directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santiago Vidal: "Unes eleccions al març significarien la fi del procés"

"Amb la falta d'acord els hi estem fent un favor enorme. Però qui riu últim riu millor"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé / @gerardsese .- Santiago Vidal s’ha entregat a la política com qui abraça una fe: amb conviccions profundes i anhels d’explicar-les amb claredat i passió. D’altra banda, de seguida que parles amb ell t’adones que és una bona persona. Desprèn, allò que al carrer podria anomenar-se, ‘bon rollisme’. I té molt mèrit aquesta predisposició tan positiva després del calvari que va passar l’any passat un cop va quedar inhabilitat de la seva feina com a jutge durant 3 anys per la seva vinculació al món sobiranista. La vida li ha canviat com un mitjó i ara es troba de cap de llista per al Senat per ERC, partit que afirma dur al cor. Parlem amb ell de l’esborrany de la Constitució Catalana que presentaran ben aviat i sobre l’actualitat política del país.

santiago vidal
Santiago Vidal, cap de llista al senat per ERC
© Joan Puig

Comparteix
   


Etiquetes
Vas ser campió d’Espanya jugant a hoquei patins, sobre rodes.
 
Sí senyor! Hoquei sobre patins.

La pregunta surt sola: el procés, ara mateix, va sobre rodes?

El procés ha anat sobre rodes i a bona velocitat des del 2010, quan es va produir la sentència del TC que va dinamitar l’últim intent dels catalans de trobar un encaix a l’estat, fins a finals del 2014. Més concretament, fins el 9N. Des de llavors algunes rodes s’han abonyegat una mica. Seguim rodant però no tan bé com voldríem. No descobreixo res nou si dic que la situació dels 4 o 5 mesos posteriors al 9N, on hi va haver profundes divergències entre ERC i CDC sobre com calia encarar les eleccions plebiscitàries (tant amb la data com la forma) no va ser bo. CDC, per raons legítimes, més aviat per tàctica partidista, les va ajornar el màxim possible. Això ja va crear el dubte...

El primer bony a la roda!

Sí. Per sort es va reconduir amb la llista unitària amb participació de la societat civil. A més, els bons resultats a les municipals tant per ERC com per CDC hi van ajudar. Però s’ha de ser sincer: els resultats del 27 de setembre, tot i ser bons, no ho van ser tant com el que desitjàvem pel procés.

Hagués estat millor fer eleccions després del 9N...
 
Segurament. No és el mateix tenir 62 diputats que 67 i els haguéssim pogut tenir. Ara seríem quasi 80.

Cal tenir en compte que el vot a l’estranger s’ha perdut pel camí...

És cert. Els problemes que estem passant aquestes darreres setmanes per formar govern depenen d’un escó que segurament s’hagués aconseguit amb el vot extern. Però hem de saber que ens enfrontem a un enemic que no només és molt fort i poderós sinó que és molt maquiavèl•lic i, per tant, ja s’hi contava. L’estat espanyol intentarà sempre que pugui boicotejar el procés.

Parles de l’Estat espanyol i, de fet, el coneixes bastant bé. Has format part de les seves estructures, les judicials. A vegades la política, des de fora, és molt atractiva però quan comences a entrar-hi te n’adones que està plena de punyalades per l’esquena. Quin món és més complicat el judicial o el polític?

Jo crec que el polític. Tot i que el poder judicial hi ha molt de corporativisme mal entès i és un poder molt conservador (ja per la mateixa forma d’escollir els jutges) si que hi ha una certa línia vermella que no es traspassa: el respecte pel company. Això fa que les punyalades traperes (tan habituals a la política) no les trobis. A la política, ja ho he vist en aquests pocs mesos que he estat en contacte amb en partits, veig que és el pa de cada dia. Això no és bo.
 
Imagino que hi va haver bufetades per aconseguir-te tant a ERC i a CDC...

LLEGEIX AQUÍ LA RESPOSTA I TOTA L'ENTREVISTA




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
quina merda fletxa molta merda
6 de desembre de 2015, 08.57 h

#15 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 de desembre de 2015, 10.40 h

LOS NAZIS LLEVAN YA MESES MOVILIZANDO SUS MEDIOS PARA DESPRETIGIAR A CIUDADANOS VISTO SU TREMENDO AUMENTO DE VOTOS EN CATALUÑA Y EL RESTO DE ESPAÑA.

MIEDO, MUUUUUUUSHHHHHO MIEDO, VEO YO AHI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JOSEP DE BNA. fletxa Barcelona
4 de desembre de 2015, 22.23 h

El sr. Vidal te tota la raó quan diu, entre altres coses molt sensates, que el gran augment del independentisme es va produir a partit del 2010 amb la sentència del TC, que van dinamitar l'últim intent de encaixar a Espanya, i de passar d'un 15% al 48% i pico si s'haguessin pogut comptar amb els vots que "alguns" van perdre. Jo soc un d'ells. El que volen els poders fàctics, es una Catalunya submisa, que treballi, pagui i digui amen a tots els seus mandats. El problema que te el pais es q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JOSEP DE BNA. fletxa Barcelona
4 de desembre de 2015, 21.01 h

#11 resposta al peismissimo. No es veritat el que dius, la nostra doctrina es la llibertat, i de mentides cap ni una, doncs de ignorància res de res. Som un poble culte, treballador i emprenedor, valorant el bon "Faire" de la gent, i els que generen odi, precisament son els que tu defenses. I perquè t'assabentis sí que hem sigut un gran pais quan Espanya es movia amb burro. Teniem institucions ciutadanes de les mes avançades d'Europa. Pais que va ser conquistat per les armes al 1714, domi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
4 de desembre de 2015, 19.54 h



#11 Suposo que tu, en el teu deliri de fanatisme infantil i ignorant, deus creure que totalitarisme és alló que va en contra de l'estat TAL COM EL VA DEIXAR EL GENERAL FEIXISTA FRANCO.


Res d'estrany: de rucs imbecilitzats com tu, que ens insulteu i després us queixeu de que us tornem els insults, A LA IGNORANT I CORRUPTA CASPANYA N'ESTÀ PLE A VESSAR.


Ni tan sols ets original: fas exactament igual que milions de casposos votants del PPartit dels PPalurdos PPaletos PPatosos.



Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
4 de desembre de 2015, 19.05 h

Enhorabona Synera. Veig que enganxes la sentència falsa que aquest jutge mentider es va dedicar a escampar com si fos veritat. Hem de desenmascarar l'independentisme, les seves mentides, i l'odi fanàtic i xenòfob que n'és la seva llavor.

Catalunya no és ni ha estat mai un sol poble. La vostra doctrina és la del totalitarisme. Fora l'independentisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
4 de desembre de 2015, 11.53 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
S'equivoca fletxa Barcelona
4 de desembre de 2015, 11.12 h

De cap manera renunciarem als anhels de llibertat.

Si aquestes polítics no saben fer-ho, si aquest camí no ens du a l'objectiu, trobarem altres polítics i trobarem un altre camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6QVRDRS fletxa Garrotxa
4 de desembre de 2015, 10.58 h

Al jutge Vidal li deien els seus ex-companys: "Piensa lo que quieras pero no lo digas ! ". Llavors on és la llibertat d´expressió a l´estat espaÑol ? ?
On la democràcia ? ? ....
Estem dins una falsa democràcia espaÑola ! ! I no és un somni això que veiem cada dia als diaris, és el feixisme espaÑol ! ! ..., que encara perviu...
Marxem ! !
// * //


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 de desembre de 2015, 09.40 h


Jo penso el mateix que Santiago Vidal. La gent està cansada i el independentisme ha sofert molts embats .

Estem em una lluita desmesurada i des-de fa molt temps, el poder del Ibex 35 ataca als catalans, sense pietat, comensan per la fundació de Naziudadanos i continuant posant molts diners, fins i tot per comprar mitjans de comunicació, de allà i de ací.

La nostre lluita te molt valor, per que el contrari es de UNA IDEOLOGIA TOTALITÀRIA

VOTEM, VOTEM , QUE ELS BONS CATALANS O PODEM ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.