directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’Estat intenta frenar Otegi amb joc brut

El secretari general de Sortu és víctima constantment de filtracions des de dins la presó

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La sortida de la presó d’Arnaldo Otegi està prevista per aquest proper mes d’abril, i l’esquerra abertzale farà tot el possible perquè sigui ell qui estigui al capdavant de la seva candidatura a les pròximes eleccions basques. La immediatesa de la reaparició d’Otegi no fa cap gràcia a l’Estat espanyol que tem que un líder com Otegi pugui revifar el procés basc.

Comparteix
   


Etiquetes
Filtracions, ben repartides i orquestrades?

N’havien de ser deu, i finalment el jutge va rebaixar la pena a 6 anys i mig de presó. Arnaldo Otegui sortirà de la presó aquest mes d’abril, o fins i tot abans, però durant aquests anys la seva privacitat no ha deixat de ser vulnerada una vegada rere l’altra a través de filtracions de les seves converses a mitjans com La Razón, ABC, El Mundo o El País. 

El Govern espanyol no garanteix els drets fonamentals
 
Amaiur ha denunciat reiteradament al Congrés les constants filtracions de les cartes i converses privades d’Otegi que s’han produït durant la legislatura, i la resposta sempre ha estat la mateixa, silenci o pilotes fora. I és que de la falta de respecte dels drets fonamentals d’Otegi n’hauria de respondre el Govern espanyol, ja que les comunicacions dels presos acusats de terrorisme són gravades pel Govern i arxivades per un jutge. Per tant, les filtracions no només són constitutives d’un delicte, sinó que evidencien que l’Estat no garanteix els drets fonamentals, en aquest cas d’Arnaldo Otegi.
 
Les filtracions són consentides per l’aparell de l’Estat?
 
S’han filtrat trobades polítiques, converses amb familiars, cartes i tot tipus de comunicacions, i malgrat que la defensa d’Otegi ha presentat diverses demandes cap ha resolt la qüestió. Els seus familiars, que apunten a una intencionalitat política per fer mal a Otegi i a l’esquerra abertzale, acusen als responsables penitenciaris i al director de la presó de Logroño de ser permissius amb els fets i facilitar les filtracions.
 
En una sessió de a comissió d’Interior al Congrés. Jon Iñarritu, diputat d’Amaiur va dirigir-se a Ángel Yuste, secretari general d’Institucions Penitenciàries, per retreure-li que tot i que des de la seva formació han denunciat diverses vegades la vulneració, el Govern espanyol no pren mesures per evitar més filtracions, i li va etzibar “podem pensar que, o bé és un a política del Govern o bé algun funcionari cobra per fer-ho”.
 
El retorn d’Otegi aquesta primavera
 
Arnaldo Otegi sortirà de la presó aquest mes d’abril si és que el jutge no accepta comptabilitzar el temps que va estar en presó preventiva – en aquest cas sortiria fins i tot abans-, i tot apunta que serà al capdavant de l’esquerra abertzale per les pròximes eleccions basques de 2016 – encara no hi ha data però el mandat finalitza l’octubre que ve-.
 
Otegi podria presentar-se a les eleccions basques
 
Tot i que la pena d’Otegi també inclou una inhabilitació del seu dret de sufragi passiu durant el temps de presó i una inhabilitació especial per ocupar un càrrec públic per un temps de deu anys (fins el 2022), la falta de concreció de la sentència, que no especifica a quin tipus de càrrec públic es refereix, podrien obrir la porta al Secretari General de Sortu  - tal i com li va passar al diputat de Bildu Iker Casanova- per tornar a presentar-se al capdavant d’una llista electoral. La qüestió per ara no se sap amb certesa però de ben segur que la defensa d’Otegi batallarà en aquest sentit.
 
Tant si Otegi es pot presentar com no, la sortida de la presó i el seu retorn a la vida política és segur que sacsejaran la política basca i donaran una forta empenta a la seva formació. En aquest sentit és comprensible poder entreveure el joc brut de l’Estat darrere les filtracions. Tanmateix, només el PNB, avançant les eleccions podria tancar la porta del tot a la d’Otegi durant les eleccions.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
pengyu fletxa Tarragona
23 d'octubre de 2015, 20.26 h

Llibertat per Otegui. El estat opresò espanyol no vol la pau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
BEJOTA fletxa bcn
23 d'octubre de 2015, 14.28 h

N.B.SR. OTEGUI:EL CONFLICTO VASCO NO SE LLAMA ESPAÑA SINO "MATRIARCADO" CAUSA DE FRUSTRACIÓN Y VIOLENCIA Y BORRACHOS).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 d'octubre de 2015, 13.27 h








. · . · . · . · A R N A L D O



. · . · . · . · . · . · . · . · . · . · O T E G I



. · . · . · . · . · . · . · . · . · . · . · . · . A S K A T U ! ! ! !




LLIBERTAT PER A L'ARNALDO OTEGI ! ! ! !




PROU PRESOS POLÍTICS A L'ESTAT ESPANYOL ! ! ! ! ! !






Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Expliquem-nos al món fletxa difonguem la guerra bruta del estat espanyol INTERNACIONALITZEM LA NOSTRA LLUITA .........................
23 d'octubre de 2015, 12.11 h

https://www.youtube.com/watch?v=dwmXqu1BrjA


As yesterday was shown on the giant demonstration in Barcelona where 1,8 millions of Catalans reclaimed the Independence or at least the possibility to exercise their vote rights, this society deserves to be listened by the international comunity.

It was a big celebration of the Cátalan Nation soul that pursue their goals in a non violent and free incident parade where the p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6QVRDRS fletxa Garrotxa
23 d'octubre de 2015, 12.08 h

Jo em pregunto, hi ha alguna cosa de l´estat espanyol que estigui neta i clara ? Ara mateix hi penso i no en trobo cap .., a part de que expolia a Catalunya, -comme il faut- ..

El destí de Catalunya és partir peres amb escaÑa, d´una vegada ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
23 d'octubre de 2015, 11.47 h

La Justicia española es poco eficiente, de escasa calidad y una de las menos independientes de Europa. Es un preocupante dibujo realizado con los trazos que ofrece el Cuadro de Indicadores de la Justicia en la Unión Europea correspondiente a 2015, dado a conocer en Marzo por la comisaria de Justicia, Consumidores e Igualdad, Vera Jourova.

El Estado actua como en las peores dictadures y esto es denunciable ante los Tribunales Europeos y de Derechos Humanos.

POSEM FIL A L'AGULLA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep C&C fletxa Girona
23 d'octubre de 2015, 11.34 h

Aragonés gilipollas. Catalunya fue independiente, y lo volverá a ser! Solo tienes que mirar que Felipe VI tiene el título de Conde Barcelona junto la de Rey de Aragón!

Nota 1: Todos los "Reyes" de Catalunya se les denomina Conde de Barcelona (Jaume I, era Conde de Barcelona y Rey de Aragón).

Nota 2: No puede ser que el Rey lo sea de Aragón (para los cenutrios que incluyen a Catalunya) y a la vez sea Conde Barcelona (cosa que indica que es otro reino).

Nota 3: El Rey del reino ibérico ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 d'octubre de 2015, 11.11 h

Catalonia never went independent, never will be"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 d'octubre de 2015, 10.28 h




#2 You speak English like a Spanish cow . . . or , perhaps, like a spanish pig?




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep C&C fletxa Girona
23 d'octubre de 2015, 10.06 h

Aragones obtuso. La noticia correcta es que Grifols mueve su sede a Irlanda (Irlanda no está en Madrid por si no lo sabías) por que está hasta los cataplines de España y si amiguismo. Cuando seamos independientes ya volverá a su país natal.


Por cierto otra nota para tu ignorancia supina. El titulo de rey de España no existe! Mírate bien todos los títulos del senyor Felipe VI y verás que no tiene el título de rey de España porque entre otras cosas no existió dicho país nunca! el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.