directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona aprova la comissió per investigar l'hotel del Palau entre acusacions creuades de CiU i PSC

El govern reconeix 'l'equivocació' de no haver-ne comprovat la propietat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat encarregar una auditoria i crear una comissió interna que investiguin l'operació de l'hotel del Palau de la Música. Tot i la pretesa unitat, l'aprovació s'ha fet enmig d'un foc creuat d'acusacions entre CiU i PSC. Els nacionalistes han titllat el govern d'estar 'mentint' deliberadament per no admetre que coneixia el canvi de titularitat dels terrenys i la propietat on havia d'anar l'hotel. Des del PSC, però, han replicat alertant sobre la 'relació amb Fèlix Millet' que tenien CiU i alguns dels seus regidors, i estenent l'ombra de sospita, sense citar-la expressament, sobre la possibilitat de que la fundació de CiU s'hagués beneficiat d'aquesta relació.
hotel palau música
Comparteix
   


Etiquetes
Els grups polítics de govern i oposició a l'Ajuntament de Barcelona ultimaven l'acord ahir al vespre per 'investigar' els detalls urbanístics que van acompanyar la compromesa operació de l'hotel del Palau de la Música.

A més, ahir a la tarda, el tinent d'alcalde d'Urbanisme es va mostrar 'penedit' de no haver comprovat en el seu dia la veritable propietat dels terrenys de l'hotel, i va entonar un mea culpa admetent que 'ens vam equivocar'. La fiscalia acusa Fèlix Millet i Jordi Montull d'apropiació indeguda i tràfic d'influències i ha dictat presó incondicional perquè no puguin influir en d'altres testimonis.

Esquerra Republicana de Catalunya tenia previst presentar una proposició demanant revocar la modificació del Pla General Metropolià (PGM) i revertir la situació de les finques d'aquest equipament. Però totes les formacions havien manifestat la seva predisposició a acceptar incloure celebrar alguna mena de comissió d'investigació en el format que el reglament permeti. I ha estat el PP qui ha volgut forçar la situació presentant una proposta pròpia exigint una 'comissió no permanent del Consell Municipal, formada per regidors de tots els grups, per tal d'investigar, analitzar i aclarir, en l'àmbit municipal i urbanístic, les tramitacions que afecten al Palau de la Música i els projectes que ha promogut'.

A partir d'aquesta proposta i mantenint la d'ERC, tots els grups, incloent-hi els del govern (PSC i ICV) han arribat a un acord per ajuntar les dues mocions i aprovar al Ple de forma consensuada el document complet. Amb això, govern i oposició volen posar de manifest la seva voluntat per arribar fins al fons de la polèmica operació. La fórmula escollida és a porta tancada, però les conclusions són públiques i hauran de passar per un Ple. Tots els grups municipals ja havien expressat aquest desig, i aquest dijous, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramón García-Bragado, ha estat el darrer a deixar-ho clar. 'Som totalment favorables a estudiar, investigar, aclarir i detallar tot al voltant de l'hotel del Palau', ha sentenciat.

El 'mea culpa' del govern municipal
Precisament el tinent d'alcalde ha estat l'encarregat d'entonat, per primer cop de manera tan clara, el mea culpa del govern municipal per no haver comprovat la titularitat de la propietat que havia de convertir-se en hotel. García-Bragado ha reconegut que 'les dades reals estaven en el registre des de 2007, podríem haver anat a consultar-les i no ho vam fer'. 'Estem ben penedits', ha conclòs. Segons ha explicat, el document que van rebre dels representants legals i del despatx d'arquitectes del Palau (Roca Junyent Associats i Oscar Tusquets arquitectes, respectivament) que contenia l'estructura de la propietat no tenia les dades correctes i atribuïa al Palau la propietat dels terrenys. 'És probable que a ells també els enganyessin, però això no ho sabem', ha detallat, mentre ha assegurat fermament ser conscient de que el govern 'es va equivocar' en aquell moment per 'confiar' en Félix Millet i el Palau de la Música al que representava. García-Bragado espera ara, segons ha dit, que la justícia aclareixi tota la veritat del cas.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.