directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau plana sobre l’assemblea de la CUP

Les maniobres dels “comuns” per impedir l’acord amb Junts Pel Sí, anar a noves eleccions i incendiar la CUP, tenen un objectiu: fer gran l’entorn de Colau

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Les pressions de sectors vinculats al conglomerat de “comuns” burxant en les suposades contradiccions del sector de la CUP més procliu a l’acord, a més d’intentar impedir avançar cap a la República Catalana, pretén aprofundir en la divisió de la CUP per rebentar-la  i poder recollir les restes del desmembrament de l’esquerra independentista en una nova coalició que podria liderar Colau al març i que suposaria una estocada de grans dimensions al procés. 


Comparteix
   


Etiquetes

La victòria de Colau a les eleccions espanyoles l’impulsa a ser candidata a unes eleccions catalanes aquest març

En aquest sentit, cal entendre la última brama de cercles propers als “comuns” que van d’independents crítics però que són quota d’aquests als mitjans públics, que asseguren que les propostes de Junts pel Sí a la CUP ja sortien al programa electoral de la coalició  o han estat aprovades al Parlament, obviant que el document inclou molts aspectes del programa de la CUP, fins i tot alguns de manera literal com afirmava Raül Romeva o Toni Comín a TV3.

Arguments enverinats

Retrets a la CUP per haver donat suport a la consulta del 9-N i reforçar la figura d’Artur Mas, oblidant que el 9-N va reforçar el procés; criticar la inaplicació de la declaració de ruptura, que CSQP va votar en contra; burxar sobre la investidura de Mas argumentant que un comunista no pot investir Mas, o que no es pot fer una revolució amb CDC comandant el govern, sense tenir en compte que en totes les revolucions sempre hi ha una part de l’antic règim que hi participa, i acusar falsament els cupaires d’abandonar la lluita social a favor de la independència i de voler donar suport a un Govern liderat pel partit del 3% i les retallades, són les armes argumentals dels “comuns” contra el sector cupaire decidit a arribar a un acord.

Un cant de sirena que no sedueix

A més dels arguments enverinats, després de les eleccions del 20-D  ha aparegut un cant de sirena que vol fer creure que s'està més a prop que mai per poder celebrar un referèndum el 2016 després de l’èxit d’En Comú Podem i  apunten que els “comuns” són l’alternativa social i política per a “totes les forces que plantegen un rescat ciutadà, un referèndum i un procés constituent”, segons deia Joan Coscubiela aquest dimarts al Parlament després de sentenciar que el full de ruta que fonamenta la proposta d'acord de JpSí està "mort i incinerat i no pot ressuscitar”.

L’advertència de Jordi Borràs

En aquest sentit pren màxima importància la piulada del periodista Jordi Borràs, que alertava fa dos dies que: “Podemites atiant els focs a la CUP per rebentar-la, camelar-ne les cendres, fer candidatura conjunta al març i dinamitar l'Esquerra Indepe.”, i afegia: “El que han fet amb ICV però amb amb 1 objectiu clar: fulminar la CUP i el procés amb la trampa del no-referèndum. I n'hi ha que no ho veuen…”.

Iglesias i Colau, cavalls de Troia del procés

La promesa del referèndum té el mateix valor que la promesa de Zapatero d’aprovar l’estatut que sortís del Parlament de Catalunya. Totes dues promeses les diuen els que saben que no governaran, recordem que Zapatero guanya les eleccions per les mentides del Govern Aznar sobre els atemptats de l’11M i ara Pablo Iglesias té l’excusa perfecte per no inplicar-se en un govern amb el PSOE gràcies al referèndum català.

 
Sectors minoritaris de la CUP es presten al joc

Lluís Llach advertia a "El matí de Catalunya Ràdio" aquest dimarts que “el que han de decidir les bases cupaires aquest diumenge és si volen tirar endavant el procés” i admetia la dificultat que els ha suposat negociar amb la formació assembleària: "Negociar amb la CUP, que fa de transmissor a l'assemblea, és difícil. De vegades sembla que no tinguis interlocutor." De fet, algunes veus de Junts Pel Sí, en privat, asseguren tenir la sensació que han estat negociant amb dues CUP diferents, una que treballa per a un acord i una que només es vol carregar de més raons per no investir Mas. Algunes veus de la CUP parlen d'autoritarisme organitzatiu.  

 
El pronòstic 60/ 40 a favor de tirar endavant el procés explica els nervis d’Endavant

Segons ha pogut saber el directe.cat, el sector de La CUP a favor de donar suport a l’acord i a la investidura de Mas especula que un  60% de l’assemblea es podria decantar a favor de l’acord i d’investir Mas i un el 40% en contra. Això explicaria els nervis d’Endavant i el comunicat d’última hora, després que la CUP fes la roda de premsa sobre la proposta d'acord, on es manifestava a favor de fer eleccions al març.  

La CUP canvia d’escenari per sorpresa i porta l’assemblea a territori Endavant

Per altra banda, caldrà estar atents a com es desenvolupa l’assemblea i si s’allarga a base d’intervencions interminables que puguin fer desistir a part dels 3577 assistents previstos, de romandre fins al final de la votació ara a Sabadell. Res descabellat si tenim en compte que algun destacat membre de la CUP de la passada legislatura va proposar bastir un comitè antidissidència per frenar tots aquells que sortissin del discurs contrari a investir Mas. De fet, l’exdiputada Isabel Vallet va participar en una tertúlia a TVE després de les  eleccions del 27-S assegurant categòricament que “la CUP no investirà Mas”, ella ja havia fet la seva assemblea.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
mario fletxa barna
26 de desembre de 2015, 12.00 h

Ja se li pot dir porca per fora i per dins, en un ajuntament com el que té no es pot dir que sigui capaç de fer res millor pel País.

S.O. S !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
24 de desembre de 2015, 21.20 h

Colau és més falsa que la bisuteria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 de desembre de 2015, 21.14 h

Com en Joan Coscubiela pot sentenciar que el full de ruta que fonamenta la proposta d'acord de JpSí està "mort i incinerat i no pot ressuscitar”????!!!!

ERC+DiL: 599.289+565.501 vots= 1,164.790 vots, amb la penalització de la llei d'Hondt per anar separats, 17 diputats
CSQP: 927.940 vots, amb el premi de la llei d'Hondt, 12 diputats

Què s'empatolla el Coscu???!!!! "mort i incinerat i no pot ressuscitar”????!!!!

1,164.790 vots >> 927.9... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
24 de desembre de 2015, 18.37 h



Colau, espero que no t'agradin els torrons.

Per que reps tal quantitat de "males energies", que no sigui que t'atragantis .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 de desembre de 2015, 18.30 h



Per cert Colau. Finalment vas trobà les bolas per el arbre de Nadal als top manta ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
davids fletxa pineda
24 de desembre de 2015, 14.33 h

sempre vaig creure que psoe i pp eran el mateix i ara dic que c's i la colau també són el mateix.de fet comparteixen votants,no puc entendra que hi hagi gent que pugui creuras la patranya del referendum pactat amb els apañoles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Sant Feliu de Guíxols
24 de desembre de 2015, 14.27 h

Ara per ara s'ha d'investir a Mas. Guanyar temps, solucionar problemes del dia a dia i gestionar la Generalitat. Estar atents al tema referèndum. Podemos pot explotarà quan aflorin les seves contradiccions internes en aquesta qüestió.
Poden passar dues coses a Madrid. O bé governa el PP amb la conformitat dels socialistes (amb lo que el tema referèndum queda desactivat) o bé governen els socialistes amb Podemos. Si aquesta segona opció triomfa el tema referèndum estarà sobre la taul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
CRRJ fletxa Gavà
24 de desembre de 2015, 12.49 h

Iglesias i Colau (com també Alberto Rivera), són invents del establishment espanyol per impossibilitar la independència de Catalunya. Són #lerrouxistes i, tal com va fer Alejandro Lerroux el 1931, si els catalans no tenim els ulls ben oberts i ens unim sense perjudicis, tornaran a aconseguir-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
24 de desembre de 2015, 11.51 h

OPERACIONS DE MÀRQUETING, USAR LA MENTIDA IRREALITZABLE DEL REFERÈNDUM PER OBTENIR PODER, HI HA EL MUR INFRANQUEJABLE DEL PP, PSOE, I CIUDADANOS C's ADA COLAU I EL SEU PABLO IGLESIAS, DEMOSTREN UN OPORTUNISME TOTAL I PUNTUAL, CANVIANT..../ EL RETORN DELS DRETS I CONSTITUCIONS CATALANES, ROBADES A SANG I FOC PER CONFIGURAR EL REGNE, ÉS L'ÚNICA OPCIÓ DEMOCRÀTICA, DEFENSAR L'ESTABLISHMENT, ÉS RETRÒGRAD I TREMENDAMENT DE LA DRETA REACCIONÀRIA,.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.