directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els dos diputats de la CUP favorables a investir Mas

Les votacions que es van produir diumenge al Nou Congost de Manresa van donar un resultat equivalent a dos diputats favorables a la investidura de Mas

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El soroll de la nit de diumenge i la jornada de dilluns, que va desencadenar una espècie de guerra fratricida ha començat a deixar pas a propostes de solucions més raonades, abans que trencar-ho tot i anar a eleccions: els resultats de diumenge justificarien la cessió de dos diputats a JxSí.

Anna Gabriel, l'estendard d'aquesta legislatura de la CUP, ahir a Catalunya Ràdio
Anna Gabriel, l'estendard d'aquesta legislatura de la CUP, ahir a Catalunya Ràdio

Comparteix
   


Etiquetes

L'Assemblea de diumenge va deixar en letargia el procés, a l'espera del que es pugui esdevenir aquest mes de desembre als despatxos i a les urnes. S'haurà perdut un temps preciós que hauria permès retallar ja dos dels divuit mesos que va fixar JxSí abans de desendollar-se d'Espanya, però si l'acord arriba aleshores, serà benvingut.

Els 434 vots que van votar a favor d'investir Mas president equivalen a poc més de dos diputats. Si la CUP respectés aquesta part de la militància que ha optat per no carregar-s'ho tot i prioritzar la independència, tindria aquí un argument més per cedir aquests dos diputats que demana la majoria social a favor de la independència.

"Mas no té el suport de 'la gent' per ser investit", l'argument fal·laç

La diputada i líder informal de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va tornar a dir ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi ha molta gent que no vol a Mas com a president, com a argument per negar-li la investidura. Mònica Terribas li va demanar que definís qui era 'la gent', i Gabriel va dir que molta gent de la CUP i d'altres que no van votar independència, però que es podrien sentir atrets si Mas no hi és.

La diputada novella de la CUP -que podria ser-ho durant un molt curt període de temps, si tot desemboca en eleccions- es referia a la gent de CSQEP, que difícilment optarà en massa cap al procés independentista. Gabriel deia, a més que no es podia fer la lectura de confrontar el milió sis-cents mil amb els 800 vots contraris a Mas, però el fet és que no hi ha cap altra manera de comparar-ho, de la mateixa manera que ella intentarà evitar la contradicció.

JxSí no s'ha mogut, segons la CUP

Des de l'esquerra alternativa es diu que JxSí no ha mogut un dit per poder arribar a acords, però no s'accepta que la declaració d'inici de procés sigui una concessió, perquè era un acord electoral. Ho era, però la idea és que hi hagués un retorn en pro d'una ivestidura que de moment segueix frustrada. JxSí va proposar i després polir una proposta de presidència coral, que és exactament la primera proposta que va llençar a la babalà la diputada Anna Gabriel.

La CUP també acusa JxSí de posar massa línies vermelles. Ambdós partits han posat sobre la taula les seves exigències, del que es tracta és d'arribar a acords a partir de la negociació. Malgrat que vulgui evitar-ho, aquestes negociacions i la transcendència de les decisions que pugui prendre la CUP com a agent rellevant en el futur d'aquesta teòrica legislatura per la independència, el fan un actor polític més, com els altres. Aquesta és precisament l'etiqueta que es volien treure de sobre intentant no entrar en el debat sobre la presidència, però hi han acabat arribant des de l'altre costat.

Convergència comença a estar farta

La intransigència tant de la part de l'esquerra alternativa com des de Convergència, els ha situat en un enroc de difícil resolució. Una espècie de partida de pòquer en la qual algú haurà d'acabar cedint, si no es vol que sigui Catalunya i les il·lusions de la gent les qu eho acabin pagant. A CDC l'única gran exigència és el lideratge del procés a través de la presidència, una de les raons de la insistència dels liberals per a la llista única. La CUP ha d'entendre en aquest sentit que cal comptar amb ells perquè si CDC es despenja, aleshores el procés se'n anirà en orris.

El camí del mig: la solució d'ERC

Esquerra Republicana de Catalunya s'ha volgut mantenir bastant al marge del xoc entre CDC i ERC, donada l'experiència del passat Nadal, on va ser la CUP qui s'ho va mirar des d ela barrera i amb certa rranquil·litat. Amb les batusses entre CDC i CUP, els republicans han pogut tornar-se a erigir com el partit del seny per la independència i, probablement, el primer partit del país si aquest torna a anar a eleccions. Les primeres enquestes que s'estan fent post 27S ja apunten a aquesta nova realitat: Si JxSí no repeteix, ERC s'hauria tornat a situar ja en condicions de guanyar unes eleccions al Principat.

L'amençada d'Arrimadas i el sector conservador de CDC

Si cal a anar a noves eleccions, és molt probable que la fórmula de JxSí no es torni a repetir. ERC estaria en aquest moment legitimada per concórrer tal i com volia i defensava fa un any en llistes separades, vists l'experiència de la llista única, que no ha assolit la majoria desitjada. Una victòria d'ERC, també suposaria la pèrdua de protagonisme de CDC que es podria interpretar com un fracàs dels sectors independentistes, i el nou partit podria entrar en una involució. La primera posició en aquestes noves eleccions també estaria amenaçada per Inés Arrimadas, que tindria opcions reals d'alterar el curs del procés. Una victòria d'aquest partit el 20D tampoc és gens bona per els interessos de Catalunya.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
minont fletxa cat
2 de desembre de 2015, 09.49 h

434 vots sobre un total d'uns 1200 vots, fa el 36%, el què serien 3,6 dels 10 diputats. Es pot arrodonir a 3 o a 4 diputats, però no a 2 diputats


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Name fletxa Location
1 de desembre de 2015, 19.09 h

#44 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
1 de desembre de 2015, 17.47 h

#43 Tranquilos Camaradas,

El CUPonazo esta siendo preparado.

Algunos fondos del 3% seran "desviados" y un par de diputados de la CUP "veran la luz del Mesias MaSS " en el ultimo momento y os llevaran a la Tierra Prometida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
ABUR! fletxa Palma
1 de desembre de 2015, 16.04 h

No sé si hi ha infiltrats pro españoles o no. El que sí sé és que és obligació de la CUP respondre als seus electors que la votaren per anar cap a la independència. No era això que prometien?

No sé com s´ho faran, però a hores d´ara la CUP fa olor de carn de vas. Han pensat quanta gent i sobre tot quina no vol la independència?
Si hi ha eleccions, ja han begut oli. I a més, mai més, mai més, els seus membres podran entrar a un altre partit o creaar-ne un de nou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
1 de desembre de 2015, 15.33 h

#40

MAS es absolutamente IMPRESCINDIBLE y NECESARIO. Imaginaos, putos unionistas y cupistas, que acabais de cagar y no hay papel en el VATER. ¿A qué jode? ¿Entendéis ahora la importancia que tiene Mas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Synera fletxa Barcelona
1 de desembre de 2015, 11.14 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
1 de desembre de 2015, 10.59 h

Si per mi fora hi hauria noves eleccions. No es pot confiar amb una CUP que posa per davant el croissant de xocolata a l'esmorzar. No es pot cedir a les coaccions de qui es mira més el melic que les llibertats del seu Poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
6QVRDRS fletxa Garrotxa
1 de desembre de 2015, 10.55 h

CUP, SOU UNA GRAN DECEPCIÓ PER A CATALUNYA. ARA SABEM QUE NO SOU INDEPENDENTISTES. QUÈ POTSER TENIU ALGUN INFILTRAT QUE US FA FER COSES QUE NO VOLDRIEU ? ? COM PER EXEMPLE, ALGÚ ANOMENAT CAMATS O FERRERA ? ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
1 de desembre de 2015, 10.53 h



Redactors del Directe: si finalment us heu decidit a esborrar les repeticions, per què no esborreu les del Cagarroneses, que es passa la vida penjant vint vegades les mateixes subnormalitats , sovint dos o tres vegades a la mateixa notícia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
1 de desembre de 2015, 10.50 h



Y siguiendo con lo que decia en #32, si quieren sacar la mierda de su partido, que me llamen a mi que me la como toda de golpe, porque a mi, a escatófago coprófago NO ME GANA NAIDE!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.