directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escobar: "Tornaria a fer una vaga general contra la reforma laboral"

"Si parlem tant d’ampliar la base del sobiranisme hi ha de cabre un empresari i un radical d‘esquerres"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé / @gerardsese - Miquel Àngel Escobar demostra ser un home sense complexos i que parla tal com pensa. Acaba de fer el salt definitiu a la política fitxant com a independent per a Democràcia i Llibertat per a encapçalar la llista al Senat per les properes eleccions espanyoles del 20D. Ho fa després de 16 anys al sindicat UGT. També és professor de comunicació a la UAB i, amb molt d’orgull, pare de dos fills, el més important per a ell. Fill d’andalusos, ha estat membre de Súmate on, definitivament, assentà les seves conviccions sobiranistes després de deixar, ara fa tres anys, el PSC. Una decisió dolorosa, ens explica, ja que va arribar a ser regidor a Esplugues. Parlem amb ell sobre el Procés, les eleccions del 20D, les negociacions de JpSí i la CUP i, fins i tot, de l’amor.

miquel angel escobar
Miquel Àngel Escobar a la seu de CDC
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes

Has deixat el sindicat UGT després de 16 anys com a cap de comunicació. Ha estat una decisió difícil o ja ho tenies pensat de fa temps això de dedicar-te a la política?

És difícil deixar una trajectòria de plena dedicació de més de 16 anys on, a més, m’ho he passat molt bé. I encara hi estic afiliat. Però hi ha una reflexió: quan portes molts anys fent el mateix et planteges que l’etapa s’ha de concloure i obrir-ne una altra.

Com qui canvia d’empresa...

Jo crec bastant que, si vols fer les coses amb la màxima passió, has de canviar d'aires cada cert temps. A més, coincidien dos factors: el fet de pensar que ja ho he donat tot al sindicat i, per altra banda, la qüestió que el Secretari General d’UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, va decidir que s’acabava la seva trajectòria al sindicat. Jo he estat un col·laborador molt estret d’ell i entenia que en un nou ‘ecosistema’ a la UGT, amb gent nova, era el moment oportú per marxar. No formava part de cap càlcul, ha succeït.

Vens del món sindical (més vinculat a un perfil de gent d’esquerres) i vas militar al PSC on vas ser regidor a Esplugues. Et sents còmode a Convergència?

Les trajectòries es poden analitzar des de les ideologies o des de les actituds. A la meva vida sempre he estat en aquells llocs que jo he considerat que eren de tendència moderada. Quan em faig del PSC, amb 18 anys, ja faig un manifest:  em faig d’un partit que entén que negocia amb la realitat i no pas d’esquerres radical, amb actitud positiva i constructiva.

Però deixes el PSC...

Jo i molta gent en aquest país ha arribat a la conclusió que la via federal no té recorregut. Jo començo un procés d’immersió al món sobiranista a Súmate, a l’ANC... des de la curiositat intel·lectual començo a descobrir gent de tota mena. Al sobiranisme s’hi ha incorporat un ventall de persones molt ampli i ple de matisos. I jo em trobo bé als entorns de CDC per les actituds. Incorporen un valor fonamental en política que és la moderació. Altres partits, on hi tinc molts amics, accentuen el seu tarannà en la radicalitat, però que no crec que sigui el camí per al procés.

Ui! Em venen moltes preguntes al cap amb aquesta reflexió...

Em col·loco al món sobiranista a la banda moderada. Ja hi era al PSC així, com a la UGT, un sindicat de base però que parteix de la realitat per transformar-la. Els sindicalistes negocien.

A veure... Esquerra no seria un partit moderat com ho és Convergència?

LLEGEIX AQUÍ LA RESPOSTA I L'ENTREVISTA SENCERA





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Marc fletxa vallès
27 de novembre de 2015, 20.22 h

Aquest tio....sincerament......no és absolutament ningú....no m'agrada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de novembre de 2015, 09.25 h




#1 La constitusiong espanyola va ser tan redactada com votada sota el DESCARAT XANTATGE de tot l'aparell d'estat franquista, l'exèrcit franquista a les casernes, la policia franquista a les comissaries, els jutges franquistes als tribunals, la TV , ràdio , revistes i diaris FRANQUISTES o al menys tolerats pel franquisme . . .


O l'estat espanyol fa una nova constitució , de bo i de nou, O SEGUIRÀ ESSENT UN ESTAT FRANQUISTA, AMB UNA MONARQUIA IMPOSADA PER FRANCO, UNA BANDERA IMPOSADA PER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de novembre de 2015, 09.19 h




#1 apa, au, no siguis TAN ridícul, Cagarroneses: a hores d'ara qui et penses que ignora que EL TEU PARE VA MORIR A LA "DIVISIÓN AZUL", ajudant a Hitler a envair Rússia? . . . i que la teva mare era "molt amiga" dels que varen tornar amb vida de la Divisiong Assssul . . .


No et pensis que perquè la teva estupidesa congènita t'empenya a insultar els altres amb allò que TU ETS, és a dir, NAZI FILL DE NAZIS, podràs enganyar ningú . . .


Bé potser sí podràs enganyar algú, . . . ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDI fletxa GRANOLLERS
27 de novembre de 2015, 08.24 h

La grandíssima majoria d'empresaris de la petita i mitjana empresa (97%) veuen convenient la independència des de fa anys però el centenar de grossos son espanyolistes invasors que volen seguir mantenint l'esclavitud del poble català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de novembre de 2015, 08.09 h

QUERIDOS NAZIS HOY ES UN GRAN DIA HISTORICO PARA EL PRUSES

HOY HACE DOS MESES DE LAS ELECCIONES REGIONALES CATALANAS EN QUE LOS PARTIDOS SEPARATISTAS OBTUVIERON LA MAYORIA DE ESCAÑOS, PERO NO DE VOTOS.

HOY SE CUMPLEN DOS MESES DE QUE MASS VA MENDIGANDO LA PRESIDENCIA DANDO VERGUENZA AJENA

HOY HACE DOS MESES QUE JUNTS PEL 3% SE LIMITA A PRESIDIR A MASS O A NADIE MAS AUNQUE ESO SIGNIFIQUE REPETIR ELECCIONES.

ESTOY EN SIN VIVIR POR VUESTRA MONTAÑA RUSA EMOCIONAL QUE OS HACE AGOTAR LOS ST... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.