directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per què és impossible el referèndum de Podemos?

El PSOE, el PP, el Senat o el Tribunal Constitucional no tindrien cap entrebanc per frenar el plebiscit

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Podemos s’està fent fort posant finalment com a condició a un pacte amb el PSOE un referèndum per a Catalunya –tot i que no diuen si seria vinculant. Els socialistes no volen ni sentir-ne a parlar, i de fet, diuen que tot és una estratègia de Pablo Iglesias per bloquejar-ho tot amb una proposta impossible i forçar noves eleccions. Sigui com sigui, sí és cert que el plebiscit aprovat per l’Estat és una utopia. Però... Per què no és possible de cap manera? 

Foto: Mrc Puig Pérez
Foto: Mrc Puig Pérez

Comparteix
   


Etiquetes

1. El PSOE acceptarà abans pactar amb el PP que validar un referèndum

En matèria nacional, els barons socialistes tenen el mateix discurs que els populars i ja han parlat que no avalaran una proposta que pugui trencar Espanya. A més, les negociacions de moment s’han enfocat en terreny polític i mediàtic en l’entesa PP-PSOE. Fins i tot si Pedro Sánchez canviés d’opinió i s’avingués a la proposta de Podemos, farien falta aritmèticament com a mínim un partit independentista català, ja fos ERC o Democràcia i Llibertat, a banda d’IU, PNB i Coalición Canària en el cas dels convergents. I ara com ara és impensable.

2. El veto del Senat

Fins i tot si hi hagués un surrealista acord PSOE-Podemos-ERC-PNB-IU o similar –assumint que PP i Ciudadanos s’hi oposarien-, la fórmula que l’Estat té per fer possible un plebiscit a una comunitat autònoma no és transferint la competència, perquè aquesta és una competència exclusiva de l’Estat. Per contra, hauria de fer una llei orgànica autoritzant la votació. El Congrés l’hauria de votar per majoria absoluta, cosa que estaria garantida. En aquest moment, la presidència de la cambra baixa també l’hauria d’aprovar, cosa que està per veure, perquè dependria de les majories que es conformin. I després, el ple del Senat i la seva presidència l’haurien d’aprovar també. I si no ho fan, el projecte quedarà rebutjat. Casualitats de la vida, la majoria absoluta del Senat és del PP.

3. El recurs del TC

Si miraculosament el tràmit passés el Senat o d’alguna manera s’estalviés la cambra alta, encara quedaria un os dur de rosegar: el Tribunal Constitucional. Zapatero va pronunciar el famós “Apoyaré...” el 2003 com a mostra d’acceptació de l’Estatut. Després el va rebaixar, però la feina bruta la va fer el Tribunal Constitucional. Ara també ho podria fer, en una jugada que podria ser fins i tot calculada per Pedro Sánchez. Acceptar les condicions de Podemos, amb  la seguretat que mai es podrà celebrar, seria una estratègia maquiavèl·lica que podria fructificar. Tot plegat, però, sona ara a una pel·lícula de ciència ficció.

 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS
27 de desembre de 2015, 07.49 h

Per què no es vol dir les coses ben clares , Es tan IMPOSIBLE FER EL REFERENDUM DE PODEMOS ... Con seguir endevant fer EL PROCES CATALÀ La Independencia no es podra aconseguir MOLT FACIL Tot lo ques volgui fer EL Govern Espanyol hu tindra que impedir i hufa molt be he NO JA NI REFERENDUM NI PROCES INDEPENDENTISTA .. No serveix de res FER PRESIDENT A ARTUR MAS El PROCES ES UN FRACÁS Va ser un Fracás EL 9-N al fer-li 2 dues ridicules preguntes en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa Barcelona
25 de desembre de 2015, 13.33 h

L'autodeterminació catalana no respon al mandat del vot que ha rebut Podemos a Espanya. Ni tan sols respon al mandat del vot que han rebut aquí. Si Podemos continua gaire més fent èmfasi en l'autodeterminació, serà senyal evident que l'única raó de ser d'aquest partit és evitar la llibertat de Catalunya. Sacrifiquen les seves possibilitats espanyoles a aquest objectiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de desembre de 2015, 12.20 h

#3

SI.....SI......SI.....SI....SI....SI....SI...SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
25 de desembre de 2015, 12.07 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de desembre de 2015, 11.06 h

El referendum el farem els catalans quan votem la constitució de la Republica catalana.,

Aquests pijos.lindos de colau, iglesias, hijos ricos, sor camats, herrera sempre cabreijat, coscubiela 4x4, etc... si voleu fer un referendum a ecspanya es un problema dels ecspanyols.

Catalunya no necessita per res els esspanyols, encara que siguin rics i antipatics de podemos, jodemos i colaus abeja maya de DESC banda de ladrones de Che Borja y sus viajantes


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Neuetes fletxa Ja vam fer el nostre referendum, ara tenim que rentabilitzar el 27S ! Visca Catalunya !
25 de desembre de 2015, 10.25 h

Qui diu "referendum"?.....la resta de regions-nacions castellanes ho han deixat clar, volen votar tambe ells (un resultat servit), i sino es donen aquestes circumstancies ni cal arribar al TC, una mocio de censura en el senat, i adeu-siau Podemos per sempre i el seu "referendum" de riure.

JJJ . Qui diu referendum? encara no som en Sants inocents !!!!!!!!! no cola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
25 de desembre de 2015, 10.15 h

Us deixeu la veu de la "Corona Española". Sí sí, ja sabem que no té encomenada la governació, però com a Cap Suprem de les Forces Armades, hauria d´estar d´acord en l´estratègia política que podria generar una nova conformació del territori espanyol, i per tant hi té veu i vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
25 de desembre de 2015, 10.12 h

A la grossa de Cap d'Any i ha una contra 80.000 probabilitats que toqui. Soc realista, jugo a la Grossa de Cap d'Any perquè és molt més probable tenir éxit, que amb el referèndum espaÑol. I si no toca, gairebé tots els guanys van a causes socials.
Les probabilitats del referèndum del que parla Potemos són, aproximadament, les mateixes que te un nen de tres anys d'obrir l'Office per primer cop i escriure el Tirant lo Blanc picant tecles aleatòriament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de desembre de 2015, 09.28 h



Encara que el haguéssim de pintar i posar llacets i alguna estrella i bola de Nadal, a la COLAU NO LA PODRIEN FOTRE AL CONTENIDOR DEL REBUIG?..


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.