directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marina Geli: 'El federalisme és menys utòpic que l'independentisme'

La consellera 'reivindica la política' davant els darrers escàndols de corrupció

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'El federalisme és menys utòpic que el federalisme'. O almenys així ho veu i ho ha proclamat la consellera de Salut, Marina Geli, durant la presentació del seu llibre 'Endreçar l'ànima', que conté reflexions de la consellera. Durant la presentació del llibre, Geli ha apostat per 'lluitar' per un estat federal europeu, que ha aventurat que podrien ser uns 'Estats Units d'Europa', i ha defensat que Catalunya ocupi un lloc important dins de l'Estat espanyol. D'altra banda, la consellera ha dit que 'cal reivindicar la política' davant dels diversos escàndols de corrupció que han assetjat Catalunya aquest darrer any.
marina geli
Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat, José Montilla; l'expresident Pasqual Maragall; el conseller d'Educació, Ernest Maragall i fins i tot el president electe del F.C Barcelona, Sandro Rosell han estat algunes de les autoritats que han assistit a la presentació del llibre 'Endreçar l'ànima' de Marina Geli, que s'ha fet a ESADE

Es tracta d'una obra en què Geli explica, entre d'altres coses, perquè es va dedicar a la política, perquè va decidir fer-se metgessa i on també recorda algunes pinzellades de la seva vida personal. La titular de Salut, per exemple, ha recordat que és la pubilla de Cal Valent de Salt i que s'ha animat a escriure aquest llibre perquè 'vivim en un moment en què cal que ens mullem'.

Geli ha dit que ara més que mai 'cal reivindicar la política' i es nega a pensar que els governants es moguin només pels beneficis de la corrupció. 'S'ha de trencar una llança en favor dels alcaldes i regidors', ha dit. En aquest mateix sentit, ha recordat que 'ha costat molt arribar fins aquí', després dels anys de prohibicions democràtiques del franquisme i la dictadura.

Els estats units d'Europa

Geli creu que ara és el millor moment per lluitar per un federalisme europeu: 'els Estats Units d'Europa', ha dit. En el mateix sentit, ha indicat que Catalunya ha de jugar un lloc important dins de l'Estat espanyol.

En el llibre, Geli defineix Catalunya amb quatre paraules: humanisme, cultura, ciència i tecnologia. Segons la consellera, Catalunya ha de tenir com a referents econòmics països com Suècia i Canadà, però també ha dit que Catalunya ha de ser un híbrid entre el millor de la Toscana, Califòrnia, Massachussets i Nova York. Segons la consellera, aquestes ciutats expressen els millors paisatges, la millor recerca científica i les ciutats més obertes.

El president Pasqual Maragall, que ha escrit l'epíleg del llibre de Geli, ha definit la consellera com una persona 'trempada, amb bon humor i amb bona salut' i ha destacat que 'ha aguantat dues legislatures molt difícils'. Per la seva banda, el president Montilla, que n'ha escrit el pròleg, ha dit que la consellera concep la política com l'acció per aconseguir la igualtat i la cohesió social.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Sergio Farras fletxa Barcelona
20 de juny de 2010, 20.25 h

Marina Geli defensa la política educativa sexual a Catalunya, lluitant contra el retrocés que dóna la desinformació en la pràctica sana del sexe, i sigui aquest lúdic i plaent, o per inevitable trobada de l’amor. Dona, doctora, Consellera, professional. La seva trajectòria és admirada i respectada per la seva gestió i compromís. Participant en diferents moviments associatius de l’entorn de la lluita contra la SIDA. Ajudant des del seu càrrec i la seva experiència personal i profe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
16 de juny de 2010, 18.58 h

Només hi ha un camí! S'ha de votar qui digui que vol la llibertat de Catalunya i que siguem un altre estat d'Europa! Qui no vulgui la llibertat de Catalunya, ni un vot!!*!!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Voltaire fletxa Rias baixas
16 de juny de 2010, 18.41 h

Espanya MAI serà federal ( a lo millor sí que se n'arriva a dir, de federal, però nomès ho serà de nom ) perque el Regne de Castella mai ha estat una federació: ni el regne de Múrcia, ni el de Granada, ni el de Jaen, ni el de Toledo, ni el de Galícia, ni l'anomenat Principado de Asturias van tenir MAI un Parlament propi amb capacitat legislativa com varen ser les CORTS de Catalunya o una institució que recaptés els impostos i formés exèrcits com ara la Generalitat. A Castella només ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Francesc fletxa Castelldefels
16 de juny de 2010, 18.28 h

Prefereixo pagar cinquanta milions de vegades els meus impostos a Bruseles que no a Madrid


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
16 de juny de 2010, 16.18 h

Com és que el meu alter-ego, l´ex-Votant - o les seves nenes- no ha fet cap comentari contra el PSC ? Deu estar animant Espanya, que juga ara contra Suissa. Ai, si,que l´Artur Mas ha dit que no farà el referèndum i l´ha deixat sense arguments....però si no li cal tenir arguments, és més fàcil atacar ERC amb qualsevol excusa, no ? El veurem algun dia atacar el PP , o Espanya, o la Falange? Ufff, no li paguen per això, pel que sembla. A madrid li faran un monument al troll desconegut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pep fletxa sa pobla
16 de juny de 2010, 14.34 h

això sona a no tenir arguments, haver tastat la realitat però voler seguir fent la viu-viu. Federalisme? Per fer-ho se n'han de ser dos almenys que ho vulguin. I caldria que ambdós sabessin respectar allò pactat. La Constitució apanyola és un exemple de pacte coercitiu i que només uns hem d'acatar i d'altres esgrimir quan els convé. Prou sàrries, senyora Geli. Si segueixen dient barbaritats d'aquesta mena, acabarem tots duent cintetes de vellut al cabell!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de juny de 2010, 14.25 h

Llegim una miqueta:

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cut-bai.org%2Funrey.pdf&ei=6cAYTL2IKuiVOLankJML&usg=AFQjCNHhrcAa7Qy2YqzdrIFizstP1hyk2Q


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa Barcelona
16 de juny de 2010, 14.09 h

Pere #16, si només s'hagués decanviar la Constitució rai. S'ha de canviar la mentalitat dels espanyols. El seu ADN és uniformitat i assimilació (eufemisme de destrucció) de totes les cultures, la seva al·lergia es tota singularitat....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pere fletxa bcn
16 de juny de 2010, 14.03 h

Perquè Espanya sigui federalista, cal canviar la constitució en aquest sentit.
Per canviar la constitució calen 2/3 dels diputats
Això vol dir que tan el PSOE com el PP hi han de votar a favor.
El PSOE no vol sentir a parlar de federalisme i el PP encara menys.
El federalisme a Espanya és la utopia més utòpica de les utopies que es fan i es desfan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
d fletxa 6
16 de juny de 2010, 13.40 h

Aquesta dona no deu ser massa llesta, oi?. Després de veure com enderrocaven a en Maragall per voler ser federalista, surt amb aquestes. El federalisme, a Espanya, és una utopia per a uns pocs, i una careta per amagar el nacionalisme espanyol rampant, per a la majoria dels que es diuen federalistes. Çó, el federalisme és impossible a Espanya, puix al entendre's amb el nacionalisme espanyol per a conseguir-ho. Però l'independentisme no és cap utopia, només depen de nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.