directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Com pagaran el deute de més de 30 milions als bancs ICV i UDC?

Els ecosocialistes només tindran 4 diputats amb carnet al Parlament, mentre que Unió és extraparlamentària

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Iniciativa ja ha anunciat que avança l’assemblea del partit al febrer de l’any vinent per intentar redreçar l’estratègia política del partit després dels mals resultats del 27-S. Ara bé, ningú ha explicat encara com tenen pensat redreçar els comptes de la formació. Segons l’informe del Tribunal de Cuentas més actualitzat, corresponent al 2013 i publicat aquest estiu, els ecosocialistes deuen 13 milions d’euros (12,5 als bancs). La situació d’Unió encara és més alarmant, ja que deu uns 20 milions i no tindrà cap subvenció del Parlament perquè no ha aconseguit representació. 




Comparteix
   


Etiquetes

ICV, només 4 diputats al nou Parlament

Són 30 milions que els bancs esperen de dues formacions que cada vegada tenen menys fonts d’ingressos. Unió només tindrà accés a subvencions per càrrecs municipals, que no van arribar al milió d’euros el 2013 en la seva part proporcional dins de CiU. Mentrestant, ICV, a banda de les ajudes pels regidors aconseguits el maig passat, tindrà només subvencions pels 3 diputats amb carnet que tindrà al Parlament dins de Catalunya Sí que es Pot. I encara li han de donar les gràcies a Pablo Iglesias per accedir a presentar-se amb Podemos, perquè altrament podrien haver quedat fora del Parlament, segons ha reconegut aquesta setmana el propi líder del partit lila.

En què s'han gastat tants diners? 

Tot apunta a que Joan Herrera i Dolors Camats deixaran els càrrecs en uns mesos, i si Duran i Lleida no aconsegueix representació per Unió a les eleccions al Congrés dels Diputats, potser no li quedarà alternativa també de desaparèixer de la política. Però qui pagarà el deute? Qui té responsabilitats en la gestió que ha portat els dos partits a deure 30 milions en total? En què s’han gastat tants diners? Quina credibilitat tenen dues formacions que aspiren a gestionar els comptes públics quan tenen uns deutes amb entitats de crèdit tan difícils d’eixugar?  

UDC, amb els comptes desequilibrats

En concret, Unió Democràtica deu 17,1 milions d’euros als bancs a data de 2013, més 300.000 euros més en finançament procedent de tercers. A això se li ha de sumar la part proporcional del deute de CiU, de 9 milions, que podria voltar el 25%-30% tenint en compte el pes històric del partit en càrrecs. Així, la formació de Duran té uns 20 milions d’euros pendents. En canvi, el 2013 va tenir ingressos de 2,2 milions més una quantitat similar en la part proporcional de la federació convergent. En qualsevol cas, és un desequilibri ben notori que serà més gran pel descens en quotes de militants i la nul·la representació al Parlament.

ICV, números diícils en el moment més baix

Pel que fa a Iniciativa, la quantitat pendent amb els bancs és de 12,6 milions, i el deute amb tercers és de 400.000 euros, així que els ecosocialistes a data de 2013 deuen uns 13 milions d’euros. Els ingressos es van moure el 2013 en els 4 milions, així que afronten uns números també més que difícils en el moment més baix de la formació. A tot això, el PSC tampoc es queda curt i segons el Tribunal de Comptes deu 13,5 milions, tot i que en el mateix període en va ingressar 10,5.

CDC i ERC, bons gestors

El mateix informe, que no aporta dades sobre Ciudadanos i la CUP perquè no tenien l’obligació de rendir comptes, també deixa clar que la gestió interna dels partits independentistes és força més responsable. Esquerra només tenia 270.000 euros de deute amb els bancs, la majoria crèdits a curt termini, i els ingressos van depassar els 6,2 milions el 2013. Un eixugament del 86% del deute respecte l’any anterior. CDC té 4,5 milions pendents més la part proporcional de CiU, que seran prop de 6 milions, cosa que sumarà 10 en total, però els ingressos ho cobreixen. Prop de 7,5 milions com a CDC més uns 7 equivalents a la federació convergent fan sumar gairebé 15 milions, 5 milions més que els pendents.

PSOE, el més endeutat de l'Estat

Per últim, és complicat fiscalitzar el PP català perquè és una branca del Partit Popular a nivell espanyol. La formació que lidera Rajoy deu 40 milions, però segons el Tribunal de Comptes va ingressar-ne 76 el 2013. Una situació ben diferent a la del PSOE, que té és el primer partit de l’Estat en deute amb 64 milions a les entitats bancàries, i té uns ingressos també de 64 milions.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
3 d'octubre de 2015, 02.18 h

A Unió vivien a cos de rei. Us ho dic perquè ho se de primera mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
PEP fletxa El Vendrell
2 d'octubre de 2015, 20.01 h

Estoy muy orgulloso de haber dado siempre mi apoyo a ERC estaba seguro que eran los más honrados y estos datos me lo confirman larga vida a Esquerra republicana de Catalunya VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
2 d'octubre de 2015, 18.12 h


#20 És totalment contrari a l'estètica i al sentit comú que un pallús ignorant i fatxa com tu pretengui ensenyar democràcia als catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
2 d'octubre de 2015, 13.58 h

#11 Es totalmente contrario a la democracia y al sentido comun que sean necesarios 2/3 para efectuar CUALQUIER modificacion en el Estatuto de Autonomia, pero que para una hipotetica declaracion de independencia sea posible con un 1/2.

SOLO QUIEREN MINIMIZAR LOS MALOS RESULTADOS , QUE UNA VEZ MAS, CDC OBTENDRA DE SUS VOTANTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
2 d'octubre de 2015, 13.56 h

#18 Queridos NAZIS,

Si hay una cosa CLARA tras el 27_S es que Mad MASS es un cadaver politico, EN NINGUN CASO, repetira presidencia autonomica, Junqueras le devolvera todas las putadas que le ha hecho y se aliara con Podemos,CUP e incluso PSC para hacer un tri o cuatri partido de izquierda, dejaran de lado el pruses que ya habran usado para obtener el poder y Mad MaSS sera crucificado por su propio partido ya que el descenso CONTINUADO de votos a CDC durante su mandato sera HISTORICO.

GRACIA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
2 d'octubre de 2015, 12.39 h





#17 huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! ! . . . Es pot saber on has deixat els teus fàstics i les teves penes, Cagarroneses?



No serà que ja t'has curat, imagino, perquè amb el teu coco desequilibrat, la curació la veig difícil





Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
2 d'octubre de 2015, 12.30 h

GRACIAS MAD MASS.

GRACIAS POR HUNDIR A CDC,
GRACIAS POR NO REPETIR COMO PRESIDENTE
GRACIAS POR DAR UN IMPULSO ENORME A CIUTADANS.
GRACIAS POR FRACTURAR CATALUÑA.
GRACIAS POR RADICALIZAR EL SEPARATISMO DANDO ALAS A LA ERC Y LA CUP
GRACIAS Y

ADIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.

ADIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 d'octubre de 2015, 12.07 h

ICV, NO SE'LS POT PERDONAR TANTA MIOPÍA, ECONÒMICA, COL·LOCATS A L'STATU QUO A TRAVÉS DE CRÈDITS DE LA BANCA. POLÍTICS INÚTILS, AL NO SABER ANALITZAR COM ES POT CREAR ESTRUCTURES NETES I AMB FUTUR. ENQUISTATS IDEOLÒGICAMENT AMB LES CONFIGURACIONS ESPANYOLES FETES A SANG I FOC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2015, 10.17 h

HEM ENDERROCAT L'ESTAT A CAT

NOMÉS QUEDA FORMALITZAR-HO

ENDEVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2015, 10.13 h

EL GRAN DICTAMEN: La llei de tots


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.