directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Empresaris algueresos etiquetaran en català per obrir-se mercat a Catalunya

'Esperem que ja aquest any puguem començar a exportar-hi', assegura el president de Cofindustria Nord Sardenya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Empresaris del sector del vi, el formatge i l'oli de l'Alguer, ciutat de parla catalana del nord de Sardenya, estan preparant l'etiquetatge dels seus productes en català per poder obrir mercat a Catalunya. 'Van ser empresaris catalans els que ens van proposar etiquetar els nostres productes en català, a l'Alguer no hi havíem pensat!', ha explicat el president de l'associació empresarial Cofindustria Nord Sardenya, Stefano Lubrano, que engloba 500 empreses de 27 sectors diferents, que donen feina a 15.000 treballadors. En una entrevista a l'ACN, Lubrano ha destacat que ja tenen tot el que cal per etiquetar els productes en català però que estan a l'espera de les autoritzacions per dur-ho a terme.
alguer
Comparteix
   


Etiquetes
'Esperem que ja aquest any puguem començar a exportar els productes a Catalunya', confia. Es tracta d'etiquetar en català el formatge Pinna, l'oli San Giuliano i el vi Sella & Mosca, productes tots tres artesanals típics de Sardenya que podrien tenir un mercat potencial a Catalunya. El novembre passat, una delegació d'empresaris catalans van visitar l'Alguer per potenciar les relacions entre ambdós territoris. A través de la delegació de la Generalitat a l'Alguer, Cofindustria Nord Sardenya va intercanviar experiències amb l'empresariat català i d'aquella reunió va sorgir la idea d'etiquetar alguns productes en català per tal de seduir el consumidor de Catalunya.

La idea és emular el que va passar amb el licor de Mirto, producte tradicional de Sardenya. 'Després de 10 anys d'activitat turística a Sardenya, els visitants de l'illa es van adonar que el producte era bo i el volien comprar també als seus països', argumenta Lubrano. 'Ara el Mirto es pot trobar a tota Europa', afegeix.

El pas següent: 'Trobar distribuïdors interessats en els nostres productes', afirma Lubrano, i en aquesta línia estan treballant amb la Generalitat, per tal d'organitzar una altra trobada empresarial entre els empresaris algueresos i empreses distribuïdores a Catalunya. 'És difícil trobar un canal de distribució adequat per aquests productes', destaca Lubrano, ja que la idea de Cofindustria és comercialitzar els seus productes en canals de distribució de qualitat, 'i no només en supermercats i hipermercats'.

L'alguerès com a reclam turístic

De la visita dels empresaris catalans també va sorgir una altra col·laboració lligada al món de la cosmètica. Es tracta de quatre joves algueresos que han trobat una fórmula derivada del suro amb la qual han elaborat una línia de cosmètics. 'Una empresa catalana està interessada en comercialitzar i fer altres línies de recerca a partir de la fórmula descobert pels joves algueresos', ha explicat Lubrano. A través de la secció d'acompanyament de start-up, Cofindustria Nord Sardenya està assessorant els emprenedors algueresos per tal que no perdin la seva patent, però que al mateix temps puguin trobar una empresa que els ajudi a desenvolupar a gran escala la seva línia de productes.

D'altra banda, Lubrano ha destacat l'èxit de l'Alguer com a ciutat turística i ha atribuït la 'crescuda exponencial' dels turistes catalans a què 'naturalment aquí es parla l'alguerès'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Nita fletxa Vilafranca
21 de juny de 2010, 14.49 h

#2 així va el país! ves què hi farem si hi ha gent que pensa així!
endavant CATALÀ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de juny de 2010, 23.55 h

otra panda que quiere subvenciones de la generalidad , macho aqui viene unos del congo y dicen que parla catalan , y erc se corre de gusto y les da un par de millones de euros de los contribuyentes,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
14 de juny de 2010, 06.47 h

Es difícil a fer res en català a Catalunya perquè catalans prefereixen castellà i diners de PP que no pas comprar productes propis ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.