directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Wall Street Journal: “La CUP saboteja l’independentisme català”

La premsa internacional dicta sentència: el partit antisistema atura el procés

Comentaris 63  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre -. La premsa internacional ja s’ha fet ressò de la negativa de la CUP a Mas i en alguns casos parla clar i assenyala el partit antisistema com a responsable d’una debilitació de l’independentisme. Les principals capçaleres parlen d’una aturada del procés, d’un favor que Catalunya fa a Madrid i d’unes eleccions segures. El diari nord-americà Wall Street Journal va més enllà i titlla la decisió cupaire de “saboteig”, mentre que La Repubblica, d’Itàlia, diu que el No de la CUP directament “bloca” el procés. 

Financial Times –  “Divisions al voltant del lideratge donen un cop a les esperances catalanes d’independència”: El prestigiós rotatiu britànic diu que molts analistes creuen que serà difícil repetir l’impuls independentista generat arran del 27S. A més, afirma que la decisió cupaire dóna un cop a la campanya secessionista.

Wall Street Journal“L’impuls independentista català, minvat pel partit de l’extrema esquerra”: El diari nord-americà deixa clar qui és el responsable de  les possibles eleccions, ja que diu que “un petit partit de l’extrema esquerra ha negat el mínim marge de suports que Mas necessita per ser escollit, sabotejant el moviment independentista català i augmentant la possibilitat d’unes noves eleccions a la rica regió espanyola”. L’article també afirma que així es rebutja el pla de Mas de convertir Catalunya en un estat independent en 18 mesos.

Bloomberg“Artur Mas no aconsegueix suports per un govern separatista”: El gegant de la comunicació nord-americà constata que “a banda de significar un cop a les aspiracions secessionistes, la incapacitat de Mas per formar un govern a Catalunya significaria que els polítics de Madrid tindrien un problema menys amb el qual distreure’s mentre busquen formar un govern nacional.”

BBC “Catalunya encara unes noves eleccions després que l’esquerrana CUP rebutja Mas”: El mitjà britànic interpreta poc i es limita a donar per fet els comicis i descriu la CUP com un partit que “vol que Catalunya tingui una economia socialista amb el poder retornat a les assemblees locals”.

ABC News“L’impuls secessionista català, frenat després que un partit s’oposi a Mas”: El canal nord-americà parla d’una “frenada temporal” del procés arran del No cupaire i posa en dubte l’independentisme del partit: “Encara que els membres de la CUP diuen que estan a favor d’una república catalana separada d’Espanya, han reiterat que Mas no és acceptable per liderar el procés.

Reuters“El moviment independentista català s’està debilitant”: L’agència de notícies parla d’un desordenat i allargat procés per triar un líder d’ençà el 27S, en què els independentistes celebraven una victòria, ha embrutat el moviment independentista i ha destacat les divisions.  

France Info“Catalunya: els independentistes encara no es posen d’acord”: El canal de notícies francès diu que els independentistes estan dividits al Parlament i que la CUP rebutja a Mas per haver fet polítiques d’austeritat i perquè el seu partit està tacat de corrupció.

L’Indepéndant“L’independentista Artur Mas no podrà ser investit president, faltat d’aliats”: El diari gal diu que els sobiranistes semblen incapaços de formar govern, minat per les divisions sobre la identitat del futur president, i dóna també gairebé per fet uns nous comicis el març.  

Frankfurter Allgemeine“Catalunya s’enfronta a unes noves eleccions”: Un dels rotatius de referència a Alemanya explica que la decisió cupaire és un revés pels separatistes.

Repubblica“Mas no obté suports per liderar Catalunya, aviat noves eleccions”: La publicació italiana posa al subtítol de l’article: “Blocat el procés independentista”, cosa que desglossa a l’interior dient que la decisió de la CUP “bloca el procés independentista propugnat per Mas”.

La Stampa“‘Stop’ a la independència de Catalunya”: Un altre rotatiu de referència italià diu que la independència de Catalunya com a mínim es posposa.

Irish Times“El líder català és incapaç d’aconseguir suports per formar nou govern”: El subtítol de l’article del diari de referència irlandès sobre la decisió de la CUP és diàfan: “L’oposició del partit d’extrema esquerra força noves eleccions i debilita el moviment independentista”. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#64
bejota fletxa bcn
10 de gener de 2016, 17.17 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)
N.B. TROBO QUE TORNARAN A FIGIR PER LES CLAVEGUERES COM QUAN LA REPUBLICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de gener de 2016, 16.09 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Pepet fletxa Barcelona
5 de gener de 2016, 16.14 h

Que les ties aquestes de la Cup siguin tan lletges és un avís diví, un anatema. I tots els que se'n van refiar ara és troben amb la sentència. Aquestes males p...no són de fiar i Déu ens va advertir amb la seva contundent lletgesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
pep fletxa el Vendrell
4 de gener de 2016, 18.17 h

Aquesta bufetada dels indocumentats i pollosos de la CUP, ens ha de servir d'al·licient per lluitar amb molta més força per la nostra anelada llibertat ENDAVANT CATALUNYA que s'assabenti el món sencer no podran amb nosaltres 4 niñatos de merda, tinc ganes de veure quants vots treuen el aquestes noves eleccions, doncs més a menys com el cirilo 0 patatero VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Pepet fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 15.18 h

És que ser de la Cup és de fills de puta !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
RAÜL PÉREZ POZA fletxa Sant Llorenç de la Muga
4 de gener de 2016, 14.12 h

Per a resoldre un crim sempre s'intenta identificar qui en surt més beneficiat. Si fem el mateix amb el que ha fet la CUP cal que cerquem a identificar qui pot ser el màxim beneficiat, o beneficiats per unes noves eleccions: una nova oportunitat per a Unió, per al PP de Catalunya, i per a Ciutadans, Podem o altres, com el col.lectiu Puente Aereo, l'IBEX 35, o La Vanguardia i altres mitjans de comunicació. Els fets sembla que mostren que darrera d'aquest resultat de la votació de la CUP hi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Francesc fletxa Calders
4 de gener de 2016, 11.40 h

Ni un pas enrere. El que ha fet la CUP ens ha de motivar als independentistes per dirigir el vot a candidatures amb més sentit comú i amb possibilitats reals de liderar el procés de independència L'Ana Gabriel és la imatrge de la CUP: jove, atrevida, immatura i una mica cínica. Tornarem a votar independència i encara serem més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Joan fletxa Barcelona
4 de gener de 2016, 11.34 h

Gràcies Cupaires, ja no només ho diem nosaltres, fins i tot fora d´aquí es donen quin tipus de gentussa ens rodeja:
Wall Street Journal: “La CUP saboteja l’independentisme català”


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
johnnie walker fletxa tennessee
4 de gener de 2016, 11.24 h

#55 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
4 de gener de 2016, 11.06 h

#41 Corre, va a la corte penal internacional y dile que una MINORÍA DE NAZlS quiere segregar un territorio en contra de la mayoría.

Que a mí me da la risa.


Ah, y ya puestos, les dices también lo "listos" que son los NAZlS. Que no respetando la mayoría de los que no se quieren segregar y aislar, HAN LEGITIMADO que los que tienen las leyes, el apoyo internacional y la fuerza de su parte, SE MEEN en la mayoría de los separataSS cuando esta se produzca.

Si se produce alguna vez, claro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.