directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla reitera que l'autodeterminació és una 'falsa drecera'

Reconeix que les eleccions de la tardor 'no seran fàcils' pel PSC

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'aprovació a tràmit de la IP pel referèndum nacional ha tornat a posar l'independentisme a la primera línia dels temes i retrets de la classe política. Aquest diumenge, en un míting a Mataró, el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha acusat CiU d'actuar amb 'ambigüitat' durant l'aprovació de la iniciativa popular, i ha contraposat la doble postura convergent al projecte del PSC, que segons Montilla 'no planteja falses dreceres ni sorpreses ni passes enrere'. Durant la seva intervenció, José Montilla ha hagut de reconèixer que les properes eleccions 'no són fàcils' per als socialistes catalans: 'Hi anem en un context de dificultat, de crisi, de falta de confiança d'una part de la ciutadania en nosaltres i en el nostre projecte'.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
En un míting davant d'un miler de persones, el primer secretari dels socialistes ha reconegut que les properes eleccions 'no són fàcils' pel PSC, però ha emplaçat els assistents a abordar els comicis 'amb moral i amb convicció, amb confiança en nosaltres mateixos i en el que defensem', ja que 'sinó difícilment aconseguirem la credibilitat i la confiança per part de la ciutadania'.

'Demano confiança i moral en nosaltres mateixos, en les nostres idees, en el nostre projecte', ha dit, 'i confiança també en els ciutadans de Catalunya'.

Montilla ho ha dit després de mirar de fer pedagogia sobre les mesures anticrisi que ha hagut de prendre el seu govern, i també l'executiu espanyol amb mesures que 'no són fàcils d'explicar, ni agradables ni desitjables' per fer front a la situació de crisi. Entre aquestes hi ha la congelació de pensions o la retallada de sous de funcionaris. Però Montilla ha garantit que es tracta d'unes reformes 'per consolidar el que tenim' i que s'han demanat 'sacrificis' a 'qui es podia demanar'.

Crítiques contra Duran i Lleida

El primer secretari del PSC també ha acusat CiU de criticar la reforma laboral plantejada pel govern espanyol perquè 'no està feta a mida' de la patronal CEOE. Després que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi qualificat de 'bunyol' la reforma, Montilla ha dit que les seves 'objeccions' deuen passar perquè la mateixa CEOE diu que 'no és una reforma per abaratir l'acomiadament'.

CiU intenta fer 'vies d'aigua'

D'altra banda, Montilla ha tornat a carregar contra el president de CiU, Artur Mas, a qui ha acusat d'actuar amb 'tacticisme' i amb 'mirada curta'. De fet, creu que a CiU 'li preocupa més els 20.000 catalans que pagaran una mica més que els 7,5 milions que se'n beneficiaran'. De fet, ha recordat que 'ni la dreta europea pot' apujar impostos en aquest moment i que quan l'oposició assegura que ho farà 'sabem que és mentida'.

Montilla ha aprofitat el símil mariner que va utilitzar dissabte Artur Mas a Tàrrega –tot afirmant que carregant contra aquells que porten en 'timó'- per garantir la 'solidesa' del vaixell que és Catalunya i que 'el problema no és la tripulació encarregada de portar el vaixell en la bona direcció', sinó 'una petita part dels que hi van, que es dediquen a posar pals a les rodes i a fer vies d'aigua per veure si el país fa aigua'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Eva fletxa Lleida
14 de juny de 2010, 21.55 h

Esquerra serà tot el que vulgueu, però ara com ara és l'únic partit independentista amb representació parlamentària, i és des d'aquí, des de la legitimitat que s'aconsegueix el respecte (l'internacional també). Amb Esquerra al govern s'han fet coses malament, com tothom, però s'ha fet més per Catalunya que en 23 anys de Convergència (per exemple la llei del cinema, la de consultes, etc.) I també us vull recordar que és l'únic partit que te una Carta Financera: la seva font de fina... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
14 de juny de 2010, 21.45 h

Tothom sap que l'únic govern que pot avançar en temes de sobirania és un govern nacionalista. Sembla que ERC começa a fer algun gest en aquest sentit, però no n'hi ha prou; cal que convenci la franja de vot que va confiar el 2003 i el 2006 que està disposada a construir ponts de diàleg, a deixar d'atacar CiU i a no exigir el que mai ha exigit al PSC o el seu discurs no serà creïble i Catalunya estarà perduda en mans d'una CiU sense cap condicionant per governar en solitari i gestionar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
14 de juny de 2010, 21.16 h

Montilla, per què has vingut a fer mal a Catalunya? Per què no te'n tornes a Còrdoba, malxinat dels collons? Això podria haver estat casa teva si haguéssis volgut, però mai ho serà. Volem un president catalanista, sigui català o no. FORA DE LA GENERALITAT, ESPANYOL


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
albert fletxa Avià
14 de juny de 2010, 20.13 h

doncs jo reitero que Montilla per no ser, no és ni un fals catalanista ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Georgina fletxa Barcelona
14 de juny de 2010, 16.56 h

ERC no ha d'entregar el poder a ningú, simplement no pot formar govern amb partits directament españols amb la seu principal a Madrid, es que més fàcil d'entendre impossible


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
14 de juny de 2010, 16.22 h

Tens raó, Georgina, ERC hauria d´entregar el poder a CiU, que quan tenia majoria absoluta declarava la independència cada dia. Son super super super indepes. Fins i tot el Duran. El que passa és que son gent modesta i els hi fa vergonya dir-ho en public.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
LA SOCIOVERGÈNCIAPEPERA fletxa EN CONTRA DE LA INDEPENDÈNCIA
14 de juny de 2010, 15.59 h

En montilla diu el mateix que en mas i en duran, i la camacho. Per tant, cap novetat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Georgina fletxa Barcelona
14 de juny de 2010, 15.32 h

ERC fa fàstig defensant aquest home, es anti nacionalisme 200%


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de juny de 2010, 15.23 h

tranquil Montilla... no pateixis que aquí sempre tens a la gent d'Esquerra per salvar-te el cul...


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
14 de juny de 2010, 14.49 h

Si anar a favor de la llibertat i voler ser el quart estat d'Europa es la "falsa drecera", ni ha per a llogar-hi cadires!



Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.