directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas insisteix en investigar l'Hotel del Palau al Parlament independentment de què es faci a l'Ajuntament

El tripartit veta la compareixença de Castells i el PSC només s'obre a abordar-ho al consistori barceloní

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha insistit aquest dijous que el cas de l'Hotel del Palau de la Música s'investigui al Parlament, independentment de que també hi pugui haver una comissió d'investigació a l'Ajuntament de Barcelona. Mas ha fet aquestes declaracions després que el tripartit hagi vetat en reiterades ocasions la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, a la comissió parlamentària i davant la posició del PSC de derivar aquesta investigació a l'Ajuntament de Barcelona. El president de CiU també ha avançat que, si algun grup municipal presenta la iniciativa al consistori, hi donaran suport tot i demanar que 'si hi ha una comissió d'investigació sobre el cas Palau, s'investigui tot'.

La comissió parlamentària per investigar si CDC va finançar-se a través del Palau de la Música ha acabat tombant-se contra el PSC després que la fiscalia hagi presentat una nova querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la permuta de l'Hotel del Palau que comportarà que el conseller d'Economia, Antoni Castells, declari dilluns vinent com a testimoni.

Un entramat urbanístic fosc

L'hotel del Palau de la Música va tenir una gestació rocambolesca. El projecte, actualment aturat per l'Ajuntament de Barcelona, partia d'un acord entre Fèlix Millet i l'Escola La Salle Comtal, pel qual el Palau pagaria obres al centre educatiu a canvi d'uns edificis adjacents a l'emblema modernista. L'acord va tirar endavant, però la propietat dels immobles de La Salle mai va passar al Palau de la Música, sinó que van anar a parar a Olivia Hotels, empresa presidida per Manuel Valderrama, ex-vocal de la junta del Palau, tal com es va saber després.

Aconseguits els terrenys, Fèlix Millet va impulsar-ne una requalificació al·legant la necessitat d'un hotel 'per donar servei als músics i usuaris del Palau', sempre fent veure que l'immoble seria propietat del Palau. Com que els edificis comprats a La Salle Comtal continuaven qualificats d''equipament educatiu', calia aconseguir requalificar-los d'alguna manera.

Per aconseguir-ho, Millet va adreçar-se al Departament d'Economia i Finances d'Antoni Castells, i en concret a la Direcció General del Patrimoni que dirigeix Imma Turu, per tal d'aconseguir un acord que beneficiés ambdues parts. El resultat de l'acord és el conveni signat entre el Palau i la conselleria d'Economia, que acorda la permuta dels drets d'edificació entre l'edifici d'oficines de la Generalitat al carrer Ciutat -un palauet a la Plaça Sant Jaume que, en estar 'catalogat' no permet augmentar-ne l'edificabilitat- amb els drets dels terrenys del Palau.

D'aquesta manera, els terrenys de l'hotel del Palau van deixar enrere la qualificació d'equipament escolar i van passar a disposar del drets d'edificabilitat del palauet de Sant Jaume, a canvi de pactar el repartiment proporcional de les plusvàlues que generés l'operació urbanística entre el Departament d'Economia i el Palau de la Música.

Aquesta requalificació va ser ratificada el juny, dies abans d'esclatar el cas Millet, per la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona, òrgan que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques del socialista Joaquim Nadal, de manera que es modificava el pla general metropolità i es canviava la qualificació dels edificis adjacents al Palau, passant de ser 'equipaments educatius' a 'ús hoteler'.

Un conveni investigat per la fiscalia

Ara la fiscalia investiga aquestes operacions, que van comptar amb el beneplàcit de tots els grups de l'Ajuntament de Barcelona menys ERC, perquè a la pràctica van comportar que la Generalitat 'minusvalorés' un dels seus edificis fent-li perdre valor patrimonial.

A la vegada, els experts consideren que el conveni entre Castells i Millet va signar-se sense subhasta pública, ja que s'hauria pogut treure molt més benefici d'una permuta similar amb més ofertants.

A més, l'acord final hauria resultat negatiu per la Generalitat, ja que hauria cedit els 5.501 metres de sòl edificable de les oficines al carrer Ciutat per una finca, la de l'hotel del Palau de la Música, que només sumaven 1.175 metres d'equipaments. A més la Generalitat i el Palau van acordar repartir-se les plusvàlues si l'operació urbanística culminava amb èxit, però no es va acordar cap compensació econòmica en el cas que l'hotel finalment no s'edifiqués, tal com sembla que passarà finalment.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Jordi-80 fletxa València
18 de juny de 2010, 00.44 h

Quanta merda creuada hi ha entre les diferents famílies del gran partit únic de l'oasi català, PSCiU. Actualment tenen 85 diputats al Parlament del Principat. Són la base de contenció que impedeix que el Principat esdevinga un Estat independent i així puga arrossegar la resta de Països Catalans. Lluitem perquè aquests 85 diputats sociovergents baixen de nombre i perquè l'independentisme polític seriós, ERC, puge i puguem avançar en el procés independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
17 de juny de 2010, 23.13 h

No se si els de Rcat sou el "tonto util" d´Ecspanya i Ciu o si es que l´ex-votant ( i els seus altres nicks ) fa hores extres per aconseguir que algú d´ERC amb poc cervell acabi votant-vos per que es perdin diputats i CiU tingui mes majoria per poder pactar amb el PP. Almenys això sembla, macos. SABEU QUE VOL DIR "ARGUMENTAR" QUAN S´ESCRIU ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de juny de 2010, 20.34 h

Aneu fent! Els Flamencs ja ens han passat davant. En hora bona a ells!

Encara hi ha qui es creu que formant part del penúltim estat d'Europa anirem bé! S'ha de ser ase!

Que no ens passi davant ningú mes! Votem que ens digui que vol la llibertat de Catalunya i que siguem estat! Qui no vulgui això, ni un vot!


Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
independència fletxa per independitzar
17 de juny de 2010, 20.02 h

#7 Sobirania fiscal interna !! evidentment !! de femcat,ferrussola,alabreda ufff... per que continuar,tots sabem que han fet,que fan i que faran,enpobrir cada vegada més Catalunya ( si es que això , es possible ) pactant constantment amb escanya,tot el que vagi encontre dels catalans,pero sobretot fer tot el possible per que Catalunya no s'independitzi,això faria Primer: que els seus monopolis deixessin de funcionar Segon: sortiria tota la merda i la corrupció que han portat a terme sist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Laura fletxa barcelona
17 de juny de 2010, 20.00 h

La guerra d'ERC amb RCat durarà el que trigui Laporta a presentar-se per a president de la Generalitat. Quan això pasi ERC quedarà esclafada i perfí ens lliurarem del tripartit que ens ha fotut la crisi de merda per tot el país


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ester fletxa L'empordà
17 de juny de 2010, 19.47 h

CiU i ERC... partits que van de nacionalistes i a la veritat es venen per 4 cadires, corrupció directa per CiU i corrupció indirecta per ERC a través dels Socialistes, que estàn enmerdats en tots els ajuntaments de Catalunya, i també d'Espanya perque com ja sabem són un partit espanyol encara que per culpa d'ERC els tinguem manant-nos. SEGUIREM SOMMIANT AMB REAGRUPAMENT II*II www.youtube.com/watch?v=HYzgFtVntNI


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles fletxa Barcelona
17 de juny de 2010, 19.27 h

Ha votat el que ha demanat la unió europea, CiU és un partit constructiu i de màxima sobirania fiscal, cal confiar en ells


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de juny de 2010, 19.24 h

CIU ha votat que els nostres avis tinguin una pensió més pobre i que els treballadors tinguin un sou més baix. Això es el que hauriem d´investigar. CIU, PROU MENTIDERS AL VOSTRE PARTIT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Barcelona
17 de juny de 2010, 19.18 h

He sentit que ara el tripartit crearà una comissió d'investigació sobre la floristeria de la sra. Marta Ferrusola i una altra sobre les propines que els Pujol donaven al porter de casa seva. Han considerat que és urgent i necessari esbrinar-ho, tot excloent qualsevol persona relacionada amb el tripartit, per descomptat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
-H-O-L-A–E-M–D-I-C–E-C-S–V-O-T-A-N-T- fletxa S-O-C–U-N–R-O-B-O-T–C-O-N-V-E-R-G-E-N-
17 de juny de 2010, 19.18 h

EEEEpppppp companys de comentaris. No cal contestar al eeeccccsssss, perque no es una persona ni un català. Es un ROBOT al que ciu li ha possat un xip que diu "matar independentistes d'ERC". Esta programat nomes per vomitar devant del teclat. Hi ha dies que esta pitxor que altres, pot ser que no li han possat prou oli lubricant i es torno mes corrossiu. Pero tranquíls que al novembre, el desballestaran i anirà a parar al cementiri de cotxes


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.