directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos dóna de menjar als coloms

Marc Bertomeu, erigint-se en veu de referència de Podemos a Catalunya, dóna permís a Herrera per anar a llistes, sota les condicions que Iglesias cregui oportunes

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Ahir, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, la coordinadora general d'Iniciativa, Dolors Camats, deia que la formació ecosocialista tenia la sort de ser un partit "d'estricta obediència catalana". Les eleccions del 27S han demostrat que ho va ser fins que va quedar engolida per Podemos en el conglomerat que va acabar esdevenir CSQEP.

ICV deixa d'existir
ICV deixa d'existir

Comparteix
   


Etiquetes

“Alpiste para el pájaro”

Marc Bertomeu, esdevingut la veu de referència de Podemos a Catalunya després de la dimissió per la desfeta del 27S i les desavinences amb Iglesias de Gemma Ubasart, declarava ahir que deixaria que dirigents com Joan Herrera tinguessin la possibilitat de formar part de la candidatura d’Iglesias per les eleccions generals... sempre i quan acceptés les condicions i la línia ideològica de Podemos. La formació que ha servit de Cavall de Troia dels porpres a Catalunya ara ha de demanar permís per presentar-se a les eleccions amb ells.

Iniciativa es deixa privatitzar per Podemos

Iniciativa per Catalunya s’ha venut a canvi de tres diputats i un per EUiA. Joan Herrera i Dolors Camats han estat defensant aferrissadament després del procés participatiu del 9N una entesa amb la formació porpra cedint-los els espais electorals i d’altres prebendes que els pertocaven d’acord amb la seva representació al Parlament. El resultat de tot ha estat el que anunciàvem: 4 diputats. Pel camí, l’ecosocialisme català s’ho ha anat venent tot per un plat de llenties. Iniciativa ha trobat que la única sortida per fer front a l’immens deute que té contret amb els bancs (17 milions), una xifra similar a la d’UDC, podia ser aquesta.

Els plans no han acabat de funcionar. Catalunya no ha fet confiança a Podemos, i Pablo Iglesias n’esperava molt perquè, com en els millors temps del PSOE, ells també creuen que autonomies com les d’Andalusia o Catalunya són les que decanten la victòria final a Espanya. En aquest sentit, P’s ho té molt cru car la desfeta el 27S ha estat molt gran. Amb l’impuls de només 11 diputats (de 13 que tenia ICV), les esperances de prendre la Moncloa ara ja són mínimes. Iniciativa, desapareguda en combat, a més, ja no pinta res i Bertomeu s’ha fet seu l’invent de CSQEP.

Podemos privatitza Iniciativa

“Convertir el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot en una eina ciutadana, amb instruments com el Parlament Obert", és la prova més fefaent que Podemos (recordin l’eslògan ‘CSQEP és Podem’) s’ha apropiat definitivament del control de la nova formació, i Lluís Franco Rabell és segurament un dels que pinta menys, com es va demostrar en campanya. El discurs ahir de Marc Bertomeu no era gaire consistent però si que resultava franc en quant a la manera de marcar territori.

Iniciativa ha comès un error imperdonable traçant l’aliança amb la formació espanyola. No només ha deixat de ser un partit d’estricta obediència catalana, com defensava Camats, sinó que, a més, ahir vam sentir com l’exdiputada deia que l’aliança amb Podemos no era l’estratègia ideal del seu partit i insinuava que potser es podien veure temptats de fer un gir en el seu discurs nacional, ja que no veien cap majoria espanyola –hi fos qui hi fos- que afavorís la celebració d’un referèndum d’autodeterminació  Catalunya.

Ubaasart, una titella més de l’engranatge porpra

La marxa precipitada de Gemma Ubasart no s’explica perquè tingués la intenció de tornar després d’una experiència obertament curta al front del partit del seu amic. Els desastrosos resultats del 27S, i la intrusió dels dirigents espanyolistes en una campanya on precisament calia aixecar ni que fos la Senyera, combinats amb les imposicions d’Iglesias, han fet desistir Gemma Ubasart de seguir al front d’una formació que no ha arribat a controlar gairebé mai.

El regnat de l’amiga de Pablo Iglesias només s’ha allargat vora els 8 mesos, temps suficient per veure d’a prop en què s’ha convertit la formació. Ja només al principi del seu mandat, la mateixa formació que dirigia va haver de sortir a apagar el foc que va crear quan va dir que la campanya del 27S s’havia de basar en l’odi a Mas. La línia l’han seguit, però a ella li va costat tot un seguit de crítiques que la formació matisava, i avui ella nega.

Els cercles, una fòrmula endogàmica alternativa que s'oculta amb la superioritat moral

És freqüent la crítica de les formacions alternatives de nova i de vella fornada cap a les classes dirigents del país on denuncien la xarxa de contactes, d'influències i d'altres ínfules per mantenir-se en el poder amb un bon salari a al butxaca. Exemples com les connexions entre dirigents de BComú i Podemos, des de l'Observatori DESC, les empreses que han assessorat règims sudamericans, etcètera, són exemples que les influències per arribar a una bona posició social també s'utilitzen des de les esquerres a priori més alternatives. Per intentar ocultar aquesta veritat, molts dels seus dirigents tiren de la superioritat moral pròpia d'alguns discursos populistes de l'esquerra alternativa.

Iglesias necessita reforços, i Colau podria oferir-se per fer de tàndem

La desfeta del 27 de setembre no ha passat per alt als líders suprems de Podemos. És per això que, tal i com va assenyalar ahir Bertomeu, no es veu amb la mala idea l’hipotètic salt a la política espanyola d’Ada Colau, que a la seva vegada va dir quan dirigia la PAH que no faria el salt a la política. Dos mesos després el feia a través de la marca ‘Guanyem Barcelona’ que acabaria transformant-se en Barcelona en Comú, i després de posar el seu rostre al logo de les paperetes de la formació, va guanyar les eleccions municipals. Colau va defensar aleshores que BComú era una aposta municipalista, i ara sembla que podria ser alguna cosa més si s’avé a pactar amb Iglesias.

Joan Herrera, desbancat i l’herència del PSUC malbaratada per la mala gestió dels seus reprresentants

Iniciativa ja no serveix més que com a complement per no perdre alguns vots a Podemos. "Si Herrera està disposat a formar part d'aquest full de ruta i de seguir amb els codis ètics i la metodologia d'aquesta candidatura, no tenim problema amb què la gent s'hi apropi, sense importar d'on vénen". El problema és que Iniciativa segueix creient en aquesta estratègia ara ja més per necessitat de tenir algun tipus de representació i cobrir el deute, que per comoditat. Mònica Terribas preguntava ahir a Camats perquè havien tingut tant poca presència en la campanya del seu teòric partit, i en canvi, Pablo Iglesias, venint de Madrid n’havia tingut tanta. Terribas evidenciava que Herrera i Camats han tirat per la borda tot el que significava l’antic PSUC.

ICV ha quedat reduïda a un partit molt petit que menja de la mà de Pablo Iglesias, com un colomí a Plaça Catalunya.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Synera fletxa Barcelona
16 d'octubre de 2015, 18.38 h

LA JUSTÍCIA ESPANYOLA INCOMPLEIX LA LLEI FLAGRANTMENT

FORA DE CAT! INSUBMISSIÓ AMB LA INJUSTÍCIA ANTICATALANA!


La Llei Organica del Poder Judicial, 6/1985

Artículo 395: No podrán los Jueces o Magistrados pertenecer a partidos políticos o sindicatos o tener empleo al servicio de los mismos, y les estará prohibido:

1.º Dirigir a los poderes, autoridades y funcionarios públicos o Corporaciones oficiales felicitaciones o censuras por sus actos, ni concurrir, en su calidad de miembros ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 d'octubre de 2015, 23.05 h

Mai he sigut votant d'ICV però el que està passant m'entristeix enormement. La desaparició d'un partit català i de l'herència del PSUC diu ben poc dels seus dirigents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
15 d'octubre de 2015, 20.53 h

Magnífics 2 i 5.Amb aportacions com aquestes enriquiu aquest digital.
Endavant, segur que aquesta vegada ens en sortirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Catalonia Could Break Away From Spain. fletxa .................................
15 d'octubre de 2015, 13.12 h

https://www.youtube.com/watch?v=56XX3c8S6f4

En un país mínimament decent qualsevol demòcrata sortiria a defensar algú que ha sigut imputat per posar les urnes. Per Democràcia tots amb el president.

Internacionalitzem la nostra causa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 d'octubre de 2015, 09.19 h



Companys: vist que els quatre taradets franquistes pancastellanistes que ens visiten solen usar la tàctica de la repetició, penjant una vegada i una altra i deu vegades més els mateix comentari, espero que no us molesti que jo, adoptant també aquesta manera de fer, em permeti, si no cada dia cada dos o tres dies, penjar aquest poema #5 que vaig escriure anit en un moment de ràbia i inspiració (en mi, les dues coses solen anar força juntes)

De manera que el qui ja l'hagueu llegit altra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 d'octubre de 2015, 09.13 h


ROMANÇ PER LA LLIBERTAT


Catalans ! el Paradís

és a prop, a dues passes,

només cal que ens separem

d”aquesta ignorant Espanya

(nom que vol dissimular

que és Castella la que mana)

Espanya no sap entendre

com som la gent catalana

vol oprimir Catalunya,

pretén «espanyolitzar-la»

sempre ens ha volgut fer perdre

les nostres cultura i parla

i amb complexos infantils

ha pretès, la molt tarada,

que tots hem de ser com ella,

amb pretensió i ignorància,

amb corrupció... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 d'octubre de 2015, 08.36 h

Aquest pijo-adolescent Marc Bartomeu, HIJO DE PAPA FORRAT D'EUROS, nomes representa l'alta burgesia catalana.
PODEMOS-HIJOS DE PAPA, la caspa franquista forrada d'or


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2015, 07.51 h

May güel!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 d'octubre de 2015, 07.05 h

François Mitterrand i Helmut Kohl van demanar perdó oficialment a la Generalitat fa un quart de segle per la deportació del president Companys. Espanya s'hi nega.

El 27 d'agost de 1970, la República Federal Alemanya concedia una indemnització econòmica de 1.000 marcs mensuals i una reparació moral pública per a l'esposa del president Companys, Carme Ballester. Un gest amb què no només es reconeixia oficialment que el president català havia estat una víctima del nazisme, sinó que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2015, 05.11 h

Motxos i may wells?

No, thank you so much.

Rabish brand


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.