodiputat conservador Ian Duncan en què deia “Qualsevol amenaça, encara que sigui subtil, que impliqui una reacció militar contra els ciutadans que exerceixen el seu dret democràtic, ha de combatre’s  en el termes més enèrgics possibles.” En aquest sentit, fins i tot els conservadors i liberals escocesos consideren que la posició del govern espanyol hauria de ser  la d’optar per una solució semblant a l’Acord d’Edimburg, pel qual els governs britànic i escocès van pactar la celebració i els termes del referèndum del passat 18 de setembre de 2014.
 
Una esquerra verda molt més decidida i concreta

 
Els verds escocesos, a diferència dels seus homòlegs catalans, tenen molt clar que Catalunya no només té dret a decidir, sinó que vol ser independent. En aquesta direcció, el diari escocès publica les declaracions del seu portaveu a Europa Ross Greer: “David Cameron, Mariano Rajoy i Angela Merkel saben que la Unió Europea no es pot permetre perdre Catalunya compromesa amb el projecte europeu, igual que no es podria permetre perdre Escòcia”.
 
 
Escòcia es prepara per una Catalunya independent
 
Totes aquestes declaracions arriben en el moment en què el Herald es fa ressò de la clara majoria (absoluta) independentista, a una setmana d’unes eleccions que, assenyala, són conseqüència de la impossibilitat dels catalans de votar en un referèndum la seva voluntat.
 
 
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
23 de setembre de 2015, 14.32 h

Només podrem ser lliures si la gent ho decideix així.
Espero que surti un resultat positiu pel poble català que serà aquell que el lliberi de l'estat espanyol.
Jo no em sento espanyol i per això no ho sòc, només seré el que jo em senti i no permetre mai que em diguin o m'obliguin a ser el que no sento.
Per això, i per moltes més raons, i perquè callin d'una punyetera vegada necessitem una victòria contundent. Pel nostre present i pel nostre futur!!!

Visca Catalunya Lliure i Inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
23 de setembre de 2015, 13.24 h




#5 Quiero rendir homenaje a todos los que se esfuerzan por cambiar las cosas y mejorar las condiciones de los Pueblos, este mensaje es para gente como Synera, Apañamelapela, y otros muchos que estáis haciendo una gran labor de concienciación frente a la vergüenza que oprime desde los gobiernos que han habido en madrid , a los que únicamente buscan la libertad y no estar oprimidos por el estado central.

Os admiro y os muestro mi mayor aprecio.

Adelante chicos, no os dobleguéis nunca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
23 de setembre de 2015, 13.18 h




Visca Catalunya lliure !!! No os rindáis, seguid la lucha por la libertad, el 27- S Catalunya tiene la oportunidad histórica de conseguir su liberación del yugo, no la desaprovechéis, catalanes !!!

Viva la libertad !!!

INDEPENDENCIA !!!


VISCA LA TERRA LLIURE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Pep fletxa EL VENDRELL
22 de setembre de 2015, 19.25 h

Thank Scotland thank the Catalans will know we have always been very different from the Spanish for this we divorce good or bad VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
22 de setembre de 2015, 19.19 h

#30
#33 Vols dir que has entès res, del comentari #21? L'has llegit tot? O és que et fan ràbia els que defensen Catalunya, Núria?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Neil H fletxa Edinburgh
22 de setembre de 2015, 19.09 h

Wishing the people of Catalunya our support. The Scottish National Party is watching you and cheering for you. Let nothing and nobody deter you.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Nuria fletxa Martorell
22 de setembre de 2015, 18.53 h

Perdoneu... El meu anterior comentari anava dirigit a un energumen que signava com a "pandilla morcillera ".
Sembla que la meva entrada era en contra del David i el Francesc i no és així. Ho sento nois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Francesc fletxa Calders
22 de setembre de 2015, 17.54 h

#20 Esteu tan mal acostumats que quan algú us porta la contrària no enteneu res: Sempre que hi ha unes eleccions, els uns guanyen i els altres perden. A tots els hi agradaria guanyar però no tothom guanya. En democràcia la discussió s'acaba quan un ha guanyat i tothom ho respecta. Això no vol dir que tothom estigui d'acord amb el qui ha guanyat, però si hi ha democràcia, hi ha respecte.Nosaltres no volem imposar res als altres, volem que se sàpiga què diu la majoria. Tu acceptaràs el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
David fletxa Terrassa
22 de setembre de 2015, 17.25 h

#20 No queremos 'imponer nuestras ideas al resto'. Lo que queremos es votar y actuar según quiera la mayoría. Se le llama democracia a eso. Ya sé que es un concepto dificil de entender para tí.
A nosotros nos amparan las leyes internacionales y la Carta de la Naciones Unidas, que están por encima de las leyes franquistas del estado español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
nuria fletxa Martorell
22 de setembre de 2015, 15.53 h

#21 ...cuando insultas, es que no tienes más argumentos para defender tu postura no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.