directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La Vanguardia pretén que Espanya perdoni el pecat dels independentistes

La premsa espanyola carrega contra la declaració independentista i La Vanguardia i El Periódico s’hi sumen

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La premsa espanyola s’ha llevat avui condemnant amb una forta reprovació moral el que va passar ahir al Parlament de Catalunya. La declaració d’inici del procés és vista pels mitjans com un acte intolerable que mereix ser castigat  i el qual el govern de Rajoy ha d’afrontar amb duresa i contundència. A Catalunya, només l’Ara i El Punt celebren la declaració d’ahir, mentre La Vanguardia i El Periódico se sumen a la manipulada lectura del caos.


Comparteix
   


Etiquetes

 
Marhuenda confon igualtat amb uniformitat
 
La Razón assegura que l’aprovació d’ahir va ser un acte “execrable perquè no s’ajusta a la legalitat, que es va basar en una burla condimentada amb una prosa tan grandiloqüent com buida i radicalisme de manual”. Tot seguit el diari unionista fa el ridícul quan manipula obertament la justícia social i la igualtat d’oportunitats que persegueixen els independentistes  i parla de  “jocs minats als que ens tenen acostumats els independentistes, unes trampes retòriques per argumentar que és necessari un Estat nou – de reminiscència salzarista i corporatiu-  que resolgui la justícia social, la igualtat i la reconciliació entre ciutadans pobres i rics sempre que siguin catalans i, per tant, eradicant el debat de les idees i el contrast d’opinions. Parlem d’un estat amb una clara tendència a la uniformitat”, que segons descriu l’editorial és el més semblant al totalitarisme.
 
Així mateix, el rotatiu de Maruhenda assegura que una “provocació sense precedents i un insult a tots els espanyols” com el que va tenir lloc ahir a Catalunya només pot ser respost amb l’ús implacable de la llei.
 
El Mundo desprestigia el procés
 
Per a El Mundo, el govern de Rajoy ha de passar a “mesures més contundents” perquè els independentistes no estan disposats a obeir  cap ordre que aturi el procés independentista. Catalunya ha creuat la línia vermella i el seu Parlament es troba, des d’ahir, fora de l’ordenament jurídic.
 
Així mateix, El Mundo diu que els independentistes estan “desbordats” i que el que fa Mas és tirar la pilota cap endavant per guanyar temps i afirma que “els nacionalistes no volen assumir la seva desastrosa gestió”, I és que segons el rotatiu de no haver estat per Espanya, Catalunya ara mateix estaria en fallida.
 
 
L’ABC vol tancar l’aixeta i intervenció policial
 
Al seu torn, l’editorial de l’ABC acusa els 72 diputats independentistes d’haver comès una “il·legalitat prevaricadora per la creació fictícia d’una República Catalana”. Així mateix, el diari reclama una resolució del Tribunal Constitucional que anul·li la declaració independentista i que l’Estat prepari els mecanismes policials necessaris per garantir que es compleix. Però no es queda aquí, proposa que l’Estat condicioni l’aixeta del FLA a una rectificació del Parlament de Catalunya, que s’hauria de fer enrere en la seva desconnexió per poder rebre els diners que li pertoquen.
 
 
El País en la línia de la dreta
 
El País, no utilitza uns termes massa diferents als de l’unionisme de la caverna  i parla d’acte “il·legal i il·legítim que requereix una resposta ferma del govern i de les forces polítiques i la utilització de tots els instruments de l’Estat –legals, jurídics, polítics i institucionals-“. “Les 12 hores i 13 minuts del 9 de novembre es recordaran com el moment en què la representació de la meitat dels catalans va voler donar un cop a un Estat sota les lleis del qual Catalunya ha assolit els majors nivells de prosperitat i autogovern de la seva història”, sentencia el diari.
 
Tanmateix afegeix que és positiu que vulgui evitar-se l’aplicació del 155 i argumenta que l’Estat no només ha de defensar-se sinó que ha de tenir un pla que permeti respondre al moment de travessa el país del qual, diu, “Catalunya és un símptoma extrem i alarmant”.  I en aquest sentit afirma “la nostra voluntat de que el Govern sigui encara capaç d’oferir un futur per Catalunya, no està, per suposat, renyida amb el nostre recolzament a l’ús enèrgic de la llei”
 
La Vanguardia espera que els independentistes rectifiquin
 
La Vanguardia no pot fer un paper més galdós que el que fa quan es refereix a les mobilitzacions dels darrers tres anys com a reivindicacions per un major autogovern i reconeixement. El diari treu la seva faceta més conservadora a l’editorial d’avui i parla de la declaració d’ahir com “moció retòrica, hiperbòlica i mal redactada”. El diari dóna a entendre que els catalans volen gradualisme i tranquil·litat i assegura que “l'error del 9 de novembre del 2015 consisteix a dividir aquest cabal cívic, instal·lar la gran majoria de la societat en una fase d'angoixa i alimentar, encara més si és possible, els anticossos espanyols contra l'autogovern català”
 
En aquest sentit, la lectura de La Vanguardia pretén fer creure que s’ha anat massa lluny, que l’anhel de llibertat és un error, però que encara estem a temps de rectificar i ser perdonats per l’Estat
 
El Periódico pronostica el precipici

 
El Peródico  navega en la mateixa línia que La Vanguardia i diu que “ el desacatament institucional i  el cop a la democràcia perpetuats ahir a Barcelona requereixen una resposta contundent per part de les autoritats espanyoles”.
 
En aquest sentit el rotatiu afirma que els independentistes “condueixen Catalunya al precipici i ni tan sols són capaços d’escollir el conductor”, i assegura que els independentistes estan en un procés de fugida que quedarà en evidència els pròxims dies.
 
 
El Punt pressiona perquè arribi l’acord
 
Totalment oposada a les lectures anteriors, El Punt posa en valor el significat de l’aprovació d’ahir i diu que “mai s’havia arribat tan lluny”. Tanmateix el diari obertament independentista llença una advertència contundent als responsables polítics del procés davant la falta d’acord sobre la presidència del govern: “Mai abans havia passat res d'això, però tot això podria acabar com sempre: amb la decepció, la frustració i el fracàs derivats de la incapacitat crònica de les forces catalanistes d'administrar i gestionar victòries amb la intel·ligència política i la visió estratègica que exigeix el moment”
 
“Si avui, o a tot estirar demà passat, no hi ha investidura del president de la Generalitat, és indiscutible que el procés està tocat. Molts grans moments depenen de saber aprofitar la conjuntura favorable” assegura El Punt,  enviant un missatge clar als dirigents de la CUP i CDC que insta a no deixar perdre l’oportunitat històrica del país.
 
L’Ara reclama nivell polític
 
En la mateixa sintonia, el Diari Ara demana als dirigents polítics que estiguin a l’alçada del moment històric. D’aquesta manera el diari reclama un govern fort i transversal que pugui fer front a l’ofensiva de l’Estat espanyol i apunta que és precisament en els moments excepcionals en els què s’han de prendre decisions valentes i fer sacrificis i fins i tot pagar un preu elevat per aconseguir un be superior. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Tecnicament Catalunya es una colonia d´Espanya perque: fletxa 1. ens espolien 2. ens humilien 3. ens imposenla seva cultura 4. ens insulten
11 de novembre de 2015, 15.36 h

#4 ets un cagarro


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de novembre de 2015, 11.06 h

"DEMOLEDORES" EFECTOS DE LA DECLARACION DE DESCONEXION DEL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN

- LA BOLSA ESPAÑOLA TIENEN LA MAYOR CAIDA DE SU HISTORIA.

- DECENAS DE PAISES SE APRESURAN A GARANTIZAR SU APOYO A LA REGION CATALANA UNA VEZ SEPARADA

LA PRIMA DE RIESGO ESPAÑOL SE DISPARA Y ALCANZA MAXIMOS HISTORICOS


ETC ETC. TODO A CAUSA DEL TEMOR INTERNACIONAL AL MAS QUE SEGURO EXITO DEL ORDAGO SEPARATISTA



HUAH HUA H HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de novembre de 2015, 10.46 h

a fer la ma


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de novembre de 2015, 09.42 h


Ahir com sempre,veig els 5 minuts de la Rahola , pro després de veure la intervenció ferotge i feixista, unionista, partidista (digueu-li com volgueu ) d'en Cuní, no penso veure mai mes ni a la Rahola.

No la va deixar ni donar la seva interpretació de la sessió del Parlament. Pràcticament va ser un monòleg de ell. . . CUNI, se et veu el plomall..

FRANCAMENT NO T'HAS POGUT DESPENDRE DE LA CAPA DICTATORIAL DEL FRANQUISME.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de novembre de 2015, 09.26 h

Carol, ja portes calçotets, espanyolista de la banda terrorista-PP-GAL-PSOE?
Carol, NOMES ETS UN MISERABLE que ven la seva anima per diners del CONDÓ DE FRANCO Y DE GODÓ del CAUDILLO.
Carol, escriure aquestes arengues propies del Tejero, et produeix ARDOR SEXUAL?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.