directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya i Flandes cooperaran en política exterior i celebraran unes jornades de cultura catalana a Brussel·les

El vicepresident català tornarà a Brussel·les al juny, quan l'acord entrarà en una "segona fase"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya i Flandes signaran el febrer de 2008 un acord bilateral de cooperació en política exterior. Així ho han anunciat el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president de Flandes, Kris Peeters, que aquest dijous s'han reunit a Brussel·les. El govern català i el flamenc coordinaran la seva acció exterior en organismes internacionals com la Unesco i la seva participació en projectes d'ajuda al desenvolupament i col·laboraran en altres àmbits d'interès comú, com les polítiques d'immigració. Carod i Peeters també han avançat que Brussel·les acollirà al juny unes jornades culturals catalanes.
josep lluis carod rovira Kris Peeters catalunya flandes
Comparteix
   

Peeters viatjarà a Catalunya la primera quinzena de febrer per signar 'el primer acord marc de col·laboració' amb la 'màxima solemnitat' al palau de la Generalitat, on se celebrarà la primera reunió de la nova 'comissió mixta catalanoflamenca'. El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà el seu homòleg flamenc i li oferirà un dinar d'honor, també a palau, 'amb representants de diferents estaments de la societat civil catalana', ha explicat Carod. Abans no acabi aquest 2007, ambdós governs hauran d'haver tancat aquest 'primer document més precís' que fixarà les línies d'actuació.

El vicepresident català tornarà a Brussel·les al juny, quan l'acord entrarà en una 'segona fase amb un programa de treball basat en projectes específics i concrets en àmbits d'interès comú tant per Flandes com per Catalunya'. 'Per exemple, hem constatat que Moçambic és un lloc important per a la cooperació flamenca i també per a la catalana, segur que de manera combinada podríem treure alguna rendibilitat positiva', ha concretat Carod.

La Generalitat i el govern flamenc faran coincidir la signatura d'aquest programa de treball específic, el juny de 2008 a Brussel·les, amb unes 'jornades culturals catalanes per possibilitar l'aproximació de la societat flamenca a un coneixement més precís del que és Catalunya i la seva cultura'. Carod vol que l'acord bilateral no sigui només entre governs sinó que 'sectors amplis de la societat flamenca i catalana' també 's'impliquin'.

La reunió entre Carod i Peeters, que havia avançat l'ACN, ha durat només deu minuts ja que el vicepresident català i el president flamenc només han hagut de 'donar el vist-i-plau oficial' als acords negociats prèviament per un grup de treball de representants d'afers exteriors dels dos executius. Entre aquests es troba la secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, que també ha participat en l'entrevista amb Peeters. Carod ha respost, amb la seva visita a Brussel·les, a la invitació que Peeters li havia fet aquest 15 de novembre a Barcelona, en la vuitena Conferència de Presidents de Regions amb Poder Legislatiu. El vicepresident ha aprofitat per reunir-se també amb la junta del Casal Català de Brussel·les. Carod ha rebutjat fer cap comentari sobre la profunda crisi política que pateix Bèlgica, que aquest dijous ha arribat ja als 172 dies sense govern pel desacord entre la



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.