directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les Corts Valencianes s’encaminen inexorablement cap al debat sobiranista

L’aplicació de la ‘Clàusula Camps’ inclouria l’assumpció d’una DUI?

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El reclam del pagament del deute històric, i la millora del finançament encaminen el País Valencià cap a la denúncia de l’espoli fiscal després que les Corts hagin votat en bloc elevar la petició a Espanya. Fins i tot el PP s’hi ha apuntat. De fet, en el govern d’Alberto Fabra, el PP valencià ja havia demanat millores notables en el finançament del que ells anomenen la “Comunidad Valenciana”. Aquest és només el preludi del debat que ve a continuació: l’espoli fiscal, i el qüestionament de la sobirania.

Molta gent es pregunta cap on caminarà el País Valencià si Catalunya es proclama independent
Molta gent es pregunta cap on caminarà el País Valencià si Catalunya es proclama independent

Comparteix
   


Etiquetes

El deute històric

Amb la consecució del govern d’esquerres, el País Valencià comença a encarar-se cap al debat de l’espoli fiscal. L’Estat espanyol, malgrat vantar-se de les inversions que ha fet al PV, i ser del mateix color durant diverses legislatures que el que regenta les Corts Valencianes, no ha aconseguit convèncer mai ni tant sols els seus. Les punyalades del govern Fabra reclamant als seus millores en el finançament o el desenvolupament del corredor mediterrani, s’han multiplicat amb l’arribada de Ximo Puig (l’alternativa socialista dins el bipartidisme), amb el suport de Compromís i Podemos.

Què reclama a dia d'avui el País Valencià en matèria fiscal?

El document aprovat per unanimitat a les Corts Valencianes demana explícitament una "reforma immediata" del finançament autonòmic (una reclamació molt present en la tradició política autonomista catalana per tal de "disposar d'uns serveis públics fonamentals en exercici de les competències pròpies". El document fa una referència velada a les balances fiscals que sempre han estat negatives, i reclama un deute històric de 12.433 milions d'€, corresponents al període 2002 al 2013 a través d'un "sistema de compensació".

El procés català vist des de la barrera

Malgrat els paral·lelismes que es puguin fer amb el model català, el patró valencià és un xic diferent. La composició sociopolítica del país és una mica diferent i de moment el procés català es mira des de la distància a l’espera de poder-ne traure alguna experiència avantatjosa de profit. Tant és així que sovint es cau en l’animadversió vers els veïns del nord que es ven des de Madrid des d’alguns sectors d’arrel unionista.

La clàusula Camps i la independència

Un dels punts més importants i controvertits de la reforma estatutària que va impulsar la Generalitat Valenciana sota el comandament de Francisco Camps (PP) el 2006, paral·lelament al debat estatutari català fou la inclusió del que s’anomenà la ‘Clàusula Camps’ mitjançant la qual s’establia que el País Valencià incorporaria qualsevol competència constitucional nova que qualsevol altra comunitat (en referència a Catalunya) aconseguís. Si Catalunya finalment desembarca a Ítaca a través d’una DUI, es plantejarà el govern valencià l’assumpció de totes les competències constitucionals, és a dir, la proclamació d’un nou Estat?
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
11 d'octubre de 2015, 11.21 h

#7 consell: riu mentres puguis, hahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manolón fletxa Hospi
7 d'octubre de 2015, 22.10 h

jajajajajajajajajajajajajaja,a esto si que ya es de hasta de juzgado de guardia, jajajajajajajajajajajajaja. Si, los valencianos van a sucumbir a estas mierdas !!; Ya !!!, jajajajajajajajaja. En el momento que se acabe la crisis y todos vayan bien, PP MAYORÍA ABSOLUTA POR TRES, OTRA VEZ.

Una DIU, jajajajajajajajaja, payasos de mierda !!!!, jajajajajajajaj, me meo de risa, jajajajajaj. No he visto a nadie tan enfermo mental en mi vida y en la historia que este perfil de NAZIonal-catalanista d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 d'octubre de 2015, 20.33 h

La vida té coses molt curioses. Zaplana en munta una RTVV per al seu servei de propaganda i, quan ja no els fa falta la maten. El Poble s'enfurisma. La "clàusula Camps "Ara resulta que ens aproparia a la independència, igual que Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 d'octubre de 2015, 20.25 h

Haurieu de veure el video a youtube titulat "i vostes parlant dels catalans" on surt l'Olga. Els primers cinc minuts son normalets però després.... increible


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
7 d'octubre de 2015, 13.58 h

Amb els sociolistos? Ho tenen clar doncs. Sempre vaig dir que el dia que Catalunya fes camí ella sola, el País Valencià i Les Illes, trucarien a la porta. No dic que no passarà, però sí que trigaran més del que jo creia.
El pancatalanisme d´alguns, s´haurà de reconvertir en l´acceptació cultural, social i econòmica de les tres realitats i conformar una con-federació d´estats o territoris.
Pensem-hi, onze milions llargs d´habitants, una llengua, una economia força sanejada i un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
7 d'octubre de 2015, 10.57 h

#2 A mi em sembla pel que he llegit, que es parla de RECLAM com a veu alçada d'un poble, però també diu que és per això que la RECLAMACIÓ s'ha de fer fer d'una manera immediata per reformar el finançament autonòmic! o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 d'octubre de 2015, 08.11 h


Benvolguts redactors de Directe:

M'heu fet dubtar si jo tenia ben entesa la diferència entre "RECLAM" i "RECLAMACIÓ" , perquè les parles individuals sempre són susceptibles d'errorS , però he consultat el Fabra i he comprovat que, en efecte, reclam és el crit o senyal que es fa per atraure algun tipus d'au, o allò que es fa per a atraure l'atenció del públic, mentre que reclamació és l'acció de reclamar.

Essent així, seria desitjable que corregíssiu la frase "El reclam del pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2015, 05.32 h

EL GRAN DICTAMEN: La llei de tots


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.